האוויר מתחיל לצאת משוק האג"ח הקונצרני?

בעוד שוק האג"ח הממשלתי ממשיך לזנק לשיאים, שוק האג"ח הקונצרני סובל מהיצעים רבים בימים האחרונים. המשמעות - עלות המימון לחברות מזנקת. הגורמים לזינוק עשויים להמשיך ללוות את השווקים עוד תקופה. הבנקים המרכזיים יתערבו?
 | 
telegram
(4)

שוק האג"ח הממשלתי ממשיך לרתוח גם היום, כאשר התשואות על אגרות החוב של ארה"ב לתקופה של 10 שנים נסחרות כעת ברמה של 0.73% בלבד – שפל כל הזמנים. במקביל, בשוק האג"ח הקונצרני הסיטואציה נראית שונה לחלוטין.

בימים האחרונים נרשמים פדיונות ענק בתעודות הסל  HYG ו-JNK, העוקבות  אחר החברות עם הדירוגים הנמוכים. המשמעות: מחיר ההון עולה משמעותית עבור החברות. לאחר עשור של עלייה משמעותית במינופים של החברות, המשך עלייה בריביות לא יכולה להסתיים בצורה טובה

יש מספר סיבות לזינוק בתשואות בשוק האג"ח הקונצרני וקשה לראות אותם נעלמים בתקופה הקרובה. הסיבה היא הראשונה היא הבעיות בסקטור האנרגיה. מחיר הנפט משלים היום צניחה של 36% ברקע לאכזבה מההודעה של אופ"ק (לכתבה המלאה) ומהחששות מהירידה בביקושים. סקטור האנרגיה מהווה את החלק הגדול ביותר בחברות בדירוגים הנמוכים בשוק בארה"ב. לפיכך כל תנודה בסקטור זה גורמת מיידית לקפיצה של הריביות. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

הסיבה השניה היא החששות מהאטה הכלכלית בעקבות האירועים האחרונים. השיתוק הכלכלי באזורים רבים בעולם כבר גורם למספר רב של אזהרות רווח, נתון שעשוי לגרום לחברות רבות למצוקת נזילות לקראת מחזור החובות. החברות בדירוגים הנמוכים, שמצבן הפיננסי גם כך לא במצב אופטימלי, הן הפגיעות ביותר. 

חשוב לציין כי עלייה במרווחי האשראי בשוק הקונצרני הייתה צפויה להתרחש עוד לפני התפרצות נגיף הקורונה. כך לדוגמה, הגרף הבא מציג את הקורולציה בעשורים האחרונים בין נתון הייבוא במדד ה-ISM בארה"ב לבין מרווחי האשראי בחברות בדירוגים הנמוכים. הייבוא לארה"ב ירד במהלך 2019 בעקבות "מלחמת הסחר" שניהל טראמפ, נגיף הקורונה החריף את המגמה. 

גורם נוסף שמעיב כעת הוא הקיפאון בשוק הבנקאות בארה"ב (נושא שהעלנו בימים האחרונים באתר). הורדת הריבית האחרונה והצפי לעוד פעולות בתקופה הקרובה צפויים לגרום לפגיעה משמעותית בפעילות הליבה של הבנקים. בסיטואציה כזו, הדבר הראשון שהבנקים מבצעים הוא הידוק של תנאי האשראי לשאר הסקטורים. הדירוגים הנמוכים הם הראשונים לסבול "מסגירת הברז".

האם הבנקים המרכזיים יכולים לעזור? 
התשובה לכך היא חיובית והם הוכיחו זאת בשנים האחרונים. הבנק המרכזי באירופה (ECB) הפך בשנים האחרונות לנושה הגדול ביותר בשוק האג"ח הקונצרני, כאשר הוא מתמקד בעיקר באגרות החוב בדירוגים הבינוניים והנמוכים. הבנק ממשיך לבצע רכישות בשוק זה גם היום, אך בכמות נמוכה יחסית. האם הבנק יכול להגדיל כעת שוב את הרכישות בשוק זה? כן ואפילו בסבירות גדולה..

תגובות לכתבה(4):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    דירה=קורת גג=צורך בסיסי של האדם
    דירה=קורת גג 06/03/2020 23:12
    הגב לתגובה זו
    1 0
    דירה=קורת גג=צורך בסיסי של האדם
    סגור
  • 3.
    מלכודת האג"ח אסור לקנות
    מומי 06/03/2020 20:42
    הגב לתגובה זו
    2 0
    העולם צריך להבין אין מתנות חינם הכניסו את האזרחים עם הבטחות שווא לאג"חים ועכשיו מכסחים בכיף חבל על כספכם תברחו 2008 היתה קייטנה
    סגור
  • 2.
    עוד ECB?
    ECB 06/03/2020 20:11
    הגב לתגובה זו
    1 0
    כמה ECB אפשר?
    סגור
  • 1.
    דירה=קורת גג=צורך בסיסי של האדם
    דירה=קורת גג 06/03/2020 20:05
    הגב לתגובה זו
    0 0
    דירה=קורת גג=צורך בסיסי של האדם
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות