לקראת עימות? על רקע המתיחות, הודו חסמה 118 אפליקציות סיניות
הודו וסין בדרך לעימות. זה ברור כמעט לכולם בזירה הבינ"ל. הזירה המרכזית, אופיו של העימות והיקפו, עדיין לא ידועים. אבל עימות יש והוא ממש לא מתחת לפני השטח. המתיחות הצבאית סביב קו הגבול שבאזור לאדאק שבהימאליה, מוביל לאסקלציה בכמה זירות.
היום הודיעה הודו על חסימתן של 118 אפליקציות סיניות, בשל טענות לפגיעה בביטחון הלאומי ההודי. בין היתר, הודו חסמה אפליקציות של טנסנט (סימול: TCEHY), באידו (סימול: BIDU) וקבוצת ANT של עליבאבא (סיבול: BABA).
"בשל אופיים של האיומים, הוחלט לחסום 118 אפליקציות למובייל, מאחר והמידע הזמין בהן הופך אותן למעורבת בפעילויות, שפוגעים בעצמאותה ובשלמותה של הודו, פוגעים בביטחון ההודי, בביטחון המדינה ובסדר הציבורי", נכתב בהודעה מטעם משרד המידע והאלקטרוניקה ההודי.
בממשל ההודי אומרים כי קיבלו תלונות רבות ממקורות שונים, כולל שימוש לרעה באפליקציות שזמינות גם באפל (AAPL) וגם באנדרואיד של גוגל (GOOG), גניבת מידע והעברתו לשרתים מחוץ לתחומי המדינה – מה שפוגע בביטחון הלאומי של המדינה. בנוסף, גם גישתה של Huawei וטכנולוגיית דור ה-5 שלה נחסמו לשוק ההודי.
אגב, למרות שחלק מהחברות, כמו באידו ו-ANT, אינן נמצאות בשוק ההודי, לחסימות האלה יש משמעות כלכלית לא מבוטלת על חלק מהחברות. לדוגמה, משחק בשם "ליוויק" של טנסנט הורד 93 מיליון פעמים בהודו בשנתיים האחרונות והיא האפליקציה הכי רווחית במדינה, עם הכנסות של קרוב ל-40 מיליון דולר.
העימות הטכנולוגי הוא המשך לעימות הצבאי
כזכור, לפני כחודשיים מתו 20 חיילים הודים בעימות הצבאי הראשון בין המדינות מאז שנלחמו אי אז ב-1962 – בעקבות ההתקוממות בטיבט וצידודה של הודו בחבל הארץ ומתן מקלט למנהיג הרוחני, הטיבטי, הדאלאי לאמה.
העימות הנוכחי בין הצבאות מתקיים סביב הגבול בלאדאק שברכס ההימאליה, בשיוק במקום שבו נערכה המלחמה ההיא, כשקו הגבול במקום, שנקרא "קו השליטה האקטואלי" – Line of Actual Control (LAC) – נקבע אז. מה שקורה בחודשים האחרונים, זה שסין מרחיבה את הנוכחות הצבאית שלה באזור, בטענה כי סלילת כביש בדרך לשדה תעופה פוגע בביטחון שלה.
בוושינגטון פוסט פרסמו אמש פרטים נוספים מאותו האירוע ולפיו, סין הסכימה להזיז אוהלים צבאיים שבקרבת קו הגבול המשותף, כאשר החיילים ההודים באו ללוותם, החיילים הסינים לקחו מוטות עץ עם מסמרים והכו 20 חיילים למוות. גורמים בהודו אמרו לעיתון כי מאז אותה התקרית "אין לנו אמון בכלל סין ואנחנו לא נאמין להם יותר. הודו דיממה למען ההגנה שלה ומוכנה לדמם עוד כדי להגן על עצמנו".
לאן יוביל העימות הזה? אף אחד עדיין לא יודע, במיוחד לאור העובדה שהודו הולכת בעקבות המערב ומיישרת עמו קו בכל הנוגע לטכנולוגיה הסינית. מה שבטוח, זה שתופי המלחמה כבר החלו להדהד את הלמותיהם – לנו נותר לקוות שההיגיון ינצח ולא הדם. מה שכן, חברות סיניות מתחילות לשלם על המדיניות העוינת של הממשל בסין.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.אני עם ההודים ולא עם הגנביםהודו לנצח 03/09/2020 16:49הגב לתגובה זו1 0הודו זה דמוקרטיה מושחתת.סין זה דיקטטורה קומוניסטית אכזרית וצמאת דם-כסף במירמה.סגור