
אלי לילי מצטרפת למרוץ למציאת חיסון לקורונה
מנכ"ל אלי לילי (סימול:LLY), דייב ריקס, אמר בראיונות לתקשורת האמריקאית, כי העיסוק בטיפולים ובחיסונים לנגיף הקורונה מאופיין בשתי תכונות עיקריות: מהירות ושיתוף פעולה.
ענקית התרופות אלי לילי הנסחרת לפי שווי של 144.6 מיליארד דולר, נמצאת בשלבים מתקדמים למציאת החיסון המיוחל. אלי לילי, רשמה כמה הישגים בולטים בעבר כאשר היתה החברה הראשונה לייצר את חיסון הפוליו ואינסולין וכיום היא היצרנית הגדולה ביותר לתרופות פסיכיאטריות ובניהן פרוזאק.
ריקס התייחס לנתונים המוקדמים לטיפול הפוטנציאלי כנגד וירוס הקורונה, שפורסמו בשבוע שעבר. החיסון של לילי מתמקד בנוגדנים מנטרלים, אשר נמצאו בבדיקת דם של אדם שהבריא מן המחלה.
"מהירות היא סימן היכר לטיפול בנגיף הקורונה. פיתחנו את הנוגדן, והגענו להוכחת ההשערה תוך שישה חודשים" אמר ריקס, "בדרך כלל זה אורך יותר מ-6 שנים", הוסיף.
- לקראת מגפה? החיסונים לשפעת העופות עוד רחוקים
- מניות התרופות בדיכאון - מה הסיבה והאם הן יכולות להתאושש?
"המשבר העולמי, איחד גם יריבים בתעשייה בתקווה להאיץ את פיתוח וייצור החיסון", ציין ריקס. למעלה מ-31.1 מיליון בני אדם ברחבי העולם נדבקו בנגיף הקורונה, וכ-962 אלף מתו, מאז שהופיע הנגיף לראשונה בסין.
"אחת הסיבות שפרסמנו את הנתונים הללו בשבוע שעבר, הייתה שהמתחרים שלנו, שגם מפתחים נוגדנים מנטרלים, יוכלו ללמוד מהמחקר שלנו ולהתאים את מאמציהם בכדי שנוכל לקבל את החיסון מהר יותר", הוסיף ריקס, שמשמש כמנכ"ל ויו"ר החברה משנת 2017.
רוח של שיתוף פעולה מסבירה מדוע לילי חברה לחברת אמג'ן (סימול:AMGN) בעסקה שעליה הוכרז בשבוע שעבר. ריקס, תיאר את שלב הייצור כ"בעיה ענקית". לדבריו, "טיפול בנטרול נוגדנים הוא די בטוח ויש לו השפעות טובות, אך קיים לו חסרון אחד, קשה מאד לייצר אותו".
- ירידות חדות באסיה: ניקיי קורס לשפל של חצי שנה; החוזים על וול סטריט בירידות של עד 1.2%
- בדרך למאדים - איך מאסק פועל להפוך את האנושות למין רב כוכבי
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
עם זאת, ריקס אמר כי השותפות עם אמג'ן תאפשר לאלי לילי, במידה והנוגדנים שלה יוכיחו את יעילותם בניסויים ויקבלו את אישור הרגולטור "להביא יותר נפח למאבק, כך שיותר אנשים ברחבי העולם יוכלו ליהנות מהטיפול כמו זה שיש לנו, שסיפק כבר נתונים ראשוניים בנושא".
בחודש אוגוסט החלה אלי לילי במחקר שבדק האם אחת מתרופות הנוגנים שלה יכולה למנוע את התפשטות נגיף הקורונה בבתי אבות. המחקר בוצע באמצעות רשת חדשנית של מעבדות ניידות בכדי להקל על הלוגיסטיקה של המחקר. הנוגדן שנחקר, פותח לצד חברת הביוטכנולוגיה הקנדית, AbCellera Biologics, והוכיח את יעילותו בתוצאות הראשוניות שהתפרסמו בשבוע שעבר.
מתחילת השנה, עלתה מניית החברה בכ-14%, תשואה נמוכה ביחס לשאר המתחרות המובילות את המרוץ לחיסון.
- 4.לסינים יש חיסון מאושר הם גם מייצאים למדינות נוספות (ל"ת)לילי 23/09/2020 10:46הגב לתגובה זו
- 3.ליאל 22/09/2020 23:03הגב לתגובה זושתעלם המגפה
- 2.שירן 22/09/2020 22:38הגב לתגובה זוכמו שחזה את נפילת התאומים באמריקה כולל שמות הטייסים המחבלים שעשו את הפיגוע מדהים ! והסופר בכלל נוצרי גוי שגר באמריקה כתב את הספר .
- 1.אבי 22/09/2020 22:16הגב לתגובה זועשינו .....פיתחנו ..... אני כל יום שומע חברות מדברות