עליבאבא יורדת ב-3% למרות דוחות טובים לרבעון האחרון

ענקית הטכנולוגיה והקמעונאות בסין מציגה גידול של 30% בהכנסות ביחס לתקופה המקבילה אשתקד, כאשר חטיבת הענן מציגה זינוק של 60%. עם זאת, הסנטימנט סביב החברה ממשיך להיות שלילי לנוכח האירועים סביב אנט גרופ
 | 
telegram
(1)

למרות החגיגה במניות הטכנולוגיה בוול סטריט בימים האחרונים, מניית ענקית הקמעונאות והטכנולוגיה הסינית עליבאבא (סימול:BABA) רושמת ירידות חדות. מניית החברה מאבדת כעת 3.3% מערכה ברקע לפרסום הדוחות לרבעון האחרון והאירועים סביב ההנפקה של אנט גרופ. 

עליבאבא דיווחה הבוקר על הכנסות של 155.06 מיליארד יואן, עלייה של כ-30% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד ונתון הגבוה במעט מהתחזיות המוקדמות בשוק שעמדו על הכנסות של 154.74 מיליארד יואן. מבחינת חלוקה, הכנסות החברה מתחום הענן רשמו זינוק של 60% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד והסתכמו ב-14.9 מיליארד יואן. וההכנסות מתחום המכירות הקמעונאיות הסתכמו ב-130.92 מיליארד יואן - עלייה של 29% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד. 

בשורה התחתונה, החברה רושמת רווח נקי של 26.5 מיליארד יואן, ירידה של 63% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד. בנתון המתואם, החברה רשמה רווח מתואם של 2.65 דולר למניה, גבוה מהתחזיות המוקדמות שעמדו על רווח של 2.12 דולר למניה. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

באבא היא בעצם הגרסה הסינית של אמזון (AMZN), אבל בעוד החברה של ג'ף בזוס נסחרת לפי שווי שוק של 1.6 טריליון, שווי השוק של באבא הוא בערך חצי. רבים בוול סטריט סבורים שהמניה עדיין נסחרת בחסר, בשל העובדה שהיא מבוססת על הכלכלה הסינית המתאוששת ובעקבות החשדנות של המשקיעים בארה"ב לחברות סיניות. 

נזכר כי עליבאבא ספגה מכה בשבוע האחרון על רקע ההודעה כי ההנפקה של אנט גרופ, שהייתה אמורה להיות ההנפקה הגדולה בהיסטוריה, נדחתה. הסיבה הרשמית לדחייה הייתה "שינויים בסביבה הרגולטורית". עם זאת, מספר שעות לפני הדיווח על הדחייה נטען כי מייסד עליבאבא ואנט גרופ, ג'ק מא, זומנו לשיחה ע"י הרגולטורים הסינים. נציין כי בדר"כ, "שיחה" כמו זו הן סוג של "שיחות נזיפה".

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    חשוב לציין
    באבי 05/11/2020 20:25
    הגב לתגובה זו
    2 0
    שאמזון חסומה לכניסה בסין , לעומת עלי אקספרס שכל העולם פתוח בפניה
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות