הקפיצה בנדבקים בקורונה: "הכללה של מקרים חשודים ולא ודאיים"

לטענת הכלכלן הראשי של לאומי, ד"ר גיל בפמן, הדיווח אמש על כ-15 אלף מקרי הדבקה נוספים אינם מעידים על התפשטות חמורה במחלה. אלא בשל שינוי שעשו השלטונות הסיניים בהגדרת החולים
 | 
telegram
(4)

ביממה האחרונה דיווחו השלטונות בסין על עלייה משמעותית של כ-15 אלף נדבקים בווירוס הקורונה, או בשמו החדש: COVID-19. בנוסף, מתו למעלה מפי 2 מאשר בכל יום אחר, כשהתמותה ביממה האחרונה בלבד עומדת על 242 מתים. אבל האם הם מעידים על התפשטות מסוכנת של הנגיף?

הנתונים הלאומיים הסיניים טרם פורסמו, אך ככל הנראה שהם עוקבים אחר דפוס דומה מאחר ומחוז חוביי אחראי לרוב המקרים של COVID-19 בסין ולכמעט כל מקרי המוות. הנתונים הפילו היום את השווקים באסיה וגם החוזים העתידיים בוול סטריט הגיעו לנמוך יומי של 1.1%.

"הקפיצה משקפת עתה את הכללתם של חולים שאובחנו באמצעים קליניים בלבד, כמו צילומי רנטגן, ולא בבדיקת מעבדה חד משמעיות", קובע הכלכלן הראשי של לאומי, ד"ר גיל בפמן. "מבחינת השינוי בסיווג החולים, מדובר עתה בהכללה של מקרים חשודים, ללא אישרור על פי בדיקת מעבדה של דגימה שנלקחה מהחולה האפשרי – מהאף או מהגרון – ולא רק הכללת מקרים שאושרו בפועל על ידי בדיקת מעבדה חד-משמעית.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

"המשמעות היא שעתה כל זיהום ריאתי שנצפה ברנטגן או ב-CT יסווג כקורונה ווירוס. לכן, העלייה במספרים לא בהכרח רומזת על כך שהתפשטות הנגיף הואצה לאחרונה. אם זה היה המקרה, ניתן היה לצפות לראות עלייה מתמשכת במספר בדיקות המעבדה החוזרות עם תשובה חיוביות. במקום זאת, מספר המקרים הללו ירד עד לאחרונה", הוסיף.

"כמובן שעדיין קיימת מידת אי וודאות רבה לגבי הדיוק של הנתונים הרשמיים והן לגבי התפתחות הנגיף בעתיד", קובע בפמן. "הדברים עשויים להתבהר מעט לאחר שיהיו עוד כמה ימים של נתונים חדשים בעזרת ההגדרה הרחבה יותר של מקרי COVID-19.

"אך לעת עתה, לא נראה כי הנתונים האחרונים סותרים את הסימנים שהיו עד לאחרונה לפיהם התפשטות הנגיף מאטה. יתר על כן, אפילו על פי הנתונים החדשים, מספר המחלימים המשיך לעלות בקצב מהיר יותר מאשר מקרי מוות, מה שמוסיף עדות לכך שהנגיף קטלני פחות, ככל הנראה, ממה שחששו תחילה. מכיוון שכך, לא צפוי שהקפיצה במקרים המדווחים תמנע בהכרח התחלה של השבת העסקים לפעילות באופן הדרגתי וזהיר".

כאמור, השפעות הנגיף כבר מייצרות אדוות בכלכלה העולמית. היום סוכנות האנרגיה הבינלאומית (IEA) פרסמה את התחזית הראשונה ל-2020. לפי הצפי, צפויה ירידה בדרישה בכ-435 אלף חביות נפט גולמי ליום ברבעון הראשון של 2020. מדובר בירידה הראשונה ברבעון הראשון בלמעלה מעשור וזאת בשל הנגיף שהוריד את ייבוא הנפט לסין - יבואנית הנפט הגדולה בעולם.

תגובות לכתבה(4):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    בן חמודי, תירגע
    כן. זו שיטת הסיווג 13/02/2020 16:35
    הגב לתגובה זו
    0 1
    שינוי שיטת הסיווג מוזכר היום כמעט בכל אתר חדשות בעולם. (וזה די משעשע שהכתבה מייחסת את המידע על זה לד"ר גיל בפמן...) אז העניין די פשוט. עד היום כדי להגיד שמישהו חולה בקורונה היה צריך בדיקת RNA שתראה שהנגיף נמצא בגופו. עכשו מספיק שבדיקת CT תראה שיש בלגן בריאות - והופה - הבנאדם מוגדר כחולה קורונה (ומטופל בהתאם!) לכן הקפיצה מ 2000-3000 נדבקים ביום ל 15407 בתאריך 12.2.2020 לכן גם הקפיצה מבערך 100 מתים ביום ל 255 (או 242. תלוי את מי שאלת). כי קודם אנשים סתם מתו מסיבוכי נשימה ועכשו סיבת המוות נרשמת כנגיף קורונה גם בלי שיש זיהוי ודאי של הנגיף.
    סגור
  • במצב החדש הכל חמור פי 1000:
    רופא, איכילוב 13/02/2020 17:40
    הגב לתגובה זו
    1 0
    אם אין זמן ומשאבים לאבחן מי חולה במה, יאשפזו גם את חולי השפעת עם חולי הקורונה באותם בתי חולים והתוצאה תהיה הדבקה של חולי השפעת בקורונה וההפך
    סגור
  • 2.
    מדהים פשוט מדהים
    בן 13/02/2020 16:02
    הגב לתגובה זו
    2 1
    הסינים מודעים שיש יותר חולים ויש יותר מתים, וישר מוצאים למה השוק צריך לעלות. אומרים להם מתים יותר, ואתה מחרטט על שינוי סיווג שמה שינוי סיווג. כל השוק הזה בועה, ועל הכתבים מתאימים את התוכן למה שהם רוצים לראות. אומרים יותר מתים, אתה אומר מה פתאום...שינוי סיווג....זה סתם מתים. אומרים יותר נדבקים..אתה אוצר מה פתאום זה סתם הגדרה.....חרטא כל האתר הזה ביזפורטל והכתבים שלו
    סגור
  • 1.
    בולשיט (ל"ת)
    אנונימי 13/02/2020 15:56
    הגב לתגובה זו
    1 1
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות