"הצריכה הפרטית היא הפקטור החשוב ביותר ליציאה ממשבר הקורונה"

הציבור האמריקאי חוסך אחוז גבוה מהמשכורת שלו בצל הקורונה; ההתנהגות הצרכנית תהווה את הסמן האמיתי ליציאה מהמשבר. סקירה של איב בונזון, מנהל ההשקעות הראשי בבנק יוליוס בר
 | 
telegram
(5)

עד כמה חשוב הכוח הצרכני של האזרחים למעצמות? אם נדבר במספרים אבסולוטיים, אז בכלכלות המודרניות אין שני לצרכן הפרטי. בארה"ב הכלכלה הגדולה בעולם, כ-70% מההכנסות מתבססות על הצרכנים. ביפן, הכלכלה השלישית, מדובר בלמעלה מ-50%. זה משמעותי.

עכשיו נשאלת השאלה, איך יתנהג הצרכן האמריקאי אחרי הורדת אמצעי הסגר והחזרה לשגרה. בסין למשל, לקח לשלטונות למעלה מחודש לשכנע את העובדים לחזור לעבודה. בינתיים, הצרכן האמריקאי אוגר את הכסף שלו.

לפי נתונים שנאספו בבנק השוויצרי, יוליוס בר, במאי 2020, אחוז החיסכון מההכנסה הפנויה הגיע ללמעלה מ-14%. במאי 2008 ולאחריו במשבר הסאב פריים, אחוז החסכון מההכנסה הפנויה עמדה על בין 8% ל-9%.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

המשמעות של זה היא עצומה והיא מעידה על עומק המשבר אותו חווה הציבור האמריקאי, שחוסך לקראת ימים גשומים, לאחר שלאט לאט מבינים שם שהיציאה לא תהיה כל מהירה.
"להערכתנו", כותב איב בונזון, מנהל ההשקעות הראשי בבנק השוויצרי, יוליוס בר, "מספר ממשלות בעולם מעריכות בחסר את אובדן ההכנסה שנובע מסגירת הכלכלות, ומעל הכול, את עומק הפגיעה של הסקטור הפרטי ואת יכולתם לשוב לפעילות כלכלית רגילה".

"במושגים אבסולוטיים, 20% ממשקי הבית העשירים בארצות הברית איבדו כמות משמעותית מהכנסתם עד כה, כשמקביל כמה תוכניות ממשלתיות לסיוע לאזרחים עומדות להסתיים ולכן זה חיוני שההוצאה לחל"ת לא תהפוך לפיטורים", הוסיף בונזון.

"מאידך, פשיטות הרגל רק מתחילות. המשבר הכלכלי יאיץ את נפילתם של מודלים עסקיים כושלים, כמו סקטור הקמעונאות, כשפשיטות הרגל יקשו על ההתאוששות. האימפקט על הצריכה, שלרוב מאוד חזקה, היה חמור מאוד. כך, שבטווח הקצר, ההוצאות של משקי הבית פחתו משמעותית במדינות המפותחות וההכנסות של מרבית משקי הבית נשמרו".

עוד כותב בונזון, כי בשלב זה, כמו במשבר ב-2008, גם עכשיו הציבור חוסך יותר. "עם זאת, בשלב הבא, שאלת החסכון וההתנהגות של משקי הבית תהיה מכרעת. אם לציבור יהיה עבודה, הוא יוכל לתמוך בצריכה שלו על בסיס הכסף שחסך", כתב.

עם זאת, כתוצאה מניהול המשבר, הגירעון הממשלתי האמריקאי עלול להגיע לרמה של בין 10% ל-20% מהתמ"ג. לטענת בונזון, מישהו יצטרך לשלם את זה, כשאחד הצעדים יהיה להעלות את הריבית. הצטברות החוב כזו עלולה לגרום לבנקים מרכזיים להתערב ולנסות לשמור על עקומות הצמיחה. הבעיה היא, שזה עלול להוביל למשבר חוב.

תגובות לכתבה(5):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 5.
    לכלכלה זה כביכול טוב
    ירון 26/05/2020 10:27
    הגב לתגובה זו
    1 0
    צריכה מוגברת אבל לאדם הפרטי זה טוב לחסוך כמה שאפשר, אף פעם אי אפשר לדעת מתי תצטרכו את הכסף.
    סגור
  • 4.
    50% מהצריכה הפרטית היא
    הנביא 26/05/2020 09:25
    הגב לתגובה זו
    0 0
    50% מעלויות שמשלם כל אדם פרטי או עסקי לצריכה הן עלויות נדל"ן. אף אחד לא קונה דירה או משלם שכר דירה אם אין לו פרנסה. האיתות המרכזי מירידת הצריכה הוא שהנדל"ן בדרך לקרוס.
    סגור
  • 3.
    אנשים לא מבינים שהם צריכים לחסוך
    הפןך גוטה 26/05/2020 08:04
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אם אנשים ימשיכו לבזבז כמו לפני הקורונה, במשבר הבא הכל יקרוס.
    סגור
  • 2.
    ארה"ב בפשיטת רגל
    שי 25/05/2020 21:30
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הם רק עוד לא יודעים זאת
    סגור
  • 1.
    אחד הצעדים לשלם את החוב יהיה להעלות ריבית? לא מסתדר... (ל"ת)
    כלכלה פשוטה 25/05/2020 21:04
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות