
פחד גבהים? הנאסד"ק איבד 1.4%, שוק האג"ח במוקד
יום המסחר בוול סטריט התנהל במגמה מעורבת, כאשר בדומה למסחר אמש היה שוני רב בין הסקטורים. מדד הדאו ג'ונס בלט בחוזקתו בימים האחרונים. מנגד, מדד הנאסד"ק המרכז את מניות הטכנולוגיה נחלש יחסית.
מדדים בוול סטריט
S&P 500 1.81%
דאו ג'ונס 1.56%
נאסד"ק 2.06%
לאחר תקופה ארוכה בה "מניות הצמיחה" ו"מניות המומנטום" הובילו את המגמה החיובית בשוק והציגו תשואה גבוהה בהרבה משאר הסקטורים בשוק, בימים האחרונים המגמה השתנתה, כאשר "מניות הערך" מסקטורים "וותיקים" כמו תשתיות, תעופה, בנקים ואנרגיה מזנקים, בעוד מניות הצמיחה חלשות
הסיבה לפער הוא המתרחש בשוקי האג"ח: התמריצים הפיסקליים שהוכרזו בסוף השבוע האחרון מצליחים לעצור את הקריסה בריביות הריאליות (והן אפילו התחילו לעלות בימים האחרונים). בסיטואציה כזו, יש עדיפות ברורה למניות עם תזרים מזומנים חזק ויציב על פני מניות הצמיחה.
במקביל, יש לציין כי המתיחות בין ארה"ב לסין עלתה בימים האחרונים בעקבות החתימה על הצווים האוסרים על ביצוע עסאות עם בייטדאנס, חברת האם של טיקטוק, וענקית האינטרנט הסינית טנסנט, שמפעילה את אפליקציית המסרים WeChat (לכתבה המלאה). מתיחות זו מעיבה על חברות הטכנולוגיה.
- חובות של 800 מיליון אירו והפסדי ענק: האם אינטר בדרך לפשיטת רגל?
- אינטר מזנקת ב-24% אחרי שהודיעה שתגייס 38 מיליון שקל
בשוק האג"ח מרכז כאמור עניין רב: התשואה ל-10 שנים עלה לרמה של 0.63% והתשואה לתקופה של שנתיים טיפסה לרמה של 0.15%. בגזרת המט"ח, הדולר (DXY) עלה ונסגר ברמה של 93.6 נק'.
בשוק הסחורות, הזהב והכסף נופלים ב-5% וב-14% ברקע לקפיצה הריביות הריאליות בשוק. במקביל, הנפט איבד 1% וירד לרמה של 41.5 דולרים לחבית.
מניות במרכז מניות הטכנולוגיה הגדולות עשויות כאמור להיות פגיעות לנוכח הקפיצה החדה בריביות הריאלית. בהקשר זה נציין את מניית אפל (סימול:AAPL), אמזון (סימול:AMZN), פייסבוק (סימול:MSFT) ואלפבית (סימול:GOOG).
מנגד, יש לא מעט סקטורים שמרוויחים מהתמריצים הפיסקליים האחרונים. סקטור הבנקאות לדוגמא מזנק בימים האחרונים. בהקשר זה נציין את בנק אוף אמריקה (סימול:BAC), סיטי בנק (סימול:C), ג'יי פי מורגן (סימול:JPM), וגולדמן זאקס (סימול:GS).
- הפחד של המשקיעים: אי וודאות שתוביל לביטול תחזיות; לוג’יטק היא רק הסנונית
- מה באמת מפחיד את סין במכסים של טראמפ?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
סקטור התעופה והקרוזים מזנק גם הוא בימים האחרונים ברקע לצפי לתמריצים חדשים בתקופה האחרונה. בהקשר זה נציין את אמריקן איירליינס (סימול:AAL), יונייטד איירליינס (סימול:UAL).
בגזרת הישראליות, חברת רדקום (סימול: RDCM) הישראלית, המפתחת מערכות לבדיקת מערכות תקשורת, מדווחת על הכנסות של 9.2 מיליון דולר ברבעון השני של 2020. החברה עברה לרווח מתואם של כ-200 אלף דולר והכתה את צפי האנליסטים בשורה העליונה והתחתונה (לכתבה המלאה).
סיוה (סימול: CEVA) צפויה להמשיך לרכז עניין לאחר שעלתה אמש ב-8.6% לאחר דיווח על שיא הכנסות. ההכנסות עלו מ-18.4 מיליון דולר ברבעון המקביל ל-23.6 מיליון דולר - עלייה של 28%. הקונצנזוס היה ל-21 מיליון דולר. הרווח הנקי זינק אף הוא, כשעלה מ-1.2 מיליון דולר ברבעון השני של 2019 ל-2.9 מיליון דולר, עלייה 130%, כששיעור הרווח הנקי עומד על 12% (לכתבה הלאה).
עוד דואליות: אופקו (סימול:OPK) איבדה 8.8% אודיוקוס (סימול:AUDC) עלתה ב-0.6%, טבע (סימול:TEVA) ירדה ב-1.2%.
- 2.מחר תל אביב שלוש אחוז למעלה (ל"ת)יובי 11/08/2020 23:34הגב לתגובה זו
- 1.. 11/08/2020 16:30הגב לתגובה זוNASDAQ......נפילת ה"אימפריה "..כמו שמשכה בשקר את העולם מעלה --תמשוך עכשיו את העולם לתחתיות כמו שצריך ובאמת הרצון והיכולת והתבונה ...
- אתה מזכיר לי את אלו שמכרו ב2008 ומתו מפחד.... (ל"ת)חנני 12/08/2020 08:28הגב לתגובה זו