לקראת פתיחת שבוע המסחר בוול סטריט, האנליסטים מנתחים

פייסבוק, אפל אמזון וגוגל יפרסמו השבוע - מה השוק מצפה מהן? וגם מה המשקיעים  מצפים ביחס לסחורות,שערי החליפין והמשך הסיוע של הבנקים המרכזיים?
 | 
telegram
(2)

למרות המגמה השלילית בימי המסחר האחרונים, השווקים הפיננסים משלימים ארבעה חודשים ירוקים ותוכניות הסיוע מגיעות בזו אחר זו. מנגד, הקורונה עדיין פה ומכה חזק בארה"ב וברזיל, הכלכלה הריאלית במצב מורכב והאבטלה גבוהה.

בארה"ב השווקים הפיננסיים נחלשו בחצי השני של השבוע וסיימו שבוע שלילי מתון. ברקע לחולשה, גידול בתחלואה, המתיחות עם סין וגם תוכנית החילוץ שצריכה לקבל את אישור הקונגרס - נתון שצפוי להשפיע באופן מהותי על השווקים. בסיכום השבוע החולף ה-S&P 500 ירד ב-0.28%. הנאסד"ק משלים שבוע שני של ירידות 1.07% ו-1.33%. הדאו גונס השלים ירידה שבועית של 0.76%. ועם הפנים לשבוע מסחר סוער שכולל פרסום דו"חות כספיים של חברות הענק בארה"ב – פייסבוק, אמזון, אלפבית ואפל צפויות לפרסם בימים רביעי חמישי ובכך צפויות לספק תמונה על עומק המשבר ברבעון השני.

הדוחות הכספיים של ענקיות הטכנולוגיה בארה"ב 
ביום רביעי צפויה לפרסם פייסבוק את הדוחו"ת הכספיים לרבעון השני - 41 בתי השקעות מסקרים את החברה, הרווח למנייה הצפוי נע בטווח של 0.97-1.67 דולר למנייה. קונצנזוס האנליסטים הינו 1.39 דולר רווח למניה. בשורת ההכנסות הערכות נעות בטווח של 16-19 מיליארד דולר והקונצנזוס הינו 17.4 מיליארד דולר.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

ביום חמישי צפוי להיות יום עתיר בדיווחים - אפל, אמזון ואלפבית מפרסמות את הדו"חות הכספיים לרבעון. אפל מלכת השוק נסחרת בשווי של 1.6 טריליון דולר. ציפיות האנליסטים המסקרים את החברה מעריכים כי טווח הרווח למנייה 1.55-2.47 דולר למניה. הקונצנזוס 2.03 דולר למנייה. הציפיות לגבי שורת ההכנסות נעות בטווח של 42-56 מיליארד דולר. ואילו הקונצנזוס הינו 51.89 מיליארד דולר. אין ספק שמבחינת שורה העליונה זהו רבעון חלש לאפל ביחס לרבעונים הקודמים. אבל מה שחשוב הוא מה היא תעשה ביחס לתחזית.

אמזון שהינה אחת המרוויחות הגדולות ממשבר הקורונה והמעבר לאון ליין - זינקה בכ-100% ממחירי חודש מרץ ונסחרת מעל 3,000 דולר. שווי השוק של החברה הינו כ- 1.5 טריליון דולר. מתוך 39 בתי השקעות שמסקרים את החברה הטווח הציפיות יותר רחב יש אנליסטים הצופים הפסד של 2.38 דולר למנייה וכאלו הצופים רווח 3.64 דולר למנייה. הממוצע והקונצנזוס 1.37 דולר למנייה. בשורת ההכנסות הטווח הינו 75-88 מיליארד דולר הכנסות, הקונצנזוס 81.31 מיליארד דולר.

גוגל ענקית הפרסום שנסחרת בשווי שוק 1.03 טריליון דולר. האנליסטים המסקרים את החברה מצפים שהחברה תרוויח 8.37 דולר למנייה, טווח הערכות נע בין 5.73-10.24 דולר למנייה. בשורת ההכנסות הטווח יחסית מצומצם ונע בין 36.25-38.25 מיליארד דולר. הקונצנזוס הינו 37.36 מיליארד דולר.  

עלייה במספר דורשי האבטלה והתרחבות בפעילות העסקית בתעשייה ובשירותים
"אכזבה מנתוני דורשי העבודה החדשים. לאחר 15 שבועות של מגמת ירידה בדרישות העבודה החדשות, הנתונים האחרונים הצביעו על עלייה שבועית לרמה של 1.41 מיליון דרישות חדשות, לעומת 1.3 מיליון בשבועיים הקודמים", מציינים כלכלני בנק הפועלים בסקירתם השבועית.

"במדדי מנהלי הרכש נמשכה גם החודש מגמת ההתאוששות. האומדן למדד מנהלי הרכש של מגזר התעשייה ביולי, ע"י IHS Markit, עלה לרמה של 51.3 נקודות וזה של מגזר השירותים עלה לרמה של 49.6 נקודות. נתונים אלה עקביים עם התייצבות של סך התפוקה בחודשיים האחרונים. בדומה לחודשים הקודמים, מדדי מנהלי הרכש של ענפי התעשייה מצביעים על התרחבות בפעילות, ובמקביל המדדים לתפוקת ענפי השירותים ממשיכים לאותת על התכווצות, אם כי בשיעור מתון מהעבר", ציינו בבנק הפועלים.

שוק הנדל"ן בארה"ב מציג עלייה חדה במכירות הדירות. בדומה למצב בישראל והנתון המרכזי שתומך במחירי הנדל"ן ממשיך להיות הריבית האפסית. על כך מציינים בפועלים "הריביות הנמוכות עוררו את שוק הנדל"ן. בחודש ביוני נרשמה עלייה של כ-21% במכירות של בתים קיימים ושל כ-14% במכירות של בתים חדשים. רמת המכירות של בתים חדשים חזרה לרמתה בחודש ינואר השנה טרם התפשטות נגיף הקורונה. ריביות המשכנתא בארה"ב, שירדו לרמת שפל של כל הזמנים - ריבית קבועה ל-30 שנה ירדה לרמה של 3.1%, תרמו לעלייה החדה במכירת דירות."

שבוע המסחר נפתח בשיא כל הזמנים של הזהב - וחצה את רף 1,930 דולר לאונקיה. בנוסף הכסף בשיא של 7 שנים ומשלים עלייה של כ-100% מאז חודש מרץ בו צלל למחיר של כ- 12 דולר. על כך מוסיפים בבנק הפועלים בסקירה השבועית "בשבוע האחרון בלטה העלייה של 16% במחיר הכסף, ועלייתו מתחילת השנה מגיעה שיעור של 27%. הזהב עלה בשבוע האחרון ב-5%, ומחירו קרוב מאד לשיא של 1920 דולר שנרשם ב-11 בספטמבר 2011".
   
הדבר המרכזי שישפיע על השווקים זה תוכנית הסיוע הבאה בארה"ב כך עולה מהסקירה השבועית של יונתן כץ וכלכלני לידר "עכשיו העיניים נשואות לקונגרס בארה"ב אשר צפוי לקדם תוכנית סיוע נוסף כאשר קיימת מחלוקת בין הדמוקרטים אשר רוצים תוכנית גדולה של 4.3 טריליון דולר והרפובליקנים אשר מדברים על תוכנית צנועה של 1 טריליון (במוקד המחלוקת, האם להאריך באופן מלא את תוספת דמי אבטלה של 600 דולר לשבוע (מעל 370 דולר הרגילים) או לצמצמה באופן הדרגתי. מספר רפובליקנים סבורים שיש להקטין את הסיוע המיוחד ל-100 דולר לשבוע. למרות שמדובר בשנת בחירות, לא נראה שהרפובליקנים יסכימו לתוכנית של הדמוקרטים ויתכן עיכוב בהשגת הסכם ויישום של התוכנית, מה שעלול לפגוע קשות במובטלי ארה"ב אשר יפסיקו לקבל (אפילו באופן זמני) את ה תוספת של 600 הדולר לשבוע. בכל מקרה, ההתפתחויות בתחום הסיוע הפיסקאלי בארה"ב ישפיעו על השווקים ועל הדולר בשבוע הקרוב".

בגזרת הדולר צפי האנליסטים הינו שלילי לטווח הקצר. וזה כהמשך לחולשה הקיימת מאז פרסום  המגה תוכנית חילוץ בחודש מרץ. בשבוע האחרון נחלש הדולר בשיעור של 2% ביחס לאירו וב-1.7% ביחס לסל מטבעות חוץ. מתחילת השנה הפיחות של הדולר ביחס לאירו הגיע ל-4%.

"חולשת הדולר – שינוי טקטי או תזוזה אסטרטגית? שערו של הדולר האמריקאי מול סל המטבעות העיקריים DXY ירד בכ-6% בחודשיים האחרונים לרמה הנמוכה ביותר מאז ספטמבר 2018. הוא נחלש ב-10 מתוך 11 ימי מסחר האחרונים ואף באופן די נדיר ביומיים האחרונים, למרות הירידות בשוקי המניות", כותב אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי של מיטב דש בסקירתו השבועית.

"קשה לדעת האם יש סיבה אחת ספציפית לחולשת הדולר מתוך אפשרויות הבאות: הכלכלה האמריקאית מתאוששת פחות טוב מאשר הכלכלות האחרות בגלל התחלואה הגבוהה. הסיכונים הפוליטיים שקשורים לבחירות בארה"ב. בטווח הקצר הקונגרס צריך להגיע להסכמה לגבי אישור הארכת התמריצים שבלעדיהם הכלכלה האמריקאית תיראה מאוד לא טוב. החרפת העימות מול סין. חולשה בשוק המניות האמריקאי שהיא פועל יוצא של שלושת הסיבות לעיל", כותב זבז'ינסקי.

מצד שני, הוא מסייג את הסיבה הרווחת לחולשת הדולר: "חולשת הדולר כנראה לא קשורה להרחבות הפד' כי מתחילת יוני מאזן הפד התכווץ בכ-2%, לעומת גידול במאזנו של ה-ECB ב-16% ושל BOJ בכ-3%. יותר מכך, בחודשים האחרונים אין בארה"ב למעשה הקלה כמותית. מתחילת מאי הפד  רכש אג"ח ממשלת ארה"ב בכ-0.3 טריליון דולר נטו, אך יתרות המזומן בידי משרד האוצר האמריקאי גדלו בכ-0.6 טריליון דולר והגיעו לסכום חסר תקדים של 1.8 טריליון דולר".

המתאם בין עליות בשווקים לבין חולשת הדולר הינו גבוה. באופן עקבי ירידות חדות בשווקים המשקיעים בורחים אל הדולר כנכס מקלט ועל כך מזהיר זבז'ינסקי "קשה לדעת בשלב זה האם חולשת הדולר משקפת שינוי אסטרטגי שקשור לנסיגה הכלכלית והפוליטית האמריקאית או רק שינוי זמני. הדברים יבחנו בנפילה הרצינית הבאה בשוק המניות. אם המשקיעים לא ירוצו אל הדולר, זה יהיה סימן לשינוי "טקטוני". בינתיים, מצבה היחסי של הכלכלה האמריקאית בהתמודדות עם המגפה והשפעתה על הכלכלה עשויים להמשיך וללחוץ להיחלשות הדולר".

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    חברים אתם רואים כמה צרות יש לארצות הברית והבורסה רק עול
    דוד 27/07/2020 19:44
    הגב לתגובה זו
    0 0
    חברים לברוח כמה שיותר מהר מהבורסה סמנים שחורים הולך להיות
    סגור
  • 1.
    הכל תקין ותחת שליטה..יאאללא יורדים לגלוש מתחת לצוקים
    100 27/07/2020 16:02
    הגב לתגובה זו
    0 0
    של המושב בית ינאי בחוף..לפני טקס בליסת האבטיח עם הגבינה המלוחה. ערב טוב ישראל.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות