הפתעה קטנה: הפד' מעלה את ריבית ה-IOER ב-5 נק' בסיס

הפד' מותיר את טווח הריביות בארה"ב ללא שינוי, אך מעלה את הריבית שהם משלם לבנקים. בצעד זה, הפד' הולך נגד השווקים שרומזים על הורדת ריבית בהמשך השנה. במקביל, הפד' מודיע כי ימשיך לתמוך בשוקי הריפו לפחות עד אפריל קרוב. תשואות האג"חים נופלות בתגובה
 | 
telegram
(4)

הפד' הותיר כצפוי את טווח הריביות בארה"ב ללא שינוי ברמה של 1.5%-1.6%, אך  הבנק מפתיע במעט את השווקים כאשר הוא מעלה את ריבית ה-IOER, הריבית שהוא משלם לבנקים, ב-5 נק' בסיס לרמה של 1.6%. 

נציין כי האפשרות לעלות את ריבית ה-IOER עלתה בחודשים האחרונים, אך לנוכח האירועים של השבועיים האחרונים המהלך מפתיע במיוחד. העלאת ריבית ה-IOER צפויה להוריד את התמריץ של הבנקים להעניק הלוואות לשוק, כאשר הפד' ממשיך להזריק כסף לשווקים בעקבות מחסור בנזילות במערכת הבנקאית. בנוסף נציין כי שוק האג"ח החל לתמחר בשבוע האחרון 2 הורדות ריבית בהמשך השנה. במילים פשוטות: הפד' מבצע כעת 2 פעולות מנוגדות. במקביל הפד' מנסה  לאותת על צמצום מוניטרי קטן, בזמן ששוק האג"ח רומז לו לבצע בדיוק את הפעולה ההפוכה. 

שוק האג"ח "לא קונה" את הצעד הערב של הפד', כאשר תשואות האג"חים של ארה"ב צונחות. התשואה לתקופה של שנתיים עומדת על 1.4% בלבד. התשואה לתקופה של 10 שנים יורדת כעת מתחת לרף ה-1.6% (הרף שהפד' קובע כעת שתיהיה החל ממחר ריבית ה-IOER). 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

עקומת האג"ח של ארה"ב בטווח של 3 חודשים-10 שנים קרובה להתהפך שוב

במקביל, הבנק מודיע כי הוא ימשיך את התמיכה בשוקי הריפו עד לאפריל הקרוב, כאשר ההתבטאויות בספטמבר האחרון על כך שמדובר ב"אירוע זמני" נראים כמו עבר רחוק. בנוסף, הבנק צופה כי הוא ימשיך לרכוש אגרות חוב לטווח הקצר לפחות עד לרבעון ה-2 של השנה. 

מלבד שינויים אלו, הצהרת הפד' הערב די דומה להצהרה שפורסמה בהחלטת הריבית הקודמות. הפד' רואה את הכלכלה האמריקנית צומחת בקצב "מתון", כאשר שוק התעסוקה יציב בחודשים האחרונים ושיעור האבטלה נמוך. הפד' הוריד את הגדרתו להוצאות משקי הבית מ"חזקות" ל"מתונות".

במסיבת העיתונאים מציין פאואל כי חוסר הוודאות נותרה, כולל נגיף הקורונה שעלה לכותרות בימים האחרונים. פאואל מציין בנוסף את הירידה בסקטור הייצור בחודשים האחרונים וטוען כי הוא עדיין לא רואה סימנים משמעותיים להתאוששות.

פאואל מסמן הערב תחתית לרזרבות הבנקים בארה"ב וטוען כי להערכת הבנק, הרזרבות של הבנקים לא צפויות לרדת מתחת ל-1.5 טריליון דולר שוב. נציין כי בספטמבר האחרון, בזמן הזינוק בשוק הריפו, רזרבות הבנקים בארה"ב ירדו לרמה של 1.38 מיליארד דולר בלבד. רזרבות הבנקים עלו מאז ועמדו בשבוע האחרון על רמה של 1.6 טריליון דולר. לנוכח הגירעון הצפוי בשנה הקרובה של ארה"ב (לכתבה המלאה), הפד' לא יוכל להשיג מטרה זו ללא הגדלת הרכישות בשוקי האג"ח.

רזרבות הבנקים בארה"ב: אם הפד' רוצה לשמור על רף ה-1.5 טריליון דולר, הוא יצטרך להמשיך לבצע רכישות 

בנוגע לנגיף הקורונה, פאואל טוען כי הבנק עוקב מקרוב אחר ההשפעות האפשריות של הנגיף וכי הוא מודע לכך שהאטה אפשרית בשוק הסיני צפויה להשפיע גם על כלכלת ארה"ב. פאואל מוסיף כי סין התמודדה בשנים האחרונות עם מספר בעיות בנוגע לחוב של המגזר העסקי. 

בנוגע לראלי בשווקים, פאואל טוען כי מחירי הנכסים נראים קצת מתוחים.

תגובות לכתבה(4):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    הפד שופך כסף והריבית האפקטיבית יורדת
    לילי 30/01/2020 11:33
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הפד רוכש אג"ח לטווח קצר ושופך כסף לשוק . כך הריבית האפקטיבית יורדת . לריבית הנומינלית אין השפעה מהותית על החברות. לכן החברות יגייסו כסף ויגבירו פעילות ורווחים
    סגור
  • 2.
    דוחות אפל..
    צא כבר מהסרט 30/01/2020 08:48
    הגב לתגובה זו
    0 0
    רק חמור לא משנה דעתו
    סגור
  • 1.
    עם הניסוי הזה?
    מה יהיה 29/01/2020 22:20
    הגב לתגובה זו
    7 2
    אף אחד לא יודע, אבל לא רוצים להפסיק להדפיס
    סגור
  • מצד שני
    אני 30/01/2020 03:44
    הגב לתגובה זו
    0 1
    הבנק המרכזי היפני מדפיסים וקונים כל מה שזז כבר 20 שנה ובמקום אפוקליפסה רמת החיים של היפנים עולה בהתמדה...
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות