"השקעות באנרגיה מתחדשת, פתרונות אגירה ופודטק, יספקו תשואות גבוהות"
טרנד הקיימות שוטף את העולם. בתחילת השנה, קרן ההשקעות הגדולה בעולם, בלאקרוק, המנהלת 6.5 טריליון דולר, הודיעה כי היא עוברת להתמקד בהשקעות בתחום ה-ESG – כלומר, סביבה, חברה וממשל. עכשיו, UBS, הבנק הפרטי הגדול בעולם, הכריזו היום שיעדיפו השקעות במניות בנות קיימא, לאור העובדה שהסקטור, שכולל בין היתר אנרגיה מתחדשת, פתרונות אגירה, פודטק ועוד, יניבו בשנים הקרובות תשואות טובות לא פחות משל השקעות מסורתיות.
"על אף שבנסיבות מסוימות, השקעות מסורתיות עשויות להיות עדיין המתאימות ביותר, אנחנו סבורים שתיק השקעות בר קיימא לחלוטין יכול לספק תשואות דומות או גבוהות יותר מאשר תיקי השקעות מסורתיים ללקוחות המשקיעים ברחבי העולם, ומאפשר לגוון היטב את תיק ההשקעות", כתבו בבנק במכתב למשקיעים. "בשנה שחלפה הפגינו מדדים של נכסים ברי-הקיימא העיקריים, ביצועים טובים יותר ממקביליהם המסורתיים", הוסיפו.
הנשיא המשותף של UBS, איקבל חאן, אמר כי מדובר בהשקעות המרתקות של השנים הקרובות. "שינוי ההעדפות לכיוון מוצרים ושירותים בני קיימא נמצא רק בתחילתו. אנו סבורים שהשקעות בנות קיימא יתבררו כהזדמנויות ההשקעה המרתקות והעמידות ביותר בשנים ובעשורים הבאים", אמר.
"מגפת הקורונה הציבה סימן קריאה מעל אחת התמורות החשובות ביותר שאירעו בתחום השירותים הפיננסיים בדור האחרון", אמר טום נרטיל, הנשיא המשותף השני בבנק ונשיא UBS Americas. "המגפה חשפה בפני המשקיעים את הפגיעוּת של הקהילות והתעשיות שלנו ואת התלות ההדדית החזקה ביניהן והמחישה לנו שלא ניתן להתעלם משיקולי קיימוּת".
לדברי קרולין קוהנרט, העומדת בראש תחום ה- Global Wealth Managementב-UBS במרכז ומזרח אירופה, יוון וישראל: "אין ספק שאנו רואים עניין גובר בהשקעות בנות קיימא באזור זה של העולם. אנו סבורים שצעד אחרון זה יוכל ליצור הזדמנויות חדשות עבור משקיעים במרכז ומזרח אירופה, יוון וישראל".
בחודש שעבר, פרסמנו כאן רשימה של 3 קרנות המתמחות באנרגיות מתחדשות ופתרונות ברי קיימא. הקרנות הן קרן אינווסקו סולאר (סימול: TAN), השנייה זו iShares גלובל (סימול: ICLN), השלישית והאחרונה היא קרן אלפס אנרגיה נקייה (סימול: ACES), שנכסיה נאמדים ב-209 מיליון דולר.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.ההאגירה תפסיד הכל - אנרגיה מתחדשת לא מייצרת עודפים!שמוליק 10/09/2020 18:36הגב לתגובה זו1 2אנרגיה מתחדשת מייצרת הרבה פחות חשמל מגז ופחם, ומייצרת רק ביום ורק אם יש שמש. בהגדרה היא לא מייצרת עודפים! אז מה מתכוונים לאגור בכלל? וגם מחיר האגירה הוא בנוסף למחיר היצור - זה מייקר פי שניים. גם אם איכשהו יש עודף - לפעמים עדיף לא לאגור אותו. מחיר היצור צריך להיות ממש יקר כדי שיהיה שווה לאגור עודפים, שגם כמו שאמרתי מתחדש לא מייצר שום עודפים!סגור
-
מוצקיןשלום 11/09/2020 09:43הגב לתגובה זו0 0אוגוינד פיתחה פתרון לאגירת אנרגיה יעיל וזול,פתרון שמשנה את חוקי המשחקסגור
-
1.אין ספק בכלל. העולם חייב לעבור לפתרונות ברי קיימא (ל"ת)בר 10/09/2020 15:38הגב לתגובה זו2 1סגור