
הרבעון הקרוב הולך להיות רבעון הזינוק של הבנקים בארה"ב?
עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לצבור תאוצה כאשר סקטור הבנקאות בארה"ב נמצא השבוע במוקד. נכון, עוד לא כל הבנקים הגדולים פרסמו את תוצאותיהם לרבעון האחרון, אך מהדוחות שפורסמו עד כה קשה שלא לקבל את התחושה ש"כל הרע כבר מגולם בסקטור".
הפרשות להפסדי אשראי הסוגיה הכואבות ומהמסוכנת ביותר עבור סקטור הבנקאות בשעת משבר כלכלי - החשש שהלווים לא יוכלו לעמוד בהתחייבויות. 3 הבנקים הגדולים שדיווחו אמש (ג'יי פי מורגן, וולס פארגו, וסיטי בנק) רשמו ביחד הפרשות של יותר מ-27 מיליארד דולר, בהמשך להפרשות גדולות ברבעון הקודם. למעשה - ההפרשות ברבעון הנוכחי הגיעו לרמות של שיא המשבר הכלכלי של 2008.
אך יש הבדל גדול מאוד - בעוד ב-2008 ההפרשות להפסדי אשראי הצליחו לשתק את המערכת הבנקאית, היום המצב של 3 הבנקים מבחינת נזילות טוב בהרבה מהמצב בתחילת 2020. איך זה קרה? הפעילות המהירה של הפד' הביאה להגדלה דרמטית של רזרבות הבנקים. נכון, המצב בכלכלה הריאלית בארה"ב נראה רע וגם צפויות לא מעט הודעות על פשיטות רגל בחודשים הקרובים, אך גל של פשיטות רגל כבר מתומחר בדוחות הבנקים. לנוכח העבודה שגם הפד' וגם טראמפ מגבירים את ההזרקות ההון לשווקים החל מתחילת השבוע הבא, קשה לראות אירוע שיכול לערער את היציבות של המערכת.
ההפרשות להפסדי אשראי של ג'יי פי מורגן, סיטי בנק וולס פארגו
- אחרי עלייה של 16% השנה - האנליסטים שרואים אפסייד של עוד 11% בזהב
- "המניות באירופה מתמחרות תרחיש אופטימי מדי"
בעיה נוספת שסקטור הבנקאות בארה"ב התמודד עימה ברבעון האחרון היה הורדות הריבית החדות שביצע הפד' בתחילת השנה. פעולות אלו חתכו את ההכנסות מריבית, כאשר בנק אוף אמריקה (סימול:BAC) הוא הבנק הרגיש ביותר לשינויים בעקום (ידווח מחר). עיקר הפגיעה מסעיף ההכנסות מריבית צפויה להיזקף ברבעון ה-2 של 2020, כך שמבחינה זו קרוב לוודאי ש"הרע מאחורינו".
וכעת נשאלת שאלת העקום לרבעון הקרוב? הקונצנזוס בשווקים הוא שהרבעון הקרוב יתמקד בעיקר בצד הפיסקלי - כלומר הזרמות כסף מהממשל האמריקני. חשוב להדגיש כי הפד' עדיין בתמונה עם הזרמות של כ-120 מיליארד דולר (לצפי של בנק אוף אמריקה). לנוכח צפי זה, הסיכויים להתללה של עקום התשואות, כלומר עלייה של התשואות בטווחים הרחוקים, גבוהים יחסית. בסיטואציה כזו, הבנקים בארה"ב צפויים להרוויח הרבה.
ולסיכום: המערכת הבנקאית בארה"ב יציבה היום יותר מאי פעם בזכות הפד'. הגורמים שהעיבו ב-2 הרבעונים האחרונים "די מאחורינו" ולנוכח הצפי להמשך התמיכה מצד הפד' והממשל בחודשים הקרובים - לא צריך שיתרחשו יותר מידי אירועים בשביל שהסקטור יזנק.
- 2.כותבי תרחישים 16/07/2020 10:52הגב לתגובה זוההכנסות גדלו בעיקר עקב הקטנת המס- והמניה עלתה עי קניות עצמיות החגיגה לקראת סיום
- 1.מקצוען 15/07/2020 22:44הגב לתגובה זוכנל הבנקים בישראל
- הנביא 16/07/2020 06:39הגב לתגובה זואין מניוץ ממש שוות בארץ לטווחים ארוכים. רק בנקים שורדים לטווח ארוך.