פורסקאוט
צילום: יחצ

אקזיט נוסף: פורסקאוט נמכרת תמורת 1.9 מיליארד דולר

הרוכשות הן היא קרן ההשקעות Advent International וקרן ההשקעות קרוס פוינט, כאשר מדובר בפרמיה של 19% למחיר המניה אמש. דירקטוריון החברה רשאי לחפש הצעות חלופיות ב-30 הימים 
עמית נעם טל |

חברת הסייבר פורסקאוט (סימול:FSCT) נרכשת ע"י קרן ההשקעות Advent International וקרן ההשקעות קרוס פוינט תמורת 1.9 מיליארד דולר. העסקה צפויה לצאת לפועל במהלך הרבעון ה-2 של 2020. 

ההצעה לרכישה עמדה על 33 דולר למניה במזומן, פרימיה של קרוב ל-19% למחיר הסגירה אמש במחברה, כאשר הפרמיה נסגרת היום במסחר בוול סטריט. ההצעה כוללת תקופה של 30 יום בהם דירקטוריון החברה יכול לחפש הצעה חלופית. 

פורסקאוט הוקמה בשנת 2000 על ידי שישה מייסדים: היו"ר, חזי ישורון; דורון שקמוני; סמנכ"ל הטכנולוגיות, עודד קומאי; דרור קומאי, שמשמש כארכיטקט ראשי; נוגה אלון; ועודד עמיר.  החברה הונפקה בנאסד"ק באוקטובר 2017 לפי שווי של 800 מיליון דולר. 

מטה החברה נמצא היום בסן חוזה, כאשר החברה מחזיקה ב-4 מרכזי פיתוח. החברה מעסיקה כ-1,000 עובדים, מתוכם כ-250 בישראל. החברה מתמקדת היום באבטחת IoT בארגונים ולמעשה גילוי וניטור של כל המכשירים ברשת, מה שמשפר ומחזק את הגנת נקודות קצה ויכולת הריסון של איומים לרוחב הרשת הארגונית. 

בנובמבר 2018 קנתה פורסקאוט את חברת סקיוריטי מאטרס ב-113 מיליון דולר. המניע מאטרס מספקת שקיפות לרשתות OT (רשתות תפעוליות), שנפוצות במפעלים ובמתקני תשתית.

במבקביל להודעה על המכירה, החברה פרסמה היום את תוצאותיה לרבעון האחרון. החברה דיווחה על הכנסות של 91.3 מיליון דולר, לעומת הכנסות של 84.7 מליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. פורסקאוט סיימה את 2019  עם הכנסות של 333.6 מיליון דולר, לעומת הכנסות של 297.7 מיליון בתקופה המקבילה אשתקד - עלייה של 13%. 

בשורה התחתונה, החברה רשמה הפסד נקי (GAAP) של 20 מיליון דולר או 0.42 דולר למניה, לעומת הפסד של 17.9 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. תזרים המזומנים של החברה מהפעילות השוטפת הסתכם ב-10.2 מיליון דולר, או 11% מההכנסות, לעומת תזרים של 6.1 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד.

קיראו עוד ב"גלובל"

מי שצפויה להרוויח סכום נאה מהעסקה היא קרן ההון סיכון פיטנגו, שמחזיקה 6.4% ממניות החברה וצפויה לקבל מהעסקה כ-100 מיליון דולר. במקביל, קרנות הון זרות כמו ג'ריקו קפיטל,אמדאוס קיטל וקורווס (Corvex) צפויות להרוויח גם הן סכום משמעותי מהעסקה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה