"מניות הצמיחה" - OUT, "מניות הערך" - IN?

לאחר חודשים ארוכים - המגמה בוול סטריט משתנה בימים האחרונים כאשר דווקא הסקטורים שהציגו תשואת חסר תקופה ארוכה מובילים. מנגד, מניות הטכנולוגיה חלשות במיוחד. הסיבה לשינוי - הריביות הריאליות בשוק התחילו לטפס במהירות למעלה
 | 
telegram
(1)

בחודשים האחרונים וול סטריט התחלקה ל-2: מניות הטכנולוגיה ו"מניות הצמיחה" מול שאר השוק. מניות הטכנולוגיה רשמו בחודשים האחרונים תשואות פנומנאליות למשקיעים (לפעמים מאות אחוזים), כאשר מנגד יש לא מעט סקטורים שהציגו תשואות אפסיות/שליליות. הקיטוב הזה בין הסקטורים העלה לא מעט ביקורות בנוגע ל"ניתוק של מניות אלו מהכלכלה". 

עם זאת, בימים האחרונים נראה כי מגמה זו משתנה. לאחר השיאים שקבעו בשבוע שעבר, מניות הטכנולוגיה חלשות במיוחד כאשר במקביל שאר הסקטורים מזנקים: הבנקים, תעופה, אנרגיה ותשתיות. האם זה יכול להיות להימשך?

בשבוע שעבר הסברנו בביזפורטל שאחת הסיבות המרכזיות שגרמו לזינוק במדד הנאסד"ק בחודשים האחרונים הייתה הקריסה בריביות הריאליות בארה"ב (לכתבה המלאה). אחת הדרכים להעריך שווי של חברה היא באמצעות היוון של תזרימי המזומנים העתידיים. מודלים אלו עובדים בצורה טובה כל עוד הריבית הריאלית בשוק היא חיובית אבל בריבית ריאלית אפסית/שלילית הם פשוט לא יכולים לעבוד.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בשבוע שעבר נפלה הריבית הריאלית בארה"ב ל-10 שנים לשפל כל הזמנים. בסיטאוציה הנוכחית, השווי של חברות הצמיחה פשוט טס - יש צפי לגידול בתזרים המזומנים העתידי בגלל הצמיחה ובמקביל הריבית השלילית גורמת לערך הנוכחי של תזרימי המזומנים (וכך גם הרווחים העתידיים) לטוס לשמיים. כל עוד הפד' שומר על הריביות הנומנליות ברמה נמוכה כל כך, הסיטואציה הזו צפויה להימשך. 

עם זאת בימים האחרונים הסיטאוציה משתנה. בעקבות התמריצים הפיסקליים שהכריז הנשיא ביום שבת האחרון (לכתבה המלאה), שוק האג"ח מגיב בתנודה חדה עם קפיצה בריביות. נכון, התשואות עדיין נמוכות אבל כאשר הן מתחילות לעלות, יש צורך לתמחר את מניות הצמיחה מחדש.

מנגד, "חברות הערך" שכבר היום מציגות תזרים חזק - הן המרווחיות הגדולות. איך זה מתבטא בשוק המניות? מעבר גדול ממניות הטכנולוגיה לסקטורים אחרים. נציין כי גם הזהב והכסף שזכו בחודשים האחרונים לרוח גבית מהקריסה בריביות הריאליות צפויים לסבול מהעלייה בריביות הריאליות. 

תופעה דומה התרחשה לקראת סוף מאי, גם מסיבות דומות - הכרזה על תוכניות תמריצים פיסקליות ביפן ובאיחוד האירופאי (לכתבה המלאה). 

מה לעתיד?
התמריצים הרבים מצד הממשל האמריקני הצפויים בתקופה הקרובה, עשויים להמשיך להקפיץ את הריביות הריאליות בשוק. עם זאת, חשוב להזכיר כי ייתכן שיש פיתרון לזה - תוכנית השליטה על עקומת האג"ח ע"י הפד' שעלתה לכותרות בתקופה האחרונה. בפתרון מסוג זה, הפד' צפוי לקנות כל אג"ח שיסחר מעל תשואה מסויימת.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    וואו (ל"ת)
    קופי פייסט מבלומברג 12/08/2020 01:06
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות