ורוניס הצליחה להפתיע את המשקיעים - המניה מזנקת ב-9%
חברת אבטחת המידע הישראלית ורוניס -0.36% ורוניס 50.02 -0.36% סגירה:0 פתיחה:50.75 גבוה:50.75 נמוך:49.68 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: (סימול:VRNS) מרכזת הערב עניין בוול סטריט עם עליות של יותר מ-9% לשווי שוק של 3.4 מיליארד דולר. ברקע לזינוק, החברה פרסמה דוחות טובים באופן יחסי לרבעון האחרון.
ורוניס איננה רווחית, ונמצאת עדיין בשלב הצמיחה של מחזור החיים העסקי שלה, המודל העסקי המשתנה שלה מסתיר את הצמיחה האמיתית של החברה. יכולת הרווח של ורוניס בעידן הטכנולוגי הנוכחי הן עצומות, ועל המשקיעים לחקור את המיקום התחרותי של החברה כדי להבין טוב יותר את המודל העסקי שהיא מאמצת.
אם אתה חברה בעולם אבטחת הסייבר אתה נדרש ליצור נישה איתנה, בעלת פלח שוק רחב. השוק מאופיין בתחרות עזה בין חברות קטנות וגדולות כאחד, אשר מספקות מוצרים יחסית דומים, ורוניס הצליחה להשיג את חלקה ע״י אסטרטגיה של התמקדות באבטחת נתונים. המתחרה העיקרית של החברה בתחום זה היא Forcepoint אשר נרכשה על ידי ענקית הסייבר Raytheon בשנת 2015.
היתרון של ורוניס הוא ללא ספק בגיוון, לחברה יש 26 רישיונות מוצר מתוך סל של שישה משפחות. ההתמקדות של ורוניס באסטרטגיה ספציפית אך מופרטת מאפשרת לה ליצור סל של מוצרים המגן במספר דרכים על נתונים, מה שיכול לעודד חברות גדולות לבצע שיתופי פעולה ואף השקעות מאסיביות בחברה.
היכולות של החברה נבדקו בזמן התפשטות נגיף הקורונה. היא הצליחה להגיב במהירות באמצעות עדכונים הכוללים יכולות הגנה לאירועים מסוימים, הגנה על office 365, ועל שירותי קצה. ההתמודדות של החברה עם ריבוי של אירועים, מדגים את יכולת ההסתגלות שלה בעתיד, שתכלול הרבה מאד צוותים מבוזרים. מול התחרות ההולכת וגובה נדרשת ורוניס גם לחדשנות מהירה, מה שהניע את הצורך של ורוניס לעדכן ללא הרף את האלגוריתמים השונים מפני איומים.
גידול בהכנסות בטווח הקצר הוא חסר משמעות בגלל המעבר ממכירת רישיונות למודל מבוסס מנוי. מודל שכזה פונה אל העתיד, מרבית החברות בתחום עושות כל שביכולתן לממש את חלום המנויים, המודל מגדיל את ההכנסות וחשוב מכך שומר אותם יציבות לאורך זמן, מה גם שהלקוחות רוכשים יותר מוצרים בהשוואה למכירה פרטנית לצד חיסכון משמעותי בעלויות.
מכאן הנתונים שחשוב לשים אליהם לב כאשר אנו מגיעים לנתח את דוחותיה הכספיים הם הכנסות חוזרות בחישוב שנתי (ARR), ושיעור שימור הלקוחות (NRR).
ברבעון האחרון ורוניס פרסמה תוצאות מעל הצפי, החברה דיווחה על הכנסות של 66.6 מיליון דולר לעומת הקונצנזוס של 56.9 מיליון דולר, צמיחה שנתית של 12% ואף מעל הרף העליון של טווח תחזיות החברה.
ה-ARR של החברה הסתכם ב-236 מיליון דולר, מדובר על צמיחה שנתית גבוהה של 52%. שיעור שימור הלקוחות עלה לרמה של 120%, סימן לנראות גבוהה.
נתח מכירות מנויי הענן עלה ל-99% מסך ההכנסות מרישיונות, לעומת 56% ברבעון המקביל והסתכם ב-34 מיליון דולר. הכנסות משירות ותחזוקה עמדו על כ-32 מיליון דולר בדומה לרבעון המקביל, כאמור החברה בראייה אסטרטגית משמרת ומגדילה מנויים.
נתח לקוחות החברה, המשתמשים ביותר משני מוצרים עלה ל-77%, יותר מ-3 מוצרים ל-47%. חברת ורוניס השלימה את המעבר למודל מנויים, ובכך נהנית מהאצה בשיעורי הצמיחה, לצד שיפור בנראות העסקית. צבר הזמנות של החברה נותר חזק, לאור הגברת מודעות הארגונים לנושא פריצות סייבר בסביבת עבודה מרחוק בתקופת הקורונה, כאשר החברה מגדילה את מגוון המוצרים הנמכרים ללקוח ממוצע.
״המצב מעיד על החשיבות הגבוהה של פתרונות החברה עבור לקוחותיה, ומאפשר להגדיל את מכירות מוצריה החדשים ללקוחות קיימים, במקביל לגידול בסיס הלקוחות״, כפי שנכתב בסקירת הדוחות של בית ההשקעות אופניימר.
הרווח התפעולי של החברה נמוך כרגע, הוא הושפע מתמריצים שסיפקה החברה לטובת הנעת המעבר לעסק המנויים. כעת המעבר לאסטרטגיית המנויים הושלם, וכי ורוניס יכולה להתחיל בזמן הקרוב לייעל את המכירות ולהביא רווחים למניה.
ההפסד הנקי למניה הצטמצם ל-15 סנט, בהשוואה לצפי להפסד של 35 סנט למניה, השיפור מיוחס לצמיחה הגבוהה בהכנסות לצד הוצאות נמוכות מהצפוי.
הכספים שבוזבזו בורוניס מתארים את עלות ההון העצומה הנדרשת בכדי להשיג נתח שוק. היעדר הרווחיות ותזרים המזומנים התנודתי פירושו שיש לבחון את אפשרויות יצירת הערך שלה. ורוניס צריכה להוכיח את יכולת הצמיחה ולהציג רווחיות ותזרים מזומנים חיובים בעתיד הלא רחוק.
על פי הדוח האחרון לחברה 326 מיליון דולר מזומנים, כנגד אג״ח להמרה בסך של 215 מיליון דולר, אותו גייסה לאחרונה. קצב צריכת המזומנים השנתית שלה ב-12 החודשים האחרונים היה 44 מיליון דולר, כלומר לורוניס יש עוד מספיק שנים כדי למקסם את קצב הצמיחה שלה. האנליסטים מעריכים כי היא תגיע ליצירת תזרים מזומנים חיובי משמעותי עוד קודם לכן.
אופנהיימר כתבו בסקירתם, כי הנהלת ורוניס צופה ברבעון השלישי לשנת 2020 הכנסות של 68-71 מיליון דולר, צמיחה שנתית של כ-6%, מעל הצפי של 65 מיליון דולר, עם צמצום הפסד למניה לטווח של 11 ועד 14 סנט, בהשוואה לקונצנזוס של 17 סנט למניה.
״אנו מעלים את תחזיותינו, וצופים בשנת 2020 הכנסות של 270 מיליון דולר עם הפסד של 94 סנט למניה, ואילו בשנת 2021, הכנסות של 305 מיליון דולר עם הפסד של 50 סנט למניה. אנו צופים האצה בקצב הצמיחה העתידי כתוצאה מהשלמת המעבר למודל מנויים, ומשמרים את המלצתנו על Outperform, תוך העלאת מחיר היעד ל-125 דולר, בהתבסס על מכפיל 12.6 לתחזית הכנסות 2021, פרמיה לממוצע בענף הסייבר.״ כתבו אופנהיימר.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.מקום מדהים לעבוד בויש משרות פתוחות 06/08/2020 18:40הגב לתגובה זו1 0במגוון מקצועותסגור
-
1.אחלה חברה! (ל"ת)אחלה חברה 05/08/2020 11:03הגב לתגובה זו1 0סגור