טראמפ
צילום: Gage Skidmore ,www.flickr.com/photos
טראמפ V ביידן

טראמפ מפתיע - קרב צמוד לנשיאות ארה"ב; החוזים העתידיים במגמה מעורבת

החוזים העתידים על הנאסד"ק עולים ב-1%, כנגד ירידה של 1% בחוזים על דאו ג'ונס בעקבות הבנה שטראמפ חזק בתמונה, אם כי הסיכויים של ביידן עדיין גבוהים יותר 
ערן סוקול | (5)

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) November 4, 2020 כפי שכבר הודגש, יש הבדל בין ניצחון של הדמוקרטים רק בבית הלבן לדמוקרטים לבין ניצחון בבית הלבן והשגת שליטה בקונגרס כולו. בהתחשב בכך שהמרוץ צמוד בכמה מדינות מפתח, ולאור אינדיקציות לשיעור הצבעה גדול ותקדימי, ייתכן שנצטרך לחכות להמשך השבוע בכדי לקבל מושג ברור יותר על "הנוף הפוליטי" החדש.

לדברי ד"ר גיל בפמן, הכלכלן הראשי של לאומי: "לא מן הנמנע שמציאות זו יוצרת מצב של חוסר עקביות של זמנים, שבו הסקרים משקפים צילום תמונת מצב נוכחית, ואילו ההצבעה כבר נערכת באופן פעיל מזה שבועות רבים, באמצעות קלפיות שנפתחו בראשית החודש והרבה מאוד הצבעות בדואר".

לא לצפות לחבילת הרחבה ענקית כבר בקרוב האופי של תהליך ההצבעה מעלה את הסיכוי לסכסוך משפטי ממושך על התוצאה. לדברי בפמן, במצב כזה, החשש מפני אי בהירות, לפרק זמן של שבועות ואף יותר מכן, עלול לטרוף את הקלפים בשווקים באופן זמני, ובסופו של דבר חולף. "דבר אחד שלא סביר שיקרה, אפילו במקרה של "גל כחול", הוא שהדמוקרטים יזכו ברוב חסין פיליבסטר בסנאט ולכן צריך למתן מאוד צפיות לחבילת הרחבה ענקית כבר בקרוב".

עם זאת, להערכתו קיים סיכון של הגזמה בהשלכות המתמשכות מבחינת הכלכלה והשווקים הפיננסיים. "נשיאים אינם נוטים להשפיע משמעותית על הצמיחה ומדובר בעיקר בתנאים כלכליים בסיסיים, מקומיים וגלובליים, המתקיימים למרות מעורבותם של נשיאים".

"למרות שהוויכוח על יחסי סחר ויחסים בינלאומיים עשוי להתרכך תחת ממשל ביידן, הגורמים המהותיים למתח יישארו במקרה של סין. ללא קשר למי שנמצא בבית הלבן, מהלך ההתרחקות והניתוק שבין ארה"ב לבין סין עשוי להימשך גם בשנים הקרובות. בכל הקשור לאירופה ולחלק מן המדינות המתעוררות תתכן התקרבות ביחסי הסחר".

כלכלת ארה"ב תמשיך בהתאוששות האיטית "בכל הנוגע לשווקים הפיננסיים, פעולותיו של הפד לעיתים קרובות חשובות הרבה יותר מאלה של הבית הלבן. אמנם, הקיצוץ במס חברות שיחק תפקיד מסוים בהנעת שוק המניות בארה"ב תחת הנשיא טראמפ, אך מרכיב קריטי היה תמיכת המדיניות המוניטרית, שדחפה את הריבית הריאלית מטה לשפל רב עשורים. מהבחינה הזו, השאלה היא לא כל כך אם, או בכמה, המדיניות פיסקלית תורחב תחת הנשיא הבא, אלא עד כמה הפד יתאים עצמו לכך ולא יבחר להדק חזרה את המדיניות בתגובה להרחבה תקציבית מוגזמת ותמהיל מדיניות שאיננו תואמת את צרכי המשק לפי ראות הפד".

"צפוי כי הפד ימשיך לנהל מדיניות שתשאיר את הריבית הריאלית בתחום השלילי בעתיד הנראה לעין, כאשר כלכלת ארה"ב תמשיך בהתאוששות האיטית מהלם המגיפה. מדובר בתנאים טובים יחסית לשוק המניות, אך רק אם תהיה תמיכה מצד הפד", סיכם בפמן.

קיראו עוד ב"גלובל"

תגובות לכתבה(5):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 5.
    המפולת בדרך בידין יעשה סדר (ל"ת)
    vהננמי 04/11/2020 10:00
    הגב לתגובה זו
  • 4.
    דגש: מדד דאקס =בחסר= לתיק (ל"ת)
    כותבי תרחישים 04/11/2020 09:57
    הגב לתגובה זו
  • 3.
    לפי המדינות שטרם נקבעו ומצב ההצבעה, 80% שטראמפ יזכה (ל"ת)
    מצחיקים 04/11/2020 09:49
    הגב לתגובה זו
  • 2.
    איך הוא בדיוק מפתיע עם ביידן קיבל 238 והוא 214 (ל"ת)
    טראמפ 04/11/2020 09:13
    הגב לתגובה זו
  • 1.
    שמוליק 04/11/2020 08:58
    הגב לתגובה זו
    מי שעוד לא למד ב4 שנים האחרונות - אין תקשורת חופשית בארהב, זה נשלט על ידי דמוקרטים כולל הפלטפורמות כמו טוויטר, שבבחירות האלה גם הורידו מסכות. אפילו לא ניסו לשמור על "אובייקטיביות", פשוט התגלו ככלי פרופוגנדה כמו ברוסיה. שום כתבה חיובית על טראמפ ושום כתבה שלילית על ביידן. אפילו בארץ מתרגמים את האגנדות האלה לעברית בתור "חדשות" - שמעולם לא היה נשיא יותר טוב לישראל (בלי קשר אם אתם אוהבים את ביבי או לא).