Wework מכרה את מניות השליטה בפעילות שלה בסין ב-200 מיליון דולר
המכירה התבצעה לקרן טרסטבירד פרנרס שמחזיקה כבר במניות מחלק הפעילות של החברה בסין; טרסטבירד תוכל להמשיך להשתמש המותג WeWork בתמורה לתמלוגים
המשבר בתחום הנדל"ן למשרדים הביא את חלוצת תחום החללים המשותפים WeWork למכור את השליטה בפעילות החברה בסין. המכירה התבצעה לקרן טרסטבירד פרנרס שכבר מחזיקה בחבילת מניות בפעילות החברה בסין בתמורה ל-200 מיליון דולר.
פעילות Wework בסין נחשבת לפעילות צומחת במיוחד אך לאחר התפרצות וירוס הקורונה ומדיניות הריחוק החברתי סבלה הפעילות של החברה מירידה בביקושים . על רקע זה החליטה החברה לצמצם את פעילותה. Wework תאפשר לטרסטבירד להמשיך להשתמש בשם שלה בסין תחת רישיון שיכלול גם התחשבנות כספית שעשויה להגדיל את התמורה שתקבל החברה מהקרן.
Wework סובלת מאז הכוונה להנפיק בוול סטריט מזעזועים שלא נגמרים. אדם נוימן פרש עם מענק ענק ואקזיט מרשים (למרות שהחברה התבררה ככישלון) וסופטבנק לקחה את המושכות וגילתה שהחברה די כושלת ואם זה לא הספיק הגיעה הקורונה. פעילות החברה כמו פעילות של חברות דומות נפגעה מהתפרצות וירוס הקורונה והחשש של שוכרים לבוא במגע בחלל משותף עם שוכרים אחרים חייב את סופטבנק לבצע מהלכים לצמצום הוצאות וכאמור, יציאה מהשוק הסיני. מהלך שלא היה הבחירה הראשונה של החברה.
Wework תיוותר עם חבילת מניות מיעוט בפעילות בסין מה שיאפשר לה להגדיל את הכנסותיה ככל שהפעילות בסין תחזור לאיתנה ולפסים של צמיחה משמעותית.
Wework פתחה לראשונה פעילות בסין בשנת 2016 כשהשיקה חלל עבודה משותף בשנגחאי. שנה לאחר מיכן חתמה החברה על הסכם לשיתוף פעולה עם חברת ההשקעות הסינית Hony Capital הסכם שאפשר לה להרחיב את הפעילות בסין. בסך הכל החזיקה Wework ב-59% ממניות הפעילות בסין.
בשנת 2018 רכשה Wework את פעילות המתחרה Naked Hub בסין כשאדם נוימן אמר אז כי הוא מאמין שלאחר הרכישה Wework תגיע להיקף פעילות של מיליון לקוחות עד לשנת 2021, אבל קצת הצמיחה של Wework בסין נפגע לאחר שגל של חברות מתחרות קם. בסך הכל הגיעה Wework לכמות לקוחות שמסתכמת ב-65 אלף בלבד כשהיא מחזיקה בכ-100 מתחמים, קצב צמיחה נמוך משמעותית מהקצב אותו צפה נוימן.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.מכרו את הפעילות בסין בנזיד עדשים. רק מראה כמה המצב של ה (ל"ת)בנצי 28/09/2020 23:26הגב לתגובה זו0 0סגור