"גוש האירו לא יצמח כמעט בכלל בעשור הקרוב"

עוד לפני התפרצות הקורונה, זה לא סוד שהכלכלה האירופאית דשדשה, כשברבעון האחרון של 2019 הגוש צמח ב-0.1% ביחס ל-2018. "בשל שינויים דמוגרפיים וחוסר ברפורמות, הגוש צפוי לצמוח בפחות מ-1%", אומר אנליסט מ-ING
 | 
telegram
(2)

למרות הניסיונות של הבנק המרכזי האירופאי (ECB) להחיות את הכלכלה האירופאית המדשדשת, נראה שיש דברים שהם חזקים מהיכולות של כלכלנים להשפיע באמת. בגוש האירו זו אוכלוסייה מזדקנת ומבנים ארגוניים מונעי רפורמות, שכנראה שהולכים להשפיע על הצמיחה הכלכלית של הגוש.

זה לא סוד שהכלכלה האירופאית בבעיה, אשר נובעת בעיקר משיעור ילודה נמוך מדי. ספרד מדשדשת מאז המשבר הכלכלי, גרמניה הייתה קרובה למיתון בשנה שעברה ועדיין מציגה תוצאות לא טובות. בריטניה עשתה את הברקזיט וצרפת הייתה משותקת בחצי שנה האחרונה בשל שביתה מתמשכת סביב נושא הפנסיה.

"אפילו לפני וירוס הקורונה, עננים שחורים התכנסו מעל כלכלת גוש האירו, כשאיטליה נחשבת לעין הסערה", אמרו האנליסטים קרסטן ברזסקי, ברט קוליין ואינגה פכנר מ-ING. "ב-10 שנים הקרובות, פוטנציאל הצמיחה של האזור יזחל, כשאיטליה צפויה לסטגנציה חמורה בהרבה ממה שחוותה יפן.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

"הדמוגרפיה ושינויים מבניים בגוש, יחד עם רצון מוגבל לביצוע רפורמות, יכול לדחוק את פוטנציאל הצמיחה של הגוש לפחות מ-1%, ירידה מצמיחה שנתית של 1.4% בעשור הקודם", הוסיפו.

האנליסטים כנראה לא טועים. רק בחודש שעבר, נגידת הבנק המרכזי של ה-ECB, כריסטין לאגארד, אמרה כי אין לה כמעט כלים להתמודד עם משבר הקורונה, לאחר שהנגיד הקודם של הבנק המרכזי, מריו דראגי, כבר הציג הרחבה כמותית לקראת סוף 2019. עם המשבר המתגלגל והבעיות בייצור הסיני, ישנה היתכנות שהדשדוש, שנמשך מאז המשבר הכלכלי של 2008, יימשך הלאה – בעיקר בשל אוכלוסייה מזדקנת.

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    כלכלה
    ניר 05/03/2020 20:55
    הגב לתגובה זו
    0 0
    דווקא האוכלוסיה בספרד צעירה יותר וצומחת מהר יותר
    סגור
  • 1.
    צמיחה אפסית זה לא תמיד בעיה
    רמי 04/03/2020 11:52
    הגב לתגובה זו
    0 0
    השאלה מהי איכות החיים ורמתהחיים של הפרט. מה עדיף - צמיחה חזקה ואזרחים אומללים שעובדים בשתי משרות לממן את האוכל והדיור או צמיחה נמוכה או אפסית כאשר אין חובות ואין לחצים כלכלים ורמת יוקר המחיה נמוכה?
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות