
הנאסד"ק במרחק נגיעה מ-10,000 נק', הראלי יעצר כאן?
הראלי בוול סטריט לא מראה סימני עצירה אך אם יש מדד אחד שבולט מעל כולם הוא מדד הנאסד"ק ב, המרכז את מניות הטכנולוגיה הגדולות. המדד משלים הערב עלייה של קרוב ל-50% מהשפל שנקבע במהלך חודש מארס האחרון ונסחר צמוד לרמה הפסיכולוגית של 10,000 הנק'. התנאים הכלכליים בשוק מתאותתים כי ייתכן ומדובר רק בקדימון לחודשים הקרובים - קשה לראות אירוע שיכול לעצור את הריצה במדדים בוול סטריט ובפרט של הנאסד"ק.
לתשואה הגבוהה שמעניק הנאסד"ק יש מספר סיבות מרכזיות, ולא נראה כי הן הולכות להשתנות בעתיד הנראה לעין. הסיבה הראשונה היא שמדובר במדד המרכז את מניות הטכנולוגיה וככל שעוברות השנים כך הטכנולוגיה מתרחבת ליותר ויותר תחומים. ניקח לדוגמה את סקטור הביטוח? ההנפקה הצפויה של למונייד מסמלת כניסה של חברת טכנולוגיה לתחום (לכתבה המלאה). בתחום הבנקאות? חברות הפינטק צוברות תאוצה. קמעונאות? אמזון שינתה בעשור האחרון את כללי המשחק בתחום והאירועים בחודשים האחרונים סביב נגיף הקורונה רק הדגישו את העליונות של סקטור הטכנולוגיה על פני שאר הסקטורים.
אלו כמובן דוגמאות בודדות, טכנולוגיה היום נדרשת בכל התחומים והתהליך הנ"ל צפוי להמשיך לצבור תאוצה בשנים הבאות. מדד הנאסד"ק מרכז את רוב מניות הטכנולוגיה.
הסיבה השניה היא הריכוזיות של המדד. 5 חברות הטכנולוגיה הגדולות (אפל, אמזון, מייקרוסופט, פייסבוק ואלפבית) מהוות היום קרוב ל-40%! ממדד הנאסד"ק 100 והמשמעות היא שמספיק תנודה של 5 חברות אלו בשביל להשפיע על כל המדד. מדובר בחברות שמאופיינות בשאיפה לחדשנות כמעט אינסופית, כאשר הן מנצלות את יתרון הגודל שלהן על שאר המתחרות.
- איירובוט צוללת ב-35% - חשש שהחברה לא תוכל להמשיך בפעילות
- לאן נעלמו שבע המופלאות? והאם הן צפויות לחזור?
בנוסף, נזכיר כי 5 מניות אלו מופיעות בראש תיק ההשקעות של בנקים מרכזיים, קרנות עושר, קרנות פנסיה. מדובר בדרך מאוד קלה עבור הבנקים המרכזיים לווסת את השווקים הפיננסים. לפיכך, קשה לראות כיצד חברות אלו לא ממשיכות לזכות לביקושים גדולים בשנים הקרובות.
הסיבה האחרונה שמתקשרת לסיבה הראשונה היא הכסף הזול שמציף את השווקים בחודשים האחרונים. נכון, הכסף הזול דואג להקפיץ את כל השווקים, אך מניות הצמיחה משיגות תשואה עודפת. הסיבה היא פשוטה - צמיחה היא הבסיס לרווחים עתידיים. מי שלא צומח "הולך אחורה", מי שצומח - יש לו פוטנציאל להגדיל רווחים בהמשך ובריביות אפסיות, השווי המהוון של תזרימי המזומנים גבוה יותר.
הכסף הזול לא צפוי לעזוב את השווקים בטווח הקרוב, להיפך, הצפי לנזילות בשווקים החודשים הקרובים מראה על לא מעט כסף שצפוי להיכנס ע"י הבנקים המרכזיים/טראמפ (לכתבה המלאה). מדובר בסיטואציה שצפוי להמשיך להעניק רוח גבית למדד.
- ירידות חדות באסיה: ניקיי קורס לשפל של חצי שנה; החוזים על וול סטריט בירידות של עד 1.2%
- בדרך למאדים - איך מאסק פועל להפוך את האנושות למין רב כוכבי
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
אז מה הסכנה למדד? בעיקר עלייה של הריבית ראינו את זה בשבועיים האחרונים: כאשר התשואות על אגרות החוב של ארה"ב החלו לזנק, ראינו את מדד הנאסד"ק ומניות הצמיחה מציגים תשואת חסר בולטת ביחס לסקטורים אחרים. נכון להיום, קשה לראות כיצד התשואות עולות (הפד' כבר מדבר על תוכנית לשליטה על עקומת האג"ח).
מדד הנאסד"ק: קרוב ל-10,000, התנאים הנוכחיים מאותתים שזו רק ההתחלה?
- 6.המשועמם 09/06/2020 21:14הגב לתגובה זוכשאני שומע שהבורסה בארה"ב תעלה ולא משנה מהנתונים הכלכליים אני מתחיל לפחד ממפולת! המצב בו הבורסה עולה כל יום בכאחד אחוז ללא הצדקה כלכלית צריכה להדיר שינה מיושב ראש הפד!
- 5.בן 09/06/2020 20:51הגב לתגובה זומי שיסתכל על הבורסה יחשוב שמעולם לא היה יותר טוב. רק שהמציאות הכלכלית יותר דומה לעשור אן יותר אחורה
- 4.תומר 09/06/2020 20:43הגב לתגובה זואבל לא בהכרח שתתפוצץ כי מתברר שלא חייב להיות קשר בין השוק הריאלי לוול סטריט. כל עוד שהפד נותן אשראי ללא סוף וריבית אפס מה יעשו עם הכסף?
- 3.מרק 09/06/2020 20:27הגב לתגובה זוהרכבת ממשיכה לטוס, מי שמחכה מפסיד כסף.
- 2.לעמית 09/06/2020 20:25הגב לתגובה זוכאן והוא יהיה רע ומר.
- 1.גל 09/06/2020 19:54הגב לתגובה זואינפלציה תעלה את הריבית ותאלץ את הממשל להפסיק להדפיס. בסוף יהיה מחיר להדפסה זה לא בלתי מוגבל כמו שנדמה לטראמפ