"המחקר על החיסון לקורונה נמשך כבר 6 שנים כתוצאה ממחקר על MERS"

בחודשים האחרונים הרוסים מפמפמים את העובדה כי הם מפתחים את החיסון למגפה, עם זאת לא ברורה מידת האפקטיביות שלו, מאחר ועדיין לא הושלמו הניסויים בחיסון. ברוסיה אומרים כי קיבלו הזמנות ללמעלה ממיליארד מנות חיסון
 | 
telegram
(4)

האם המרוץ העולמי למציאת חיסון לקורונה עומד להסתיים? לאחר שכבר חודש וחצי רוסיה טוענת כי היא מפתחת חיסון למגפת הקורונה, בשלישי האחרון היא רשמה את החיסון ברשומות בשם ספוטניק V – ממש כמו הלווינים הרוסים של המאה הקודמת.

לפי הטענות הרוסיות, בשנים האחרונות במדינה פותחו חיסונים לנגיף האבולה ולנגיף ה-MERS – שהוא גם חלק ממשפחת נגיפי הקורונה. ברוסיה אומרים שהמחקר על הפיתוחים הללו, שנמשך 6 שנים, סייע למדינה להמיר את החיסון גם לנגיף החדש - שעדיין לא סיים את כלל הניסויים.

מנהל קרן העושר של רוסיה, קיריל דימיטרייב, אמר כי רוסיה עבדה על החיסון ב-6 השנים האחרונות, כשבכל מקרה החיסון יושלם בחודשים הקרובים, ועד סוף 2020 יתחיל שיווקו להמונים ברוסיה. "היה לנו מזל", אמר דימיטרייב בראיון ל-CNBC. "הנגיף החדש מאוד דומה ל-MERS והיינו צריכים רק לעשות שינוי קל כדי להתאים את החיסון לנגיף החדש. זה הסיפור האמיתי ואין פה שום עניין פוליטי. רוסיה תמיד הייתה בחזית פיתוח החיסונים", הוסיף דימיטרייב, שהקרן שהוא מנהל, RIDF מושקעת בחיסון החדש.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בשלישי האחרון הודיעה RIDF שייצור החיסון בצורה מסחרית לשווקים מחוץ לרוסיה צפוי להתחיל בספטמבר. הקרן דיווחה גם כי כבר התקבלו הזמנות של למעלה ממיליארד חיסונים מ-20 מדינות. "רוסיה, יחד עם שותפותיה הבינ"ל מוכנה לייצר למעלה מ-500 מיליון מנות של החיסון ב-5 מדינות ומתכוונת להעלות את התפוקה של הייצור בהמשך", נכתב בהודעת RIDF.

עם זאת, כדי לבדוק אם חיסון הוא באמת אפקטיבי, שלב 3 בניסוי אינו מספיק בשביל לדעת את כלל ההשפעות של החיסון. ראשית צריך שיהיו עשרות אלפי משתתפים בניסוי, כדי להבין אם ישנן תופעות לוואי חמורות. שנית, בשיחות עם רופאים מומחים, הם אומרים כי בכל חיסון שיצא לשוק, כדאי לחכות שלפחות מיליון משתמשים יקבלו אותו, כדי לא להפוך "לשפני ניסיון".

לכן, בקהילה המדעית יש ספקנות רבה להכרזה הרוסית, במיוחד לאור העובדה שארגון הבריאות העולמי אישר רק חיסון אחד נגד האבולה והוא כלל לא קשור לרוסיה, אלא לקרן של ביל גייטס. כמו כן, עדיין אין חיסון ידוע למחלת ה-MERS – כך שההודעה של דימיטרייב מראש נמצאת על כרעי תרנגולת.

"לכל המקטרגים, יש לנו את הטכנולוגיה, היא יכולה להיות זמינה במדינה שלכם עד נובמבר. מי שסקפטי, לא יקבל את החיסון ואנחנו מאחלים להם הצלחה בפיתוחים שלהם", סיכם דימיטרייב.

עם כל הכבוד לדימיטרייב, אנחנו בינתיים נשארים סקפטיים.

תגובות לכתבה(4):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    דירה=קורת גג=צורך בסיסי של האדם
    דירה=קורת גג 14/08/2020 03:13
    הגב לתגובה זו
    0 0
    דירה=קורת גג=צורך בסיסי של האדם
    סגור
  • 3.
    זוהי שיטה לפספס .... (ל"ת)
    חנני 13/08/2020 18:54
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 2.
    בלאט
    נס דרוביה 13/08/2020 15:16
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לחיים חיסון מבוסס וודקה חייב לעבוד טיפה פלפל שחור
    סגור
  • 1.
    אז תוך 6 שנים נוספות, יש סיכוי לחיסון... (ל"ת)
    ליבי 13/08/2020 14:59
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות