"פייסבוק וגוגל הכי חשופות לפירוק ענקיות ההייטק"
מעבר ללוח הזמנים, כשההערכות מדברות על פירוק ענקיות ההייטק יידחו לפחות בשנתיים לאחר הבחירות לנשיאות ארה"ב שייערכו בעוד כשבועיים, יש הרבה סימני שאלה כיצד מתכוונים הרגולטורים בארצות הברית לעשות את המהלך שיווסת את כוחן של הענקיות, בהן אפל (AAPL), גוגל (GOOG), פייסבוק (FB), אמזון (AMZN).
האם להכריח את החברות האלה לבחור ליבה עסקית ולחייב אותם להתפרק, או לבצע שינויים חוקיים, שישנו את מבנה חוק ההגבלים העסקיים. זה יכריח את החברות להצטצמם? עוד שאלה טובה היא: אילו חברות צפויות להיפגע בצורה המשמעותי ביותר מההגבלו החדשות שיושתו על הביג טק.
כאמור, החודש תת ועדה של הקונגרס, שבה ישבו נבחרים דמוקרטים ורפובליקאים כאחד, מצאו שענקיות הטק הן בעלות מאפיינים מונופוליסטיים, שפוגעות בתחרות ובחדשנות. למרות שהמנכ"לים של חברות אלה הופיעו בקיץ בפני הוועדה, הם טענו שלא עברו על שום חוק ואין להם מונופולין בשום תחום בהן הן עוסקות. חברי הקונגרס משני צדי המתרס, שלרוב אינם מצליחים להסכים על השעה והתאריך, הסכימו שענקיות הביג טק צברו יותר מדי כוח – וקבעו שצריך לבחון דרכים להגביל את כוחן.
קשה להתווכח עם זה. כשהשווי המצרפי של החברות שצוינו למעלה מגיע ל-5 טריליון דולר, מבחינה עוצמה פיננסית, רק אפל, שוויה נאמד בלמעלה מ-2 טריליון דולר, חזקה פיננסית ובעלת השפעה גדולה יותר ממרבית מדינות העולם.
במכתב למשקיעים של האנליסט ג'ייסון בזינט מסיטיבנק, להערכתו האפשרות לשינוי חוק ההגבלים העסקיים היא האופציה ההגיונית יותר, כשהשתיים שצפויות להיפגע הכי הרבה הן פייסבוק וגוגל. "ההמלצות של תת הוועדה ואנשי האקדמיה, הן להעביר את הרגולציה בתחום ההגבלים העסקיים, למה שנקרא סטרוקטורליזם (מבניות), הגישה הרווחת להגבלים העסקיים בארה"ב עד שנות ה-70 של המאה הקודמת. המשמעות של מבניות היא שחברות הטק הגדולות ייאלצו לקטון,מאחר והקו המנחה כיום, שמכוון לרווחת הצרכן, יעבור הסבה משמעותית", כתב בזינט.
מי שייפגעו הכי הרבה מכך, לטענת בזינט הן גוגל ופייסבוק, כשאפל ואמזון פחות חשופות והכי פחות חשופה היא מיקרוסופט "שאינה עובדת במרבית הסגמנטים הבעייתיים ושיכולה להרוויח בכך שהרגולטורים לא יסמנו אותה ולא ישיתו עליה את אותן הכללים של האחרות", הוסיף.
"פייסבוק וגוגל הן עסקים יותר בשלים מהמתחרים, מאחר ומרבית הרווחים שלהן מגיעים בהפרסום בפלטפורמות שלהן, כשכיום 50% מעוגת הפרסום העולמית עוברת באינטרנט", המשיך. "בשל כך, לשתי החברות הללו יש פחות מרחב בריחה מאמזון ואפל".
גם בתחום המיזוגים והרכישות, בזינט צופה שמרבית האמצעים אם וכשיושתו יכוונו לפייסבוק, השולטת על 3 הרשתות החברתיות הפופולריות בעולם, שכוללות גם את אינסטגרם וואטסאפ. "במקרה של טכנולוגיית ענן, אנחנו סבורים שלמיקרוסופט יש יתרון בשוק ויאפשר לה להמשיך לרכוש חברות ולמצב את עצמה עם כמה רכישות אסטרטגיות, בעוד אמזון וגוגל יהיו יותר חשופות להתערבות בכל רכישה או מיזוג", קבע בזינט.
הוא מסכם בכך שלהערכתו לבחירות בארה"ב תהיה השפעה מכרעת על המשך התקדמות פירוק ענקיות הטק, כשהגל הכחול – הכינוי לזכייה דמוקרטית בנשיאות ושני בתי הנבחרים – יובילו לשינויים משמעותיים בחוקי ההגבלים העסקיים בארה"ב.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.מטומטמים - החברות הסיניות יכנסו לווקאום שיווצראמיר 19/10/2020 10:42הגב לתגובה זו0 0מניין הביטחון שחברות אמריקאיות יכנסו לוואקום שייווצר ? אולי סיניות או אירופיות שיחלישו את כלכלת ארצות הברית....סגור
-
1.לבטל להם פרסוםלבטל להם פרסום עד כמות מסוימת והכול יחזור לקדמותו 19/10/2020 10:29הגב לתגובה זו0 0לבטל להם פרסום עד כמות מסוימת והכול יחזור לקדמותו מה הבעיה בכלל כח לא כח. לך עם הכח של היריב ואצה יכול לשבור אותו כמה וכמה פעמים. פיסבוק אמורה להיות רשת חברתית אז שתשאר ככה נהפכה לרשת מכירות. גוגל רשת מידע שתשאר ככה ולא פרסום בקליק בדולר אמזון גם כולם ביחד וכול אחד לחוד. לא אמרתי אי אפשר לפרסם אפשר! אבל לא להוריד חניות בקניונים לפת לחם. יש קניונים באמריקה שהם פשוט ריקיםסגור