פייזר עוקפת את הציפיות ומתחילה את ניסוי שלב 3
החברה דיווחה על הכנסות בסך 11.8 מיליארד דולר, מעל לצפי האנליסיטים שהעריכו הכנסות בסך 11.55 מיליארד דולר, וירידה של 13% לעומת התקופה המקבילה אשתקד בה הרווחים הסתכמו ב-13.3 מיליארד דולר.
בשורה התחתונה החברה דיווחה על רווח מתואם למניה של 78 סנט, ועקפה את צפי האנליסיטים ל-66 סנט, ירידה של 2.5% לעומת הרבעון המקביל.
פייזר (סימול: PFE) העלתה במעט את הציפיות לשנה כולה. החברה צופה רווחים של 2.85 עד 2.95 דולר למניה, וסך הכנסות של 48.6 ועד 50.6 מיליארד דולר. מן החברה נמסר כי הכנסות בגין חיסוני הקורונה הפוטנציאלים לא נכללות בצפי. האנליסיטים מנגד צופים רווח מתואם של 2.55 דולר למניה ומכירות של 48.5 מיליארד דולר במהלך השנה.
״אמנם יש אי ודאות מאקרו כלכלית, גדולה מהרגיל, בכל הנוגע לתחזית לטווח הקרוב, אך אנו בטוחים כי התחזית שלנו לטווח הארוך נותרה איתנה״ כך נמסר מבכירי החברה.
לאחר שדיווחה על תוצאות חיוביות בניסוי שלב 1/2 (לכתבה מלאה), אתמול (ב׳) דיווחה החברה כי החלה בניסוי שלב 3 לחיסון כנגד נגיף הקוביד-19. הניסוי יחל בשיתוף עם BioNTech (סימול: BNTX) הגרמנית. בדומה למודרנה גם פייזר תשתמש בטכנולוגיה בשם mRNA לצורך פיתוח החיסון.
mRNA נועד לעזור לגוף לייצר חלבון כנגד נגיף הקורונה ומחלות רבות אחרות, אך יחד עם זאת מעולם לא פותח שום חיסון בטכנולוגיה זו.
הניסוי יכלול 30 אלף משתתפים מ-120 מקומות שונים ברחבי העולם, וביניהם אזורים שנפגעו קשה מהתפשטות הנגיף. במידה והניסוי יצליח השותפות מתכוונות לבקש עד לחודש אוקטובר אישור רגולטורי, ולספק כ-100 מיליון מנות עד סוף 2020 ועוד כ-1.3 מיליארד מנות עד סוף 2021.
בשבוע שעבר חתם הממשל האמריקאי עם פייזר וחברת BioNTech על הסכם לרכישת מאה מיליון מנות חיסון. גם ממשלת בריטניה כבר חתמה על הסכם עם השותפות לרכישת 30 מיליון מנות חיסון.
אך המרוץ לחיסון גבה מחיר מפייזר, יצרנית התרופות אמרה כי צוות המכירות אינו נפגש פנים מול פנים אל מול רופאים ולקוחות, וכי הם מתכננים להמתין עד שהמצב יהיה בטוח יותר ולכן מאטים את שיעור המרשמים והחיסונים החדשים.
החברה העריכה ״השפעה שלילית נטו של כ-500 מיליון דולר״ במהלך הרבעון, בעקבות התפשטות הנגיף.
מן הצד השני, החברה דיווחה כי המכירות בכמה מוצרים, הניתנים בהזרקה סטרילית, עלו וזאת בעקבות השימוש הגובר של שירותי הבריאות במוצריהם. גם בתרופה כנגד דלקת ריאות, Prevenar 13, פייזר ראתה גידול משמעותי בביקוש.
לשותפות של פייזר וביוטק יש הרבה תחרות, לפחות 1,040 תרופות כנגד קוביד-19 נמצאות בפיתוח, 2,737 מחקרים קליניים ויותר מ-430 בחינות רק בארצות הברית, למרות שרק 25 ניסויים נמצאים בשלבים מתקדמים. לחברת פייזר יחד עם מודרנה יש יתרון משמעותי על פני המתחרות ותקציבי ענק לצורך פיתוח החיסון.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.בסוף השנה יהיה בישראל חיסון עדד. רועה לאספסוף כבר יש. (ל"ת)אשמדאי 29/07/2020 07:44הגב לתגובה זו1 1סגור