רווחי גולדמן זאקס הוכפלו; בנק אוף אמריקה מפספסים את התחזיות
״תוצאות הרבעון השלישי משקפות את ההשפעה של תמיכה כספית ופיסקלית אגרסיבית על כלכלת ארצות הברית״
השבוע הראשון בו החברות מדווחות על תוצאותיהם הכספיות, מוקדש לבנקים הגדולים בארה״ב. הבנקים מדווחים על פגיעה בהכנסות מריבית בשל מדיניות ריבית אפס, שצפויה להמשך עוד שנים נוספות, אך ההכנסות משוק ההון ומאג״ח איזנו את המשוואה.
נקודת האור מגיעה מכיוון לא צפוי, לאחר שדיווחו על הפסדים של מיליארדים במהלך המחצית הראשונה של שנת 2020 כתוצאה מהפסדי אשראי, הבנקים מדווחים על הפרשות הרבה מתחת לצפי. הסיבה, התמיכה הכלכלית המאסיבית של הבנק המרכזי לצד ערבויות פדרליות.
גולדמן זאקס - ניפצו את צפי האנליסטים
רווחי {GOLDMAN SACHS GROUP} הסתכמו ברבעון השלישי של השנה ב-3.62 מיליארד דולר שהם 9.68 דולר למניה, זאת לעומת רווחים של 1.88 מיליארד דולר שהם 4.79 דולר למניה ברבעון המקביל אשתקד. הכנסות הרבעון הסתכמו ב-10.78 מיליארד דולר בעוד ממוצע התחזיות בוול סטריט היה כי הכנסות הבנק יסתכמו ב-9.38 מיליארד דולר. ממוצע התחזיות צפה רווחים של כ-2 מיליארד דולר שהם כ-5.54 דולר למניה.
באופן לא מפתיע הסיגמנט שהרווחיות שלו הרקיעה שחקים היה העמלות מעסקי שוק ההון כשאחד הנתונים המעניינים ביותר הוא העלייה ברווחים של הבנק מעסקי האג"ח כשהפירמות לוו סכומים ניכרים של כסף מהבנק שגובה בערבויות פדרליות וקרנות הסיוע של הממשל והפד כדי לשלם את תשלומי האג"ח השוטפים למשקיעים.
חטיבת ההשקעות של הבנק השיגה ברבעון השלישי של השנה הכנסות של 4.55 מיליארד דולר שהם עלייה של לא פחות מ-29% לעומת הכנסות החטיבה ברבעון המקביל אשתקד. הכנסות חטיבת המסחר באג"ח הסתכמו ב-2.5 מיליארד דולר, 500 מיליון דולר יותר מתחזיות האנליסטים. הכנסות חטיבת ניהול הנכסים הסתכמו ב-2.77 מיליארד דולר עלייה של יותר מ-70% בהשוואה להכנסות החטיבה ברבעון המקביל ו-900 מיליון דולר יותר ממוצע התחזיות של האנליסטים.
ברבעון השלישי של השנה הפריש הבנק למחיקות אשראי 278 מיליון דולר בלבד לעומת כמעט מיליארד דולר ברבעון השני של השנה. הפרשנים בוול סטריט מייחסים את המחיקה הנמוכה לתוכניות הסיוע המסיביות של הממשל למשקי הבית והעסקים שמאפשרים להם לעמוד בהתחייבויות שלהם ובמקביל לכך שהאשראי החדש שניתן על ידי הבנק היה תוך כדי שימוש בקרנות הסיוע של הפדרל ריזרב ושימוש בערבויות פדרליות, מה שלמעשה מגלגל את הסיכון ומותיר את הסיכוי בבנק.
בנק אוף אמריקה - פספסו בהכנסות ופגעו ברווח
הבנק הגדול ביותר בארצות הברית,
BANK OF AMERICA CORPORATION (P
+0.04%
BANK OF...
24.17
+0.04%
סגירה:0
פתיחה:24.18
גבוה:24.27
נמוך:24.13
מחזור:--
לעמוד ציטוט
חדשות
גרפים
פרופיל חברה
המלצות
כתבות נוספות בנושא:
(סימול:BAC) פספס את צפי האנליסטים בשורה העליונה, כאשר דיווח על הכנסות בסך 20.45 מיליארד דולר, בעוד אומדן האנליסטים עמד על 20.8 מיליארד דולר בדומה לרבעון המקביל בשנת 2019.
בשורה התחתונה, דיווחו בבנק על רווח נקי בסך 4.9 מיליארד דולר, צניחה של כ-16% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. הרווח למניה הסתכם ב-51 סנט, מעל לצפי האנליסטים שהעריכו רווח בסך 49 סנט למניה.
האנליסטים כבר סימנו את BAC, בעל בסיס פיקדונות עצום, כבנק הרגיש ביותר לשינויים בריבית. ענף הבנקאות נכנס ללחץ כאשר יו״ר הפדרל ריזרב הודיע כי הוא ישמור על מדיניות ריבית אפס למשך שנים, כחלק מהתמודדות אל השפעות המגפה. סביבת ריבית אפס סוחטת את המרווח של הבנקים, בלקיחת פיקדונות ומתן הלוואות.
כצפוי, הכנסות הריבית נטו של הבנק צנחו בכ-17% לעומת התקופה המקבילה בשנת 2019, והסתכם ב-10.2 מיליארד דולר.
הבנק דיווח על הפרשה של 1.4 מיליארד דולר להפסדי אשראי במהלך הרבעון, הרבה מתחת ל-5.1 מיליארד דולר ברבעון השני. בנק אוף אמריקה הוא המלווה השני בגודלו בארה״ב, דיווח על הפרשה בסך 9.8 מיליארד דולר להפסדי אשראי במהלך חצי השנה הראשונה של שנת 2020.
מתחילת השנה, צנחו מניות הבנק בשיעור של 29%, והיום יורדות בכ-4% נוספים, מה שמאפשר למשקיע הגדול בעולם, וורן באפט, להמשיך ולהגדיל את אחזקתו בבנק.
וולס פארגו - פספסו את השורה התחתונה
הבנק השלישי, וולס פארגו {Wells Fargo} (סימול:WFC) דיווח על רווחים מאכזבים במהלך הרבעון השלישי, בעיקר בשל שיעורי הריבית הנמוכים שמפעילים כאמור לחץ על הכנסות הריבית נטו של הבנק.
בשורה העליונה, דיווח הבנק על כ-18.9 מיליארד דולר הכנסות, מעל לצפי של כ-18 מיליארד דולר, אך הרבה מתחת לכ-22 מיליארד דולר ברבעון המקביל אשתקד.
הרווח הנקי הסתכם בסך 42 סנט למניה, נמוך מצפי האנליסטים שהעריכו רווח בסך 45 סנט למניה.
״תוצאות הרבעון השלישי שלנו משקפות את ההשפעה של תמיכה כספית ופיסקלית אגרסיבית על כלכלת ארצות הברית״ אמר מנכ״ל וול פארגו, צ׳ארלס שרף ״עמלות בנקאיות למשכנתאות, שווקי מניות חזקים וירידת חיובים רציפה השפיעו באופן חיובי על תוצאותינו, בעוד ששיעורי הריבית הנמוכים פגעו בהכנסות כאשר ההוצאות שלנו המשיכו להישאר גבוהות״ הוסיף.
הכנסות הריבית נטו של הבנק ירדו בכ-19% לכ-9.4 מיליארד דולר, לעומת התקופה המקבילה אשתקד. נקודת האור בוולס פארגו, החברה דיווח עלה הפסדי אשראי של כ-769 מיליון דולר, נמוך מצפי של 1.76 מיליארד דולר, וירידה חדה לעומת 9.5 מיליארד דולר ברבעון השני לשנת 2020.
״הדרך לקראת התאוששות כלכלית עדיין לא ברורה, כאשר ההשפעה השלילית של מגפת הקורונה נמשכת ותמיכה פיסקלית נוספת איננה ודאית. אנו נותרים חזקים עם רמות הון ונזילות הרבה מעל המינימום הרגולטורי״ סיכם מנכ״ל החברה.
הבנק הרביעי בגדולו חווה את הירידה הקשה ביותר במחיר המניה כאשר צנח בכ-57% מתחילת השנה, וכעת יורדה ב-5% נוספים. וולס עדיין מתמודדת עם שערוריית החשבונות המזוייפים בחברה, שנחפשה בשנת 2016.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה