לקראת פתיחת שבוע המסחר בוול סטריט, האנליסטים מנתחים
למרות דיווח על נתונים מדאיגים לגבי התוצר בארה"ב ואירופה, שבוע המסחר האחרון בארה"ב ננעל בעליות שערים על רקע תוצאות חזקות של ענקיות הטכנולוגיה. למרות שמספר הנדבקים היומי בארה"ב ובעולם בכלל ברמת שיא, המדינות מתחילות לסגת ממדיניות ההקלות והאנליסטים מעריכים כי העלייה בהדבקות פוגעת באמון הצרכן האמריקאי וצפויה להעלות את שיעור האבטלה ביולי.
"דוחות חיוביים של חברות בארה"ב (בעיקר חברות הטכנולוגיה) תמכו בשווקים בשבוע האחרון, זאת למרות המשך המחלוקת בין הדמוקרטים והרפובליקנים סביב היקף התוכנית הפיסקאלית הבאה", כך מציינים יונתן כץ וכלכלני לידר שוקי הון בסקירתם השבועית. "הנתונים הכלכליים בארה"ב היו בחלקם שליליים עם עלייה במספר דורשי העבודה החדשים, והתכווצות חדה בתוצר ברבעון השני".
בלידר שוקי הון מציינים כי התוצר בארה"ב התכווץ ב-32.9% ברבעון השני (בחישוב שנתי), זאת לעומת ציפיות לירידה של 35%, ולאחר ירידה של - 5% ברבעון הראשון. "הצריכה הפרטית התכווצה ב-34.6%, זאת למרות גידול של 42.6% בהכנסה הפנויה (כתוצאה מסיוע פיסקלי מסיבי לאזרחים). צריכת השירותים ירדה ב-43.9%, בשל הסגרים. ההשקעות בנכסים קבועים ירדו ב-29.9% , מזה ההשקעות בבנייה למגורים ירדו ב-38.7% וההשקעות אחרות (בענפי המשק) ירדו ב-27%. היצוא ירד ב-64.1% (גם יצוא סחורות וגם יצוא שירותים), והיבוא ירד ב-53.4%". מנגד מציינים בלידר כי הצריכה הציבורית עלתה ב-2.7%.
הקורונה עדיין שוברת שיאים
"שיא במספר הנדבקים היומי בעולם, ומדינות מתחילות לסגת ממדיניות ההקלות", כך מציינים כלכלני בנק הפועלים בסקירתם השבועית. על פי ארגון הבריאות העולמי, מספר הנדבקים היומי בעולם מתקרב לכ-300 אלף מקרים, שיא יומי מאז תחילת המגיפה. המדינות בהן נרשמו מקרי ההדבקה הרבים ביותר הן ארה"ב עם 67 אלף נדבקים חדשים ביום, הודו עם 57 אלף וברזיל עם 52 אלף. ארה"ב ברזיל וגם ישראל נמצאות בראש טבלת המדינות עם מספר ההדבקות החדשות ביום למיליון איש - יותר מ-200 איש לכל מיליון תושבים. עלייה בהדבקות החלה להירשם גם במדינות אירופה, אם כי בשיעורים נמוכים יותר.
"על אף העלייה במספר הנדבקים וחזרתן של חלק מההגבלות בעולם נרשמו עליות שערים במדדי המניות במדינות שונות, ובראשן ארה"ב. מדד הנאסד"ק רשם עלייה שבועית של 3.7% בעיקר על רקע הפתעות חיוביות בתוצאות של חברות הטכנולוגיה ומתחילת השנה הוא השלים עליה של כ-20%, בהשוואה לעלייה של 1.25% ב-S&P500, וירידה של כ-7% בדאו ג'ונס. מול אלה, מדדי המניות העיקריים באירופה ירדו בשבוע האחרון בשיעורים קרובים ל-4%, ומתחילת השנה, מדד היורוסטוקס 50 רשם ירידה של 15%", מציינים בבנק הפועלים.
התכווצות חסרת תקדים בתוצר
בבנק הפועלים מציינים כי נרשמה התכווצות חסרת תקדים בתוצר המדינות המפותחות ברבעון השני של השנה- כ-40% בממוצע ברמה שנתית (שקול לירידה של כעשרה אחוזים בתוצר). נתוני התוצר לרבעון השני הצביעו כצפוי על התכווצות חדה בתוצר בארה"ב ובאירופה. בארה"ב, התוצר ירד ברבעון השני ב-32.9%. התכווצות התוצר בגוש האירו הייתה אף חדה יותר והגיעה ל-40.3%. ההתכווצות החדה ביותר נרשמה בספרד, שנפגעה קשה מנגיף הקורונה, ועמדה על 55.8%. בצרפת ואיטליה נרשמו ירידות של 44.8% ו-41.0% בהתאמה, ובגרמניה התוצר התכווץ בשיעור שנתי של 34.7%.
"ההרעה החדה בפעילות הכלכלית שמלווה בעלייה בגירעונות ובחובות של המדינות הביאה את סוכנויות הדירוג להפחית את הדירוג ו/או את אופק הדירוג של מדינות רבות. חברת הדירוג פיץ הפחיתה את אופק הדירוג של ארה"ב מיציב לשלילי בשל ההידרדרות במצב הפיננסי של הציבור והיעדר תוכנית פיסקלית אמינה. בסוף חודש יוני הפחיתה פיץ את הדירוג של קנדה מ-AAA ל:AA-", מציינים בבנק הפועלים.
פגיעה באמון הצרכנים
בבנק הפועלים מעריכים כי העלייה בהדבקות פוגעת באמון הצרכנים בארה"ב וצפויה להעלות את שיעור האבטלה ביולי. בשבוע האחרון נרשמה עלייה נוספת במספר דורשי דמי אבטלה חדשים, לרמה של 1.43 מיליון. העלייה במספר הנדבקים, הנסיגה מהקלות הסגר והשפעות של אלו על שוק העבודה הביאו לירידה במדדי אמון הצרכנים. מדד אמון הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן, שהחל להתאושש בחודש יוני, שב לרדת בחודש יולי. גם במדד אמון הצרכנים של הקונפרנס בורד נרשמה מגמה דומה. שיעור האינפלציה נותר נמוך מאד. מדד הליבה של ה-PCE עלה ביוני בשיעור של 0.2%, אך רמתו השנתית (לעומת יוני אשתקד) התמתנה ל-0.9%.
הפד' פסימי
בבנק הפועלים מציינים כי הפד' בארה"ב פסימי וחוזר על המסר שהריבית תישאר ברמה אפסית לזמן ארוך. ריבית הפד נותרה כצפוי ללא שינוי ברמה של 0.0%-0.25%. בהודעת הפד' נאמר כי הריבית תישאר ברמה זו עד שהם יהיו "בטוחים שהמשק האמריקני התאושש מהאירועים האחרונים ושהוא בדרך להשגת יעדי התעסוקה ויציבות מחירים המקסימליים".
בפד' גם ציינו שההתפתחויות הכלכליות מעתה ואילך תלויות בהתפתחויות בנוגע לנגיף הקורונה, והדגישו כי האינדיקטורים הכלכליים יהיו אלה שיקבעו את המשך מדיניות הפד.' רכישות האג"ח יימשכו לפחות בקצב הנוכחי על מנת לתמוך במתן האשראי למשקי בית ועסקים. "הודעת הפד' יחד עם העלייה המדאיגה במספר הנדבקים בארה"ב הביאה לירידה נוספת בתשואה לפדיון על אג"ח ממשלת ארה"ב לעשר שנים לרמה של 0.53%. התשואה ל-30 שנה ירדה ל-1.2%", סיכמו בבנק הפועלים.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.כתוב למרות שמספר החולים בשיא המדינות נסוגות מההקלותלא ברור 03/08/2020 13:42הגב לתגובה זו0 0זה דווקא טוב שאם מספר החולים עולה צריך לצמצם בהקלות את המילה למרות לא מתאימה פהסגור
-
1.הכלבים נובחים והשיירה עוברתבורסה=קזינו צווארון 03/08/2020 10:21הגב לתגובה זו0 1לפי הנתונים והתחזיות הכלכלה/הבורסה צריכה לרדת משמעותית. אז למה זה לא קורה?סגור
-
למה צריך לרדת הכל כמעט כרגילחחח 03/08/2020 13:43הגב לתגובה זו0 0אנשים קונים באינטרנט הכל . אז לא הולכים לתיאטרון או לסרט זה לא מספיק סיבה להתרסקות הכלכלה משאלת לב שלך שהכל יתרסק כולל הפנסיה שלך אם בכלל יש לך שם משהוסגור