לקראת פתיחת שבוע המסחר בוול סטריט, האנליסטים מנתחים
האם לאחר החודשים הקטסטרופליים שחוותה הכלכלה האמריקאית, אנחנו עדים להיפוך במגמה? אז אפשר לומר שהמדדים הכלכליים מארצות הברית מאוד מעודדים מחד, אבל ישנם כאלה שמכבידים על הכלכלה – השאלה היא אלו אינדיקטורים חשובים יותר בעיניכם. כי מצד אחד סקטור הנדל"ן הפרטי שובר שיאים וגם מדדי ה-PMI עולים יפה. מצד שני כ-60% מהחברות במדד ה-S&P מופסדות השנה, כשמה שמחזיק את המדד הן חברות הטכנולוגיה בלבד. בכל מקרה, נראה שלאחר כמה שבועות שבו השוק האירופי היה אטרקטיבי יותר מהשוק האמריקאי, יש היפוך במגמה.
שוק הנדל"ן בארה"ב ולא רק בה מפתיע לטובה
הכלכלן הראשי של מיטב דש, אלכס זבז'ינסקי, אומר כי הנתונים הכלכליים האחרונים בארה"ב היו מעט סותרים. בצד החיובי, מדדי מנהלי הרכש גם בתעשייה וגם בשירותים היו גבוהים מהתחזית והצביעו על האצה בהתרחבות בחודש אוגוסט. במיוחד מפתיעים לטובה נתוני שוק הנדל"ן.
"מדד איחוד חברות הבנייה עלה בחודש יולי לשיא. אישורי והתחלות בנייה ובמיוחד מכירות הדירות יד שנייה קפצו הרבה מעל התחזיות. לא רק בארה"ב שוק הנדל"ן מתאושש במהירות ובעוצמה, אלא גם בבריטניה, בישראל ובעוד מדינות", כתב זבז'ינסקי.
"להערכתנו יש סיבות ייחודיות שתומכות בו והן המשבר פגע פחות באוכלוסייה מהמעמד הכלכלי בינוני-גבוה שמהווה ליבה של רוכשי דירות; הריבית למשכנתאות במדינות רבות ירדה ואף בחדות. בארה"ב הריבית ל-30 שנה ירדה לכ-3%, הרמה הנמוכה בכל הזמנים; רבים רואים בשוק הדיור אלטרנטיבה אחרונה של השקעה פחות ספקולטיבית לאחר שהריביות ירדו לרצפה, הפער לזמן ארוך ככל הנראה; עבודה מהבית גורמת לתזוזות רבות בשוק הדיור, כולל מעברים לדירות מתאימות יותר או התרחקות מהערים הגדולות לפריפריה.
לעומת הנתונים החיוביים, תביעות דמי אבטלה בארה"ב עלו בשבוע האחרון. מספר פרסומים של הצעות עבודה ירדו לאחרונה די בחדות. ברבעון השני נרשמה עלייה חדה בשיעור הפיגורים במשכנתאות לרמה לא רחוקה מזו שהייתה בשיא המשבר בשנת 2008. לעומת זאת, שיעור הפיגורים בכרטיסי אשראי ירד בחדות בחודש יולי לרמה הנמוכה אי פעם. מגמה הפוכה בין הפיגורים במשכנתאות לבין כרטיסי אשראי די חריגה ונובעת ככל הנראה מתמיכות הממשל.
"אנחנו מעריכים שאטרקטיביות של שוק המניות האמריקאי ביחס לשווקים האחרים נמוכה יחסית לאחר העליות החזקות בו בחודשים האחרונים. לכן, היינו מצפים לירידה בהשקעות הזרים בשוק האמריקאי ולהפסקת לחצים להיחלשות הדולר", כתב.
היחלשות הדולר עוררה כרגיל תופעות לווי. מחירי הסחורות עלו. המתכות התייקרו בחדות וכבר הגיעו מעל הרמות שהיו לפני המשבר. גם מחירי הסחורות החקלאיות וסחורות האנרגיה עלו. עלייה במחירי הסחורות נתמכת גם בעלייה בביקושים על רקע התאוששות בפעילות במשק העולמי. מנגד, החלשות הדולר לא הובילה הפעם לביצועים עודפים של המניות בשווקים המתעוררים לעומת הדפוס הרגיל.
עוד אומר זבז'ינסקי כי מלבד הטכנולוגיה, שוק המניות התקשה להתרומם. "השבוע האחרון לא היה ממש חיובי בשוק המניות מחוץ לענקיות האינטרנט שהמדד שלהם (FAANG+) עלה ב-7.7%. מדד S&P500 אומנם עלה, אך מדד זה לפי משקל שווה דווקא ירד ב-1.5%, מה שמראה שמרבית המניות במדד הפסידו. מדדי החברות הקטנות יותר כמו Russell או S&P400 Midcap רשמו ירידה", אמר.
"השינויים בבורסות בשבוע האחרון מאפשרים לממש המלצתנו לפיזור מניות לכיוון הסקטורים המסורתיים ממניות הטכנולוגיה במחירים נוחים יותר", סיכם.
מדד המרקיט בשיא - השוק חושש מהשווקים האמריקאים
בחטיבת המחקר של בנק הפועלים מציינים לטובה את מדדי ה-PMI אומדן מדד מנהלי הרכש לסך התפוקה ע"י, IHS Markit, לחודש אוגוסט הגיע לרמה של 54.7 נקודות – הרמה הגבוהה ביותר ב-18 החודשים האחרונים, גם המדדים המתייחסים בנפרד לענפי התעשייה והשירותים הגיעו לרמות הגבוהות ביותר בשנה וחצי האחרונה. המדד המוביל, Leading Index, המתפרסם ע"י הבנק הפדרלי בפילדלפיה, עלה בחודש יולי ל-104.4 נקודות, הרמה הגבוהה ביותר מאז חודש פברואר.
גם בפועלים מתייחסים לשוק הנדל"ן המתאושש ואומרים כי "חדשות טובות הגיעו גם משוק הנדל"ן. התחלות הבנייה החודשיות עלו בשיעור נאה של 22.6% ביולי, והמכירות של בתים קיימים עלו ב-24.7% לקצב שנתי של 5.86 מיליון – הרמה הגבוהה ביותר מאז דצמבר 2006. מדד סנטימנט הקבלנים, ע"י ה-NAHB, עלה באוגוסט ל-78 נקודות, הרמה הגבוהה ביותר מאז דצמבר 1998.
ברמת המאקרו, אומרים בבנק כי יש חשש בשוק מהמשך הגירעון האמריקאי. "התשואות על איגרות החוב של ארה"ב החלו לעלות, הדולר המשיך להיחלש בעולם וכן פורסם נתון אינפלציה שהפתיע כלפי מעלה. התפתחויות אלו משקפות חשש מסוים של השווקים מהגירעונות הענקיים של הממשל הפדראלי שממומנות בהדפסות כסף", כתבו. "בשלב זה, רכישות האג"ח של הפד מונעים מהתשואות להמשיך לטפס. שינוי בהכוונה המוניטרית יכול להפוך לכן לרלוונטי יותר בהחלטת הריבית הבאה שתהיה ב-18 בספטמבר".
מדדי ה-PMI: הרעה באירופה לעומת שיפור בארה" ב :PMI
לפי יונתן כץ, הכלכלן הראשי של לידר שוקי הון, ארה"ב נראית יותר אטרקטיבית.
מדדי מנהלי הרכש מהווים מקור לבחון את כיוון הפעילות הכלכלית גם בתעשייה וגם בענפי השירותים. לאחר שיפור חד ביולי במרבית המדינות עם פתיחת הסגר, באירופה מדדי מנהלי הרכש הפתיעו לרעה וירדו לרמות נמוכות הקרובות לקיפאון בפעילות הכלכלית, בפרט בענפי השירותים", כתב כץ.
"בארה"ב המגמה הייתה הפוכה. מדד מנהלי הרכש בתעשייה עלה ב-2.6 נקודות ל-53.6 נקודות - הצפי היה ל-51.9 ובענפי השירותים המדד עלה ב-4.8 נקודות ל-54.8 נקודות – צפי ל-51 נקודות. הציפיות המוקדמות היו נמוכות בהרבה, לאור העלייה בתחלואה והטלת מגבלות חדשות על הפעילות במספר מדינות", הוסיף.
לעומת זאת, יש הרעה באירופה אבל גרמניה מראה סימנים יפים של התאוששות. באוגוסט מדד מנהלי הרכש בת עשייה ירד ב-0.1 נקודות ל-51.7 נקודות צפי ל-52.9 נקודות. בגרמניה המדד עלה ב-2 נקודות ל-53 נקודות, עם גידול ברכיבי ההזמנות. לעומת זאת, בצרפת המדד ירד ב-3.4 נקודות ל-49. באירופה, מדד מנהלי רכש בענפי השירותים ירד ב-4.6 נקודות ל-50.1 נקודות, כשהצפי היה ל-54.5 נקודות. בגרמיה מדד ה-PMI בשירותים ירד ב-4.6 נקודות ל-50.8 וירד ב-5.4 נקודות בצרפת.
"חשוב לשים לב להמשך חולשה ברכיבי התעסוקה במדדי ה-PMI באירופה 46.5 ובישראל 41.7, מה שמעיד על הכוונה של עסקים רבים להתייעל ולצמצם את מצבת כוח האדם יחסית לתקופה לפני הקורונה, ת ופעה אשר צפויה להעיב על הצריכה הפרטית כאשר התמיכה הממשלתית תצומצם", סיכם.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
10.איזה אנליסטים בדיוק צריך בתקופה הזאת?אחד שיודע 24/08/2020 13:54הגב לתגובה זו1 0כל העולם קונה 5 מניות שלא מפסיקות לעלות וכל השאר יורד או שעומד במקום. זהו נגמר הניתוח... אנחנו נמצאים בתקופת הרצת המניות הגדולה ביותר בהיסטוריה, מי שהולך נגד פשוט נמחק. אף אחד לא יודע עד כמה הבלון הזה יתנפח אבל עד שיתפוצץ בסוף יכול להיות שנעלה עוד עשרות אחוזים אז לא הייתי מהמהר נגד השוק או אותן 5 מניות.סגור
-
9.מה יש לנתח? כולם קונים נאסדק.... (ל"ת)תומר 24/08/2020 13:11הגב לתגובה זו0 1סגור
-
8.משוגעים לגמריענת 24/08/2020 11:03הגב לתגובה זו0 0אנשים יקפצו מהגגסגור
-
7.מה המסקנה מכל זה? (ל"ת)משה מיציע א 24/08/2020 09:46הגב לתגובה זו0 0סגור
-
6.אנליסטים מנתחיםמשה מיציע א 24/08/2020 09:44הגב לתגובה זו1 0הכתבה מלאה במספרים, אחוזים, גרפים. מר ארז, יש לך מסקנה / מסקנות מכל זה? מה העמדה שלהם לגבי המצב?סגור
- טען עוד
-
5.שרפות בעוטףיעקב 24/08/2020 09:00הגב לתגובה זו0 0יש לנו שר ביטחון ראש ממשלה משקרים לעם נתניהו אמר לפני שבוע שישראל תוקפת את עזה 10 ימים .כנראה שצהל מפגיז מחסנים של נייר .בושה למדינה שלא מצליחים לטפל ההפרות בלוניםסגור
-
4.כשמדדים מנופחים- הנדלן לא מפגר- התאריך 3/11/2020 (ל"ת)כותבי תרחישים 24/08/2020 06:58הגב לתגובה זו0 0סגור
-
3.ערמות קישקוש ובולשיט. אין טיפת בושה בפנים? (ל"ת)מה קורה כאן? 23/08/2020 22:18הגב לתגובה זו0 0סגור
-
2.מה שיקבע איזה טיפול טראמפ מציג היום (ל"ת)שמוליק 23/08/2020 21:58הגב לתגובה זו0 0סגור
-
1.האנליסטים מאז ותמיד היו אסון למשקיעיםאנונימי 23/08/2020 21:50הגב לתגובה זו0 0על מה הם מדברים "שוק האמריקאי אטרקטיבי.."טסלה בקרוב ל400 מיליארד,אפל בק טריליון,כלכלה מדממת ? קניונים שוממים..אלמלא הפד מזרים טריליונים ומנפח מלאכותית את מחירי המניות..מזכיר את תקופת הויסות בשנות ה80 בישראל.חברים מי מכם יהיה מספיק אמיץ לומר..בועה,בועה ,בועה!!סגור