השיחה שתקבע האם ארצות הברית בדרך לחבילת תמריצים נוספת
חבילת התמריצים להתמודדות עם משבר הקורונה יצרה תנודתיות בוול סטריט, כאשר השווקים מייחלים להזרמת כספים משמעותית עוד לפני הבחירות. הערב תערך ״השיחה האחרונה״ בין שר האוצר, סטיבן מנוצ׳י, לבין יושבת ראש בית הנבחרים, ננסי פלוסי שאמרה לקראת השיחה, כי הדמוקרטים והבית הלבן מתקרבים לחתימה על הסכם.
זהו המועד האחרון שנקבע לשיחות בין הדמוקרטים לרפובליקנים בכל הנוגע לחבילת התמריצים, אך פלוסי סימנה שהשיחות צפויות להימשך. כדי שתהיה חקיקה מוכנה עד למועד הבחירות, המחוקקים יצטרכו להגיע להסכמות ולכתוב הצעת חוק עד סוף השבוע.
״זה לא שהיום תהיה לנו עסקה, אך זהו היום שבו התנאים שלנו יונחו על השולחן כדי שנוכל להתקדם לשלב הבא״, אמרה פלוסי.
הדמוקרטים וממשל טראמפ נאבקו במשך חודשים על מנת להתגבר על אי ההסכמה המהותית לגבי ״מה ממשלת ארצות הברית צריכה לעשות ?״ בכדי להתמודד עם ההשלכות הבריאותיות והכלכליות שהביאה עמה המגפה.
הבית הלבן הגדיל את הצעתו לכמעט 1.9 טריליון דולר, אך עדיין נמוך מ-2.2 טריליון דולר שדורשים הדמוקרטים. אתמול ירדה דרישה מהבית הלבן לוועדה שדנה בנושא, לפתור את המחלוקות, כולל הרחבת זיכויי המס והקלות על ממשלות מקומיות. פלוסי אמרה כי הצדדים עדיין לא גישרו על שתי הפערים הגדולים ביותר בניהם, סיוע לרשויות המקומיות וביטוח הגנתי לעסקים.
פלוסי הוסיפה, כי היא מצפה לקבל הצעה מהבית הלבן על שתי מחלוקות אלו, עוד לפני השיחה עם שר האוצר. ברקע למריבות בין הצדדים, מיליוני אמריקאים ממתינים לסיוע על מנת להתמודד עם עלויות מחיה או לשמור את עסקיהם צפים מעל פני המים.
נכון לעכשיו, שתי המחנות הגיעו להסכמות בכל הנוגע להמשך דמי האבטלה, סבבה נוסף של תשלומים ישירים, מתן הלוואות לעסקים קטנים והקצאת כספים לבתי הספר. אך הדמוקרטים והרפובליקנים לא הגיעו להסכמה בכל הנוגע לגובה דמי האבטלה שיתווספו.
הגישה של טראמפ בנוגע לשיחות, סיבכה את המשא ומתן. בתחילת החודש, הנשיא הורה לשריו לפרוש מהשיחות עם פלוסי, אך מאז שינה את דרכו וכעת דוחף לקראת הסכם מקיף עוד לפני הבחירות.
״אני רוצה לעשות את זה גדול יותר מהדמוקרטים. לא כל הרפובליקנים מסכימים איתי, אבל הם יעשו זאת״ אמר שלשום הנשיא, שלא השתתף ישירות בשיחות.
מצד כלכלנים וקובעי מדיניות רבים אמרו כי ארה״ב תזדקק לתמיכה נרחבת יותר. יו״ר הפדרל ריזרב, ג׳רום פאואל, הודיע לקובי המדיניות כי הם לא צריכים לחשוש מפני תמיכה כלכלית גבוהה מידי, והזהיר כי תמיכה לא מספקת מהקונגרס ומהבנק המרכזי מעלה את הסיכון להתאוששות איטית יותר ממשבר הקורונה.
״נראה כי הסיכונים להרחבה מוגזמת, נמוכים יותר כעת״ אמר פאואל בכנס הלאומי לכלכלה. ״גם אם בסופו של דבר מדיניות התמיכה תתברר כגדולה מן הנדרש, היא לא תתבזבז סתם״ הוסיף. (לכתבה המלאה)
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.זה מטומטם הטראמפ הזה (ל"ת)אנונימי 21/10/2020 00:08הגב לתגובה זו0 0סגור