הסכסוך בין המעצמות - טראמפ הודיע כי יחסום את טיקטוק בארה"ב
מדברים על מלחמה כלכלית בין ארצות הברית לסין, שכוללת בתוכה כמובן את מלחמת הסחר, אבל במקביל מדברים על גם על מלחמה טכנולוגית. הן הבכורה הטכנולוגית והן הכלכלית ביחד, יקבעו במידה רבה את זהות השליטה על הכפר הגלובלי במאה ה-21. ניסיון להפריד בין 2 הזירות האלה, הוא כמו ניסיון להוריד 2 זרועות מתמנון, אפשר לומר שבפועל הן לא קשורות – אבל הן כן. הן קשורות בטבור.
ארצות הברית כבר הכריזה על Huawei, ענקית הטכנולוגיה הסינית וחלוצת טכנולוגיית ה-5G, כסוס טרויאני של הממשל הסיני בתשתיות מערביות, מה שהוביל לפגיעה עסקית מהותית לחברה באירופה ובארה"ב. ב-2018, הצבא האמריקאי אסר על שימוש לא רק במכישירי Huawei, אלא גם במכשירי ZTE וגם רחפני DJI (סימול: DJI) – שוב בשל חשש לפגיעה בביטחון הלאומי האמריקאי ומשרד ההגנה הוציא הוראה לכל אנשי הסגל לא להשתמש באפליקציות שממקור סיני. או במילים אחרות, בארצות הברית חוששים שלממשל הסיני יש גישה למידע צבאי וממשלתי רגיש באמצעות האפליקציות.
בנוסף, לאור עלייה בכמות החברות הסיניות הציבוריות הנסחרות בוול סטריט שנתגלו בהן רמאויות או קשר שלא דווח לממשל הסיני, הקונגרס העביר בחודש מאי חקיקה שתאריך ותסבך את היכולת של חברות סיניות להירשם למסחר.
אחרי שכבר בחודש שעבר אמרו כי ינסו להגביל את פעילות טיקטוק בארה"ב, ביום שישי האחרון, נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, אמר בשיחה עם כתבים באייר פורס 1 – המטוס הנשיאותי – כי יחסום את השימוש ברשת החברתית, באמצעות צו נשיאותי מיוחד או באמצעות הוראה של משרד המשפטים. "בכל הנוגע לטיקטוק, אנחנו נחסום אותם מארצות הברית", אמר טראמפ.
למרות הטענות על כך שהחברה נותנת לממשל הסיני גישה לחשבונות משתמשיה, בטיקטוק אמרו כי הם עוזרים לייצר מקומות תעסוקה בארצות הברית ושהם מחויבים לשמירה על פרטיות משתמשיהם. "רק השנה העסקנו כ-1,000 עובדים בארה"ב ואנחנו נגדיל את מצבת העובדים בעוד כ-10,000 עובדים", נמסר מהחברה לרשת CNBC.
"הנתונים של משתמשי טיקטוק בארה"ב נמצאים בשרתים בארה"ב, כשיש מגבלות גישה מאוד קפדניות למידע. חלק מהמשקיעים הגדולים ביותר של החברה הם אמריקאים ואנחנו מחויבים לשמור על הפרטיות והבטיחות של המשתמשים שלנו", הוסיפו.
בתוך כך, ביום שישי האחרון פורסם שמיקרוסופט (סימול: MSFT) נצאת בשיחות לקנות את הרשת החברתית, כשבאפריל האחרון כ-2 מיליארד משתמשים הורידו את האפליקציה, לפי נתונים של חבחרת סנסור טאוור. ברויטרס דיווחו כי חברת האם של טיקטוק, בייטדאנס, העריכו את שווי החברה בכ-50 מיליארד דולר.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה