
יש סיבה לחשוש מהקפיצה בתשואות בארה"ב?
הסיפור המרכזי בשווקים בימים האחרונים הוא שוק האג"ח האמריקני. לאחר שהריביות נגעו ברמות שפל של כל הזמנים מוקדם יותר החודש, בימים האחרונים הם זינקו. בעולם שבנוי על חוב, ברור למדי שתהליך של קפיצה ממושכת של הריביות עשויה לערער בשלב מסוים את המערכת. אם שואלים את האנליסטים בבנק אוף אמריקה - סוגיה זו לא צריכה להטריד את המשקיעים, לפחות לא בחודשים הקרובים.
בסקירה של הבנק מוקדם יותר השבוע, טוענים האנליסטים בבנק כי למרות שמשרד האוצר האמריקני הפתיע את השווקים בשבוע שעבר, כאשר הגדיל את צפי ההנפקות לחודשים הקרובים, קשה לראות כיצד הריביות בשוק ממשיכות לטפס לנוכח הביקושים הגבוהים הצפויים בחודשים הקרובים.
בדומה למשבר הכלכלי של 2008, משרד האוצר האמריקני הנפיק בחודשים האחרונים בעיקר אגרות חוב לטווח קצר (T-BIIL). החל מהחודשים הקרובים, הממשל האמריקני מתחיל להעביר חלק ניכר מהמימון לאגרות החוב ארוכות יותר של 10-20-30 שנים. לפיכך, הצפי הוא לגידול משמעותי בהנפקות הארוכות. באופן טבעי, התהליך הנ"ל של מעבר ממימון טווח קצר למימון טווח ארוך עשוי לגרום להתללה על עקומת האג"ח - כלומר עלייה בתשואה לטווחים ארוכים, בדיוק כפי שראינו בשווקים בימים האחרונים.
סכומי ההנפקות הצפויים באגרות החוב הארוכות
- ההפסד הכפול שלנו בפנסיה - איך הריבית והאינפלציה משפיעות על הכסף שלנו?
- שינוי כה קטן ב"מחיר הכסף" גורם לזעזוע, המערכת עד כדי כך שבירה?
למרות שהשינוי באופן המימון של הממשל האמריקני אכן יכול לגרום להתללה של העקומה, בבנק אוף אמריקה ספקנים בנוגע לאפשרות שהריביות יזנקו בחדות. במחלקת המחקר הבנק טוענים כי יש מספר גורמים שצפויים לשמור על הריביות נמוכות בטווח הקרוב.
הסיבה הראשונה היא הפד', שממשיך לבצע רכישות בהיקף של 80 מיליארד דולר בחודש, כאשר בבנק צופים כי הפד' ימשיך בקצב זה או יותר גם במהלך כל השנה הבאה. במקביל, הביקושים מהבנקים בארה"ב לאגרות החוב נותרו חזקים לנוכח הגידול המשמעותית בפיקדונות. הירידה הצפויה בקופת האוצר האמריקני צפויה להגביר עוד יותר גורם זה.
בנוסף, בבנק אוף אמריקה מעריכים כי הביקושים הזרים לאגרות החוב של ארה"ב ימשיכו להיות חזקים בתקופה הקרובה לנוכח הדולר החלש.
הרכישות של הפד' מול ההנפקות: הפד' פחות תומך בחודשים הקרובים אבל יש ביקושים מאזנים
- אינטל וטאיוואן סמיקונדקטור מתקרבות להסכם לשיתוף פעולה אסטרטגי
- מניות הבריאות - מקלט בטוח או אשליה בעידן המכסים החדשים?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
נכון להיום, בבנק אוף אמריקה מעריכים כי ייתכן לחץ בשוקי האג"ח במהלך הרבעון האחרון של 2020 והמחצית הראשונה של 2021, בפרט עם בתקופה זו אכן ימצאו חיסון לנגיף הקורונה, דבר שיקפיץ את ציפיות האינפלציה והצמיחה. בסיטואציה כזו, בפרט שהפד' כבר לא במשחק, אגרות החוב של ארה"ב בסכנה.
עם זאת, בבנק אוף אמריקה מעריכים כי אם אכן תתרחש קפיצה משמעותית בריביות, לפד' לא תיהיה ברירה אלא להשיק תוכנית שליטה על עקום התשואות (YCC). בתוכנית זו, הפד' יקבע רף עליון לריביות ויקנה כל אג"ח מעל תשואה זו.
בשורה התחתונה, בבנק אוף אמריקה לא רואים סיכון גדול מידי לזינוק בריביות בתקופה הקרובה. עם זאת, בבנק רואים סיכון לקראת הרבעון האחרון של 2020 ותחילת 2021. אך גם כאן, בבנק בטוחים שהפד' יציל שוב את השווקים ויקבע את הריביות.
- 5.חנני 13/08/2020 06:48הגב לתגובה זוכל המומחים בארהב וגם בארץ מביאים את הכלכלה בימי משבר עד פי האסון...משכורות הענק שלהם כרגיל.
- 4.שקר הריבית האפסית 13/08/2020 06:32הגב לתגובה זומושקעים עד הצוואר ישמרו על מ שיצרו
- 3.בקיצר בלבולי מוח, עדיף להשקיע בכסף/אג״ח של משחק מונופול (ל"ת)אנונימי 13/08/2020 05:46הגב לתגובה זו
- 2.U & Me 12/08/2020 22:24הגב לתגובה זודמות ה Fhgytrk אמור בשלב זה להיכנס לזירה ולהטיח את ההודטטרים אפיים ארצה בצורה קטלנית.
- כמה לועזית וכמה חראטא (ל"ת)נהג 13/08/2020 06:41הגב לתגובה זו
- 1.כתבה מבולבלת ומבלבלת. לא תורמת כלום (ל"ת)משקיע 12/08/2020 22:14הגב לתגובה זו