ה-FTSE100 בתשואת חסר ביחס לדאקס - האם הוא מהווה הזדמנות קניה?

המדד המרכזי בבורסת לונדון (7%) מפגר בחודש האחרון אחרי המדד הגרמני המוביל שעלה ב-15%. החשיפה של המדד הבריטי לסקטור האנרגיה והבנקאות מחליש אותו - אבל גם הקורונה וחוסר הוודאות של הברקזיט
 | 
telegram
(4)

מתחילת השנה הפוטסי 100 (FTSE) ירד בכ-30%, מרמה של 7,604 נקודות ב-2 לינואר, לרמה של 5,615 נקודות בחמישי לפני סגירת המסחר. הדאקס (Dax) הגרמני, ירד באותה התקופה מ-13,386 נקודות, לרמה של 10,273 נקודות. 25% ירידה. 

עם זאת, כמו המגמה ביתר הבורסות באירופה, בחודש האחרון המדד העוקב אחר הביצועים של 100 החברות הבריטיות הגדולות אמנם במגמה כללית של עלייה, אבל עדיין מפגר אחרי הדאקס והסטוקס 600. 

"בריטניה מאוד פגיעה בעניין החשיפה של המדד על סקטורים בעלי אופי מחזורי כמו אנרגיה, כרייה ובנקים", אמר סבסטיאן ליון, מייסד חברת טרוי ניהול נכסים במכתב לקליינטים. "הדיבידנדים על רווחים הוא סימן שקרי של ערך", הוסיף. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

האם הפוטסי הפך להזדמנות?
ראשית, בטווח הארוך, כנראה שהפוטסי - כמו יתר המדדים המובילים בבורסות בעולם - יעלה. אין מנוס. בורסה שרק יורדת היא בורסה שאין לה מקום בעולם הכלכלי המודרני. לכן כשהמשבר יגמר ועוד לפני כן, סביר להניח שיהיה תהליך של זחילה מעלה בשלב כלשהו. 

אבל האם זה שווה את הסיכון העכשווי? בריטניה, במצבה הנוכחי, היא מאין תמונת מראה לגרמניה. שתיהן הכלכלות הגדולות והעוצמתיות באירופה - גם היום, אבל גם באופן היסטורי של ה-200 שנה האחרונות. האחת עומדת בראש הגוש האירופאי, השנייה בדיוק יצאה ממנו לפני המשבר. לשתיהן גם בעיות כלכליות חמורות. 

מלחמת הסחר פגעה בגוש האירו בצורה קשה, כך שעוד לפני ההתפרצות, גרמניה הראתה סימני מיתון - יחד עם צרפת שהייתה מושבתת בעקבות מחאה על רפורמה בפנסיה, איטליה בלי כלכלה מתפקדת וספרד עוד לא התאוששה מהמשבר ב-2008. 

מנגד, חוסר הוודאות של הברקזיט, שיצא לפועל באופן סופי ב-31 לינואר, יצר - מעבר לאפטיה - גם לא מעט סיכונים ותלות של בריטניה בהסכמי סחר עם ארצות הברית ומוקדי כוח נוספים מחוץ לגוש האירו - דבר המחליש את עמדתה במפת הכוח העולמית.

נקודה נוספת הפוגעת בבריטניה, היא אופן הניהול של משבר הקורונה. התגובה של הרשויות, שתחילה דיברה על חיסון עדר ואז עברה שינוי של 180 מעלות, כמו גם הדבקותו של ראש ממשלת בריטניה, בוריס ג'ונסון, בקורונה ואשפוזו - הם אינדיקטור לעוצמת משבר המנהיגות הפוקד את האי הבריטי - וזה לא מבשר טובות. כמו כן, החוסר בגיבוי של בלוק המדינות האירופאי וחוסר בהסכם קבע עם האיחוד, עלול לטרפד את יכולתה של בריטניה להתאושש מהמשבר. 

אז האם הפוטסי באנדר? כנראה שהוא משקף היטב את המציאות הבריטית המסובכת ביחס למקבילה הגרמנית. האם הפוטסי מהווה הזדמנות קנייה? בהשקעה לטווח של 10 שנים כנראה שכן. בתקופה המוזרה שאנחנו חיים בה? כנראה שעם המשך השפעת הקורונה על חיינו ועל הכלכלה העולמית, שורט על הכלכלה הבריטית הוא ההימור הבטוח ביותר.

תגובות לכתבה(4):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    תזמון שוק לא עבד מעולם
    הכיוון הכלכלי 17/04/2020 15:43
    הגב לתגובה זו
    0 0
    וגם לא כעת. משקיע לטווח ארוך ראוי שיחזיק גם את ה FSTE100 כחלק מפיזור מייתי גלובלי. למשל דרך אחזקת iShares IWDA. hakivunhakalkali.com
    סגור
  • 3.
    סוף סוף ארז ליבנה השתחרר מתסמונת ה-לונג שלו (ל"ת)
    חזרה למציאות 17/04/2020 14:21
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 2.
    עדיף להשקיע במניות באופן ישיר כעת.
    הנביא 17/04/2020 11:53
    הגב לתגובה זו
    1 0
    כל ה"סחלה" של מניות זבל שנמצאות במדדים הישנים גורם לעיוות במדדים (מניות רציניות למעלה, והסחלה נעלמות מהמדדים). לא כל כך קשה להבחין מה הסחלה ומה מוביל.
    סגור
  • 1.
    ההערה האחרונה - חוסר אחריות
    שחר 17/04/2020 09:41
    הגב לתגובה זו
    1 0
    שורט (על משהו) כ"הימור בטוח"? מה זה פה, עיתונות כלכלית או קזינו?
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות