
מה היה קורה אם בנק ישראל היה מודיע על רכישות של אג"ח דלק?
תדמיינו לכם את התסריט הבא: בשיא הסחרור של החודשים, כאשר תשואות האג"חים של דלק קבוצה החלו לזנק, היה מגיע בנק ישראל ומודיע על רכישת אגרות החוב של החברה ומציל אותה מסחרור פיננסי. נשמע דמיוני? בארה"ב זו המציאות. בחודשים האחרונים הפד' תומך באופן ישיר בשוק האג"ח הקונצרני, כולל בחברות "בעייתיות" כמו פורד, ג'נרל מוטורס.
לאחר שהודיע מוקדם יותר החודש כי יתחיל לרכוש לא רק תעודות סל אלא גם אגרות חוב קונצרניות בודדות, הפד' פרסם אמש הרכישות שביצע עד כה בתוכנית הרכישות שלו בשוק האג"ח הקונצרני (SMCCF).
עד כה רכש הבנק אגרות חוב של כ-84 חברות בהיקף של 428 מיליון דולר בלבד. בין החברות שהפד' רכש את אגרות החוב שלהן ניתן למצוא את ענקיות הטכנולוגיה אפל (סימול:AAPL) ומייקרוסופט (סימול:MSFT). עוד ברשימה: פורד (סימול:F), ג'נרל מוטורס (סימול:GM), ג'נרל אלקטריק (סימול:GE) ועוד.
הרכישות הגדולות שביצע הפד' באגרות חוב בודדות
- האינפלציה מתחממת - המדד המועדף על הפד' עלה מעל לצפי
- לקראת פתיחת שבוע המסחר בוול סטריט - האנליסטים מנתחים
במקביל, הפד' עידכן את הפוזיציות שלו בשוק תעודות הסל. באופן צפוי, רוב הרכישות של הפד' בתעודות סל כמו SPIB, VCSH ו-LQD, אך הפד' רכש בתקופה האחרונה תעודות סל כמו JNK ו-HYG, העוקבות אחר שוק האג"ח זבל.
בסה"כ, הפוזיציה של הפד' בשוק האג"ח הקונצרני עומדת על 7.1 מיליארד דולר. הדוחות האחרונים של הבנק מצביעים כי הוא מתערב בשוק האג"ח הקונצרני בהיקף של 1.7-1.6 מיליארד דולר בשבוע. כ-48% מאגרות החוב שקנה הפד' עד כה הן מדירוג גבוה של AAA/AA/A, כ-48.3% מאגרות החוב בדירוג של BBB וכ-3.6% בלבד הן בדירוג BB.
לחץ כאן בשביל לראות את הנתונים המלאים של רכישות הפד'
מהנתונים של הפד' עולים לא מעט שאלות. לדוגמה: 6 מתוך 13 הרכישות הגדולות שביצע הבנק הן של חברות זרות (טוויטה, BMW וכו'), כיצד רכישת אג"ח של חברות זרות יכול לעזור לאזרח האמריקני? בנוסף, כיצד רכישה של אגרות חוב של של חברות כמו אפל, שלא מתקשות כרגע לגייס חוב, תורמת להתנהלות השוק?
- האישה החזקה בממשל טראמפ ומלחמתה בהונאות
- OPEC+ מעלה תפוקה - אבל מחיר הנפט נשאר במקום
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
חשוב להדגיש כי הרכישות של הפד' עד כה בשוק האג"ח הקונצרני הן בסכומים זניחים: 1.7 מיליארד דולר בשבוע? בשיאו של המשבר ביצע הפד' ביצע הפד' רכישות של אג"ח ממשלתי בהיקף של 362 מיליארד דולר בשבוע - הבדל עצום. הפד' יכול לרכוש הרבה יותר מזה לפי התוכנית המקורית, אך בוחר שלא לעשות זאת.
נראה כי להתערבות הפד' עד כה בשוק האג"ח הקונצרני יש 2 השלכות על השווקים: הראשונה היא פסיכולוגית. כאשר הפד' טוען כי הוא רוכש אג"ח של חברה כמו פורד, שנקלעה לקשיים במהלך החודשים האחרונים, אוטומטית החששות של המשקיעים יורדים. ההשפעה השניה וככל הנראה חשובה יותר - תוכנית זו מצטרפת לשאר הפעולות של הבנק, שלמעשה "משנות את חוקי הטבע" במערכת הבנקאית (לכתבה המלאה).
- 7.Yl 29/06/2020 23:21הגב לתגובה זופשוט במקום לרכוש את האג"ח של דלק בנק ישראל יכול להשאיל את מכונת הדפוס מדלק.
- 6.הזדמנות לבנק ישראל לעזור לאגח בישראל (ל"ת)אלי 29/06/2020 23:05הגב לתגובה זו
- 5.אבי 29/06/2020 20:49הגב לתגובה זוהבנק היחידי שלא מתערב בשוק האגח קונצרני זה בישראל ! הוא רק קונה אגח ממשלתי ב0 ריבית ! המרווחים עולים , הנזילות בשוק יורדת , והרבה חברות לא יוכלו למחזר חוב , ובנק ישראל עוצם עיניים ... תתעוררו ותביעו אמון בשוק !!
- כמו במרץ,בנק ישראל שמח שהציבור מתרושש בנפילת האג״ח 29/06/2020 21:07הגב לתגובה זוכמו במרץ,בנק ישראל שמח שהציבור מתרושש בנפילת האג״ח..הוא נתן לשוק לקרוס ואחר כל קנה את האגח בהנחה של 10-20%..בנק ישראל רושש את הציבור המסכן שפדה בפאניקה ורכש ממנו בזול. עכשיו הם מזילים ריר לסיבוב שני
- 4.הנה הפד באי וודאות גמורה (ל"ת)יצחק 29/06/2020 20:23הגב לתגובה זו
- 3.אזרח מודאג 29/06/2020 19:09הגב לתגובה זורק בישראל הבנק המרכזי לא עושה כלום ! שוק אגח קונצרני סובל מירידות , נזילות נמוכה וככה חלק גדול מהחברות לא יוכלו למחזר או לגייס ! ובנק ישראל מסתכל וקונה אגח ממשלתי בלבד בריבית 0 !! תגלה אחריות ותביעו אמון בשוק אחרת יהיה מאוחר והנזק למשק יהיה כפול ומכופל !!
- 2.בנק ישראל אפסים 29/06/2020 18:43הגב לתגובה זוקניית אגח קונצרני תתמוך במשק ובכלכלה בתקופה קשה של חוסר נזילות
- 1.ariel 29/06/2020 18:37הגב לתגובה זולמחזור הלואות דלק קידוחים ורציו
- בבנק ישראל מנותקים מהמציאות בשטח (ל"ת)הם מנותקים 29/06/2020 19:33הגב לתגובה זו