ההנפקות של חברות הטכנולוגיה קפואות מאז דצמבר - אבל יש התעוררות

למרות שהשווקים כבר תיקנו את מרבית הירידות השנה, שוק ההנפקות קפוא. מאז פברואר היו רק 12 הנפקות, 7 מתוכן היו של חברות מסקטור הבריאות. אבל האם בקרוב זה ישתנה?
 | 
telegram

למרות החגיגות בשווקים ובעיקר בוול סטריט מאז מארס השחור, עדיין יש נתון שמראה על הסטגנציה הנוכחית בשווקים ועל הפחד של משקיעים להשקיע בחברות צעירות – במיוחד בתחום ההייטק, מה שהיווה את מנוע הצמיחה הגדול ביותר של ארצות הברית והעולם בעשור האחרון.

בחודשים ינואר ופברואר היו 21 הנפקות ראשוניות לציבור (IPO). מאז, עם המשבר שפרץ בכלכלה הריאלית בעקבות התפרצות מגפת הקורונה והנהירה לנכסים בטוחים ולמשמעת נזילות של מרבית החברות וקרנות ההון סיכון, השוק בעצם קפוא.

מאז פברואר, היו רק תריסר הנפקות ראשוניות – לא כולל הנפקות SPACS, של חברות המגייסות הון כדי לרכוש חברות אחרות. מתוכן, 7 היו בסקטור הבריאות. אבל מאז דצמבר, לא הייתה IPO בתחום הטכנולוגיה בוול סטריט.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

למרות שהנאסד"ק כבר עלה בקרוב ל-4% השנה, אף אחד לא מוכן להמר. עדיין. גם בישראל המצב דומה. אמנם ת"א 35 עדיין רחוק מהשיא שלו, אבל בהון הסיכון המצב מאוד דומה. בראיון שהעניק לביזפורטל, מנכ"ל ברקליס ישראל, אילן פז, אמר כי כל התחום בהקפאה נכון לכרגע.

"עד הסתיו שוק ההנפקות יתפוס תאוצה"
אבל עכשיו, הרוח מתחילה להשתנות. "קטר ה-IPO מניע מחדש", אומרת קתלין, יו"ר קרן הון הסיכון, רנסנס קפיטל, קרן המכוונת למחקר והשקעה בסטארטאפים. רנסנס מחזיקה בקרן סל – בשם הלא מפתיע IPO – המיועד לחברות הייטק צעירות בנות פחות משנתיים.

בשבוע שעבר, הקרן הגיעה לשיא של כל הזמנים ועלתה כבר ב-14% מתחילת השנה. חלק מהפורטפוליו שלה כלולות חברות כמו סלאק טכנולוגיות (סימול: WORK), קראודסטרייק הולדינגס (סימול: CRWD), פלוטון אינטראקטיב (סימול: PTON), זום (סימול: ZM) ומודרנה (סימול: MRNA) – כאלה שפחות נפגעו מהמשבר.

"כשכל כך הרבה חברות צעירות נסחרות ברמה כל כך גבוהה זה ברומטר לכך שבקרוב יגיעו עוד הנפקות", אמר סמית'. "כשעסקאות צעירות עולות על המצופה, זה פותח חלון הזדמנויות להנפקות חדשות".

בשבוע האחרון היה IPO של חברת ביטוח מקוונת בשם סלקטקוואט (סימול: SLQT). זו הייתה עיסקה חמה. החברה הציעה 25 מניות במחיר של 17-19 דולר למניה, אבל העלתה את ההנפקה ל-28 מיליון מניות במחיר של 20 דולר. הם הצליחו לגייס 360 מיליון דולר וכבר ביום הראשון למסחר שלה, המניה עלתה ב-35% לרמה של 27 דולר.

אבל זו לא הייתה הנפקה ראשונית רגילה. SLQT הייתה חברה פרטית, שקיימת כבר 35 שנה. כלומר היא לא בדיוק חברת הייטק צעירה. אבל יכול להיות שדווקא היא תפרוץ את הסכר עבור חברות אחרות.

עם זאת, חברות טכנולוגיה רבות הולכות לסבב גיוס שני, בעיקר כי אפשר כרגע וכי לא ידוע מתי, אם וכש, יתפרץ הווירוס מחדש – מה שיחייב רמת נזילות גבוהה מכל השחקניות בשוק שרוצות לשרוד. דוגמאות ניתן למצוא בחברות כמו שופיפיי (סימול: SHOP), אקוויניקס (סימול: EQIX), קבוצת זילו (סימול: Z), פינג איידנטיטי (סימול:PING) ורוקו (סימול: ROKU).

ליסה באייר, מייסדת חברת V קלאס, חברה המייעצת לחברות מנפיקות, אומרת כי חברות רבות עובדות מאחורי הקלעים ומתכננות לצאת להנפקות – מהסיבה שמשקיעים עדיין מחפשים חברות עם רעיונות חדשניים, מודל עסקי יציב שיכול לייצר רווחים וגם טכנולוגיות שיעניקו יתרונות תחרותיים בשווקים.

"אנשים שמכוונים להנפקות ראשוניות ב-2021 עובדים קשה מאוד", אמר באייר. "השוק אומר שהמצב הולך להיות טוב יותר, כאני מאמינה שנראה כמה עסקאות בטווח הזמן הקרוב ובסתיו הדברים יתחילו לקבל תנופה", הוסיפה.

עם זאת, אסור לשכוח שבמצב העדין של השוק, המושפע מהמשך התפשטות הקורונה בעולם והאבטלה בארה"ב מרקיעה שחקים, יחד עם מלחמת הסחר המתחממת מחדש – הזעזועים בשוק עלולים דווקא למנוע מחברות צעירות לגשת להנפקות, עד להתמתנות בחוסר הוודאות בשווקים.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות