פאואל
צילום: gettyimages

הריבית השלילית הגיעה גם לאגרות החוב של ארה"ב

לראשונה מאז 2008, הריבית על אגרות החוב הקצרות של ארה"ב ירדו לטריטוריה השלילית. המשקיעים מעדיפים "להפסיד מעט" בנכס הבטוח. במקביל, הדבר יוצר בעיה חדשה לפד' כאשר מכרז ה-Reverse Repo זכה לביקושים של 97 מיליארד דולר
עמית נעם טל | (4)

לאחר יפן והשווקים באירופה, התשואה השלילית מגיעה היום גם לארה"ב. התשואות על אגרות החוב של ארה"ב לתקופה של חודש-3 חודשים יורדות היום לרמה שלילית של 0.041%. מדובר ב'כאב ראש' חדש עבור מקבלי ההחלטות בפד', כאשר הבנק חוזר לעבוד "פול גז על ניוטרל" ברכישות שהוא מבצע בשוקי האג"ח. 

נציין כי זו לא הפעם הראשונה שאגרות החוב של ארה"ב לטווחים אלו נסחרות בתשואה שלילית. הפעם הראשונה הייתה לזמן קצר ב-4 בדצמבר 2008, בשיאו של המשבר הכלכלי במדינה.

בדר"כ, כאשר הריביות לטווחים הקצרים מאוד יורדות מתחת לרף התחתון של ריביות הפד', הצעד מצביע על צפי של המשקיעים להורדת ריבית נוספת מצד הפד' בתקופה הקרובה. עם זאת, הפד' הבהיר כי הוא לא שוקל להשתמש בריבית שלילית בארה"ב. נראה כי המשקיעים מעדיפים כעת להשקיע באגרות חוב אלו, הנחשבות בטוחות, ולהפסיד פחות מנכסים אחרים.  

הירידה היום בתשואות האג"חים היה בעיה נוספת עבור הפד'. כאשר תשואת האג"חים של ארה"ב לטווחים הקצרים נמוכה מהטווח התחתון של ריבית הפד', עדיף לגופים פיננסים להפקיד את כספם בחשבון הפד' ולקבל את הריבית שהפד' מציע (0%-0.1% היום). היום קיבלנו דוגמה לכך, כאשר פעולת ה-Reverse Repo שביצע הפד' זכו לביקושים של 97.4 מיליארד דולר.

המכרז ה-Reverse Repo שהתרחש הערב

מה המשמעות? בזמן שהפד' מציף את השווקים בנזילות ע"י רכישות כמעט בכל שוק אפשרי, 97 מיליארד דולר יצאו היום מהמערכת הבנקאית. הפד' מזריק כסף מכיוון אחד, והרבה כסף יותר דרך ה-Reverse Repo. כל זה מתרחש כאשר מצוקת הנזילות במערכת הבנקאית מגיעה לשיא מ-2008 (לכתבה המלאה). ובמילים פשוטות: שוק המימון נראה כעת לא טוב והפד' לא מצליח לשלוט עליו. 

תגובות לכתבה(4):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 4.
    דירה=קורת גג 03/04/2020 01:42
    הגב לתגובה זו
    דירה=קורת גג=צורך בסיסי של האדם
  • 3.
    למה לקנות משהו שמפסיד? אין אפשרות להשאיר כסף בעו"ש? (ל"ת)
    אריק 26/03/2020 08:38
    הגב לתגובה זו
  • 2.
    אריק a 26/03/2020 08:22
    הגב לתגובה זו
    בעוד דה מרקר וגלובס מנוהלים עם אג'נדה ברורה ולא אמינה והרבה תגובות הם של הכותבים עצמם ביזפורטל מצליח לשמור על עיתונאות טובה יחד עם זאת חסר קצת כתבות עם פלפל כמו של מיכאל צארניאק. מצליח להיות יותר נטריאלי
  • 1.
    ההצגה נגמרה 26/03/2020 00:06
    הגב לתגובה זו
    אין מבוגר אחראי בשטח.