5 טריליון השקעות, האפיפיור ושתי מניות בתחום האנרגיה הירוקה

ב-5 שנים האחרונות הושקעו בעולם כ-1.5 טריליון דולר, אבל התחום עדיין בחיתולים ויש לו עוד לאן להתפתח. האפיפיור קורא ללמוד מלקחי הקורונה ולשמור על כדור הארץ. וגם איזו חברה מצליחה להכות את התחזיות ולהניב תשואה של למעלה מ-15% בשנה?
 | 
telegram
(4)

נכון שדודי שמש – המצאה ישראלית יש לציין – קיימים כבר לא מעט זמן, אבל הכלכלה הירוקה, זו שתומכת בתעשיית האנרגיה הירוקה, נמצאת בחיתוליה. עם זאת, מדובר באחד הסקטורים הכי צומחים בעולם - עם לא הצומח שבהם.

הערכות האחרונות הן שב-5 השנים שחלפו, ברחבי העולם הושקעו כ-1.5 טרליון דולר. ב-5 שנים הבאות הערכות הן כי יושקעו 5 טריליון דולר בסקטור על נגזרותיו. כלומר, אין הרבה סקטורים שזכו ויזכו לכל הרבה פוקוס כמו הסקטור הנ"ל, שנחשב קריטי להתפתחות של המין האנושי ושימורו.

כמובן שזה יוצר בעיות במימון של חברות ובאפשרות של חלקן לייצר מודל עסקי רווחי לטווח ארוך. זה יוצר בעיות גם בהגדרה של מהן חברות עם אחריות סביבתית ועד כמה היא מזהמת בפועל.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

אבל זה לא אומר שבנקים וקרנות הון סיכון לא משקיעים. ההיפך הוא הנכון. רק בשנה שעברה נפתחו כ-500 קרנות בתחום הסביבתי, החברתי והאחריות השלטונית. למרות זאת, קצב ההשקעות הוא עדיין רק 50% ממה שצריך כדי למנוע את רף העלייה של 2 מעלות צלזיוס, שממנו מזהירים המדענים.

הבעיה הגדולה של הסקטור ומה האפיפיור חושב?
אבל הבעיה הכי גדולה כרגע במעבר לאנרגיות ירוקות הם התמריצים שהחברות העסקיות מקבלות – או יותר נכון לא מקבלות – מהרגולטורים. מבדיקה של האקונומיסט עולה כי בין 14% ל-32% מסך כלל פליטות הפחמן בעולם מגיע מתעשייה וחברות פרטיות.

למרות השימוש בנפט כמעודד צמיחה, בסוף מדובר במגמות ארוכות טווח שלא צפויות להיפסק, כשיותר ויותר סקטורים ימצאו תחליף לזהב השחור. לטענת המגזין הנחשב, על ממשלות העולם להגדיל את השקיפות בנוגע לזיהום הסביבתי ועליהן להיות אחראיות ולהגדיר יעדים אובייקטיביים וברורים לקיצוץ פליטות חממה ובנוסף להשית מיסוי פליטות אגרסיבי.

לטענתם, די באלה להעניק לשחקנים הפיננסיים המממנים את הפרויקטים יותר תמריצים להשקיע בחברות של אנרגיה מתחדשת שתופסות תאוצה בימים אלה כחלק מהגל העולמי למצוא מקורות אנרגיה חלופיות ופחות מזהמות.

אפילו האפיפיור לקח צד היום, כשאמר שבעקבות השיפור באיכות האוויר בעקבות הסגרים בעולם שנבעו מנגיף הקורונה, על העולם לחשוב על מעברמואץ לאנרגיות מתחדשות. "הסגר הוריד את זיהום האוויר וחשף שוב את היופי של מקומות חופשיים מתנועת רכבים ומרעש. עכשיו עם החזרה לשגרה, על כולנו להיות יותר אחראיים בשמירה על ביתנו המשותף", אמר האפיפיור.

אז אולי אף אחד מאתנו לא האפיפיור והאחריות שלנו בתור משקיעים היא לא אלטרואיסטית. אנחנו רוצים למצוא השקעות טובות ולהרוויח, כשגם על הדרך העולם יכול להרוויח. הנה 2 מניות של חברות מתחום האנרגיה הירוקה, שמבטיחות להביא תשואות יפות.

הכנסות של למעלה מ-4.5 מיליארד ברבעון והן צפויות להמשיך ולצמוח
חברת NextEra (סימול: NEE) היא לא חברה קטנה. בכלל. שווי השוק שלה מתקרב ל-119 מיליארד דולר. החברה גם לא מבוססת לחלוטין על אנרגיות ירוקות, אבל בשנים האחרונות היא עושה שיפט משמעותי לתחום.

החברה מפתחת מתקני חשמל בתחום הרוח, הסולארי, הגרעיני וגם דלקים פוסיליים. היא משרתת 10 מיליון תושבים בחוף המערבי בארצות הברית והכנסותיה נאמדות בלמעלה מ-4.6 מיליארד דולר ברבעון הראשון בלבד.

ברבעון האחרון בלבד הוסיפה לעצמה הספק של 713MW, מה שאמור להגדיל את הכנסותיה ברבעונים הקרובים. הקונצנזוס של האנליסטים מראה שההכנסות יעברו את ה-20 מיליארד דולר ב-2020.

מתחילת השנה מחיר המניה עלה רק ב-1.5% ועומד על מחיר של 240 דולר למניה – זאת לאחר שבשיאה בתחילת חודש מארס המניה כבר חצתה את רף ה-282 דולר. כלומר יש למניה עוד אפסייד המתקרב ל-20%.

החברה שמתמחה באנרגיה הידראולית ושווה כבר 9 מיליארד
הפורטפוליו של חברת ברוקפילד ריניואבל פרטנרס (סימול: BEP) כבר מתקרב ל-20 אלף מגה-וואטהספק מותקן, כשבין היתר היא מפעילה את אחד מהמתקנים החשמליים הגדולים בעולם. רק כדי להבין את הגודל של הבחרה הזו, יש לה קרוב ל-5,300 מתקנים לייצור חשמל ב-4 יבשות.

החברה מתמקדת היום ביצירת מתקנים של אנרגיה הידראולית – הפקת אנרגיה ממים – המהווה למעלה מ-70% מהפורטפוליו שלה. כדי להבין עד כמה היא שאפתנית, המטרה המוצהרת של החברה היא לייצר תשואות ארוכות טווח של בין 12% ל-15% בשנה. לא מעט בכלל. והיא גם מצליחה בכך. במוטלי פול מציינים כי היא מאז שנת 2000 החברה היכתה כל פעם את התחזיות.

עם זאת החברה לא קופאת על שמריה גם באפיקי הרוח והשמש. ב-5 השנים האחרונות, למעלה מחצי מ-3.5 מיליארד הדולר שהשקיעה בפרויקטים הלכו לסקטורים הללו. החברה אינה מסוקרת בוול סטריט, היא קטנה מדי. אבל זה לא אומר שהיא לא מהווה הזדמנות, רק לאחרונה רכשה החברה נכס של רוח בספרד בהיקף של 1.2 מיליארד דולר. מחיר שנחשב למציאה עבור כמות החשמל שהשטח יספק.

תגובות לכתבה(4):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    אנרגיה ירוקה זה העתיד
    ימימה 22/06/2020 09:09
    הגב לתגובה זו
    1 0
    הפחתת הזיהום והפחתת עלויות.....סקטור בפריצה.
    סגור
  • 3.
    לכותב הכתבה
    דניאל 21/06/2020 19:40
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מה דעתך על סולאראדג'?נמצאת כרגע בשיא לדעתך יש עוד אפסייד?
    סגור
  • 2.
    אורמת מניה מעולה באנרגיה הירוקה
    איציק 21/06/2020 19:31
    הגב לתגובה זו
    1 0
    אורמת זאת מניה לשנים ארוכות
    סגור
  • 1.
    אפולו פאוור הירוקה שלי (ל"ת)
    מני 21/06/2020 19:15
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות