RISK ON - השחקנים בשוק האג"ח הקונצרני לא חוששים
קיפאון פוליטי וחברתי בארה"ב? חששות מ"גל שני" של קורונה באירופה ובארה"ב? את השווקים זה פחות מעניין. רוב תשומת הלב של המשקיעים התרכזה בימים האחרונים בראלי בשוקי המניות, אך ראלי לא פחות מרשים התרחש בשוקי האג"ח הקונצרני.
מרווחי האשראי בדירוגים הנמוכים התכווצו בימים האחרונים לרמות הנמוכות ביותר מאז פברואר האחרון. נתון המצביע עד כמה החשש בשוק כמעט ולא קיים. במקביל, הריביות שהחברות בדירוגים הנמוכים צריכות לשלם היום נופלות לרמות שפל חדשות.
האם המשקיעים מתמחרים באופטימיות יתר את הסיכונים בשוק? ייתכן, אך אפשר להבין אותם. המשקיעים מבינים היום כי יש גופים שנותן גיבוי למערכת ולא ייתן לתשואות לזנק. הגופים האלו הם הבנקים המרכזיים שצפויים להמשיך להציף את השווקים בכסף זול.
בארה"ב, לנוכח הקיפאון הפוליטי קיימת ציפייה שהפד' יצטרך להרחיב את התמיכה בחודשים הבאים. ציפייה זו קיבלה דחיפה במסיבת העיתונאים שערך יו"ר הבנק, ג'רום פאואל (לכתבה המלאה). פאואל טען כי הבנק לא יהסס להרחיב את התמיכה שלו בסיטואציה בה הכלכלה תיפגע לנוכח חוסר תפקוד פיסקלי. באירופה, הבנק המרכזי צפוי להרחיב משמעותית את תוכנית הרכישות שלו בחודש הבא.
הבעיה הגדולה בשווקים תתחיל כאשר הבנקים המרכזיים ירצו לצמצם את התמיכה האגרסיבית של החודשים האחרונים - מדובר במשימה בלתי אפשרית. נכון להיום, סיטואציה כזו נראית רחוקה במיוחד.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3.לא בטוח שחבילת הסיוע הבאה תלך לניפוח השווקים לכן אני בספק אם המדדים ישברו שיאים. ביידן בדעה הפוכה מטראפ לגבי חברות גדולות ולכן לא יפנה אליהם תקציב. (ל"ת)אריאל 07/11/2020 01:42הגב לתגובה זו1 0סגור
-
2.בגלל זה הביטקין עולה. אובדן אמון בשיטה הקיימתרננה 06/11/2020 21:45הגב לתגובה זו0 0מפסיקים להאמין בשיטה שבה בנק מרכזי הוא "נכס חוץ מאזני" וככזה הוא "משוחרר" בחוקי הכבידה ויכול להיות בגרעון אין סופי ולקנות ולממן את החוב הממשלתי התופח בצורה מפלצתית. והכל בסדר לנצח נצחים.סגור
-
1.טירוף מוחלט (ל"ת)מגן הציבור 06/11/2020 21:26הגב לתגובה זו0 0סגור