הזהב ממשיך לעלות הבוקר: הזדמנות או תמרור אזהרה?

מחיר החוזה על המתכת הזהובה, עולה הבוקר ב-0.8% למחיר של 1,856.6 דולר לאונקיה, ועושה צעד נוסף בדרך לרמת שיא; בבנק השוויצרי לומברד אודייה מאמינים כי מדובר בכלי גידור מומלץ בסביבה הנוכחית, אך מעניקים תחזית מעט נמוכה לטווח הארוך

 | 
telegram
(4)

על רקע התמשכות משבר הקורונה, מחיר הזהב ממשיך לעלות, כשהבוקר מחיר החוזה עולה בכ-0.8%, למחיר של 1,856.6 דולר לאונקיה. בכך, שובר הזהב שיאים של השנים האחרונות, ומתקרב עוד כמה צעדים לקראת שיא כל הזמנים שנקבע בספטמבר 2011 על 1,911 דולר לאונקיה.

הזהב, ידוע כנכס מקלט בעתות משבר, ולאורך פעמים רבות בעבר היווה השקעה טובה בימים סוערים. גם הפעם, בעצמו של משבר הקורונה הזהב שומר על ערכו ומחירו מטפס אט אט. כך, במהלך החודש האחרון עם העלייה בכמות הנדבקים ברחבי העולם, חצה הזה את רף ה-1,800 דולר לאונקיה, כשאתמול טיפס מחירו בכ-1.5% לרמה של כ-1,845 דולר.

בבנק השוויצרי לומברד אודייה, סבורים כי הזהב, מהווה כלי לגידור מומלץ בסביבה הנוכחית, וכי הירידה בהיצע לא צפויה להביא לשינוי במחירים. עם זאת, הם מעניקים תחזית שמרנית, לפיה מחיר המתכת היקרה יתייצב בסביבות 1,600 דולר בעוד שנה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בין הגורמים התומכים במחיר הזהב, מציינים בבנק זינוק חד של 600% בביקוש למתכת כמוצר פיננסי. עם זאת הם מדגישים כי, הביקוש הפיזי במגמת דעיכה מאז פרוץ המשבר בזמן שהסינים, הרוסים והבנקים המרכזיים מצמצמים רכישות.

ההתפתחות במחיר הזהב ב-10 השנים האחרונות

האם להחזיק זהב בתיק?​
לדברי סטפן מונייה, מנהל ההשקעות הראשי בבנק השוויצרי לומברד אודייה, "אופי שוק הזהב השתנה כתוצאה מנגיף הקורונה ככל שצרכנים מוציאים פחות והמשקיעים פונים לזהב כגידור. כאשר הפחדים התגברו באמצע מרץ כתוצאה ממגפת הקורונה מחירי הזהב היו מתואמים עם השוק ונפלו גם כן. לאחר שהיה ברור למשקיעים שהעולם מתמודד עם מגפה עולמית המחירים חזרו להתייקר עם תוכניות הרכישה העצומות של הבנקים המרכזיים".

"השילוב בין תשואות אג"ח ממשלתיות נמוכות עד שליליות, בתוספת דולר מוחלש תומך בביקוש. הקשר בין זהב לתשואות ריאליות, כפי שנראה בעשור האחרון, והתערבויות הבנקים המרכזיים בשנים האחרונות חיזקו את מיקומו של הזהב ככלי לפיזור סיכון בתיקים. נוסף על כך, בהסתכלות לטווח הארוך – משקיעים לוקחים בחשבון חשיפה לחובות ממשלתיים וכושר הפירעון שלהם, מה שמגדיל את אטרקטיביות הזהב".

עם זאת, לדברי מונייה, "ההסבר לתנודתיות הזהב מגיע ממקורות הביקוש הפיזי – הביקוש לזהב פיזי ירד משמעותית כתוצאה מהמגפה. הביקוש של סין לדוגמא, שהיוותה 28% מהרכישות העולמיות ב-2019, צנח בשני שליש ברבעון הראשון של השנה. בנוסף, בנקים מרכזיים שמהווים כ-45% מהביקוש העולמי האטו את רכישותיהם, כדוגמת רוסיה שהפסיקה את הרכישות לגמרי."

למרות זאת, בלומברד אודייה מעריכים כי "עם התשואות הריאליות הנמוכות עד שליליות הביקוש הפיננסי לזהב, שעלה ב600% השנה, יקזז את הביקוש הצרכני החלש לזהב. אנו צופים שמחיר הזהב ימשיך להיתמך ויסחר בסביבות 1600 דולר לאונקיה בעוד שנה מהיום, כתלות באיזון בין הצריכה הפיזית לביקוש הפיננסי".

תגובות לכתבה(4):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    שהנפט הגיע ל 150 $ היו שאמרו שהוא יגיע ל 200 $ לחבית (ל"ת)
    הזדמנות אדירה לשורט 23/07/2020 18:01
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 3.
    הוא יגיע בקלות ל 3000
    פוני 22/07/2020 19:36
    הגב לתגובה זו
    4 0
    העולם עובר למטבע מגובה זהב וכוחות השוק חזקים מכל הדיבורים הריקים האלה.
    סגור
  • 2.
    עלק רוסיה לא רוכשת זהב....רק בגלל זה תקנו זהב (ל"ת)
    סאב טקסט 22/07/2020 14:39
    הגב לתגובה זו
    6 0
    סגור
  • 1.
    החלה הבהלה לזהב. קנו זה הזמן (ל"ת)
    יוסי 22/07/2020 12:50
    הגב לתגובה זו
    3 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות