לא פחות מ-30% תשואה ב-2020: קרנות האנרגיה המתחדשת הכי מעניינות
הרבה משקיעים ותיקים, אלה שכבר ראו דבר או שניים בחיים, חשבו בהתחלת הגל של האנרגיה הירוקה, זה שהחל לעלות לאחר קבלת פרוטוקול קיוטו ב-1997 – הפרוטוקול הראשון, והלא מיושם, שמרבית הכלכלות המפותחות לקחו על עצמן להפחתת זיהום אוויר – כי בוודאי שמדובר בקוריוז, שלא יעמוד במבחן הזמן מול האנרגיות המתכלות, המורכבות בעיקר מדלקים פוסיליים – מאובנים – מזהמים.
אבל אז הגיע הסכם פריז ב-2016, כשהטרנד של אנרגיה סולארית ורוח – ופתרונות ירוקים נוספים למגוון תעשיות, בהן הכימיקלים – כבר החל לתפוס תאוצה בעולם ובעצם הפך את היוצרות. את הפרק של הכדאיות שבדלקים הישנים חתמה הקורונה, כשבעקבות מלחמת המחירים בין רוסיה לסעודיה, באפריל השנה מחירי החוזים העתידיים על הנפט הגולמי הגיעו למינוס 38 דולר והפכו את הנפט – פחות או יותר – ללא כדאי כלכלית, או לפחות כזה שלא באמת לתכנן על פיו תוכנית כלכלית לטווח ארוך.
אבל אם יש החלטה אחת שמעידה יותר מכל על חוסנה של התעשייה החדשה של האנרגיות המתחדשות, זו הודעתה של בלאקרוק בתחילת השנה. למי שלא יודע, בלאקרוק היא מנהלת הנכסים הפרטית הגדולה בעולם, שמנהלת נכסים בהיקף שמתקרב ל-6.5 טריליון דולר. מה עשה לארי פינק מנכ"ל הקרן? הוא הודיע שמעתה היא מתמקדת בהשקעות בחברות המושקעות באנרגיות ירוקות או כאלה העושות תהליכים לקראת מעבר לאנרגיות ירוקות.
ההצהרה הזו לא הייתה איום ללא שיניים. ממש לא. האיום הזה קרם עור וגידים ממש בחודש שעבר, כשבלאקרוק הודיעה ל-53 חברות, בהן דיימלר הגרמנית (סימול: DAI.DE), לופטהאנזה (סימול: LHA.DE) וסימנס, שתמנע תמיכה מחברי דירקטוריון או מהדירקטוריונים במלואם, מאחר והם לא התיישרו לגיידנס החדש.
אבל בלאקרוק לא לבד בעניין הזה. יותר ויותר חברות ביטוח וקרנות ניהול מעניקות תנאים מועדפים לחברות שמפגינות התקדמות ורצינות בקיימות, בחברה ובממשל (ESG). הטרנד הזה, יחד עם המעבר לקפיטליזם של בעלי עניין, הם צפויים להוביל את הטרנדים בעולם העסקי בשנים הקרובות.
הקרנות שמכות את המשבר הכלכלי
בכל מקרה, השוק כמובן מלא באינספור הזדמנויות. עם זאת, בשל הרתיעה של משקיעים רבים "להמר" על מניות בודדות – למרות שהאנרגיות המתחדשות נחשבות להשקעות דפנסיביות – אספנו 3 קרנות (ETF) המתמקדות במניות של קיימות ואנרגיה ירוקה, שלרוב מהוות חלופה בטוחה למניות בודדות – אבל כאמור, בתקופתנו אין ערובה לדבר.
הקרן הראשונה היא קרן אינווסקו סולאר (סימול: TAN), שמעניקה חשיפה ל-24 מניות טכנולוגיה ושירותים בתחום הסולארי, בהן פירסט סולאר (סימול: FSLR) וסולראדג' הישראלית הדואלית. הנכסים של הקרן עולים על 632 מיליון דולר, כשמתחילת השנה מחיר יחידה עלה מ-31.94 דולר ליחידה ל-52 דולר ליחידה. עלייה של יותר מ-60%.
השנייה זו iShares גלובל (סימול: ICLN). הקרן שלה נכסים בהיקף של 721 מיליון דולר, עלתה מתחילת השנה ממחיר של 11.93 דולר ליחידה, למחיר של כ-16 דולר. עלייה של 3יותר מ-33%. הקרן עוקבת אחר חברות מכל תחומי האנרגיה המתחדשת, בהן גם סולראדג' וגם הענקית ווסטאס הדנית, הנחשבת לאחת מהחברות הגדולות בעולם בתחום הרוח.
השלישית והאחרונה היא קרן אלפס אנרגיה נקייה (סימול: ACES), שנכסיה נאמדים ב-209 מיליון דולר. הקרן הזו יותר מבוזרת והיא מושקעת בין היתר בטסלה (סימול: TSLA), פלאג פאוור (סימול: PLUG) ועוד. הקרן עלתה מרמה של 34.23 דולר ליחידה לרמה של כ-51 דולר, עלייה של יותר מ-45% מתחילת השנה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3.מה עם הetf הנפוץ pbw ?? (ל"ת)אנונימי 21/08/2020 00:19הגב לתגובה זו1 0סגור
-
2.חולוןאמנון דיין 18/08/2020 09:06הגב לתגובה זו0 0האם יש .קרנות עוקבות ישראליות?סגור
-
יש מניות של חברות ישראליות שעוסקות באנרגיה ירוקה.ורד 01/09/2020 21:53הגב לתגובה זו1 0זה יהיה להיט בעוד זמן מה.סגור
-
1.פוטנציאל אדיראנרגיה ירוקה 18/08/2020 08:10הגב לתגובה זו0 0בדיוק כמו סייבר וענןסגור