האם ההישג המדעי יתורגם לתזרים מזומנים גדול יותר?
למרות שהצליחה להדהים אמש את העולם עם ההודעה על ההצלחה בניסוי לקורונה, מניית פייזר (סימול:PFE) מאבדת כעת 1% ונסחרת בסה"כ במחיר הגבוה ב-6.3% ממחיר הסגירה ביום שישי האחרון. אצל השותפה ביוטקס (סימול:BTNX) המצב קצת יותר מרשים על עלייה של מעל 16% מהסגירה ביום שישי האחרון. ועדיין, העליות במניות החברות נראות זעומות ביחס להישג המדעי, הכיצד?
המקרה של פייזר וביונטקס מזכיר מאוד את הערכות האנליסטים בנוגע לסיטואציה של גליאד ותרופת ה-Remdesivir בתחילת המגיפה: לא ברור כלל איך אותן חברות מצליחות לתרגם את ההישג המדעי להגדלת תזרים המזומנים. בסיטואציה של מגיפה עולמית, אותן חברות לא יכולות להציג תג מחיר גדול מידי ואפילו סביר שחלק ניכר מהמנות יהיו תרומות.
דוגמה לבעייתיות של החיסון החדש ניתן כבר לראות בדבריו של ראש תחום האסטרגיה בביונטקס, ריאן ריצ'רדסון, שטען היון כי "תג המחיר של החיסון שפותח עם פייזר ישף את הסיכונים שהמשקיעים הפיננסיים שמשקיעי המגזר לקחו על עצמם. "ניסינו למצוא גישה מאוזנת ולכן אנחנו מתכננים לתמחר את החיסון הרבה מתחת לרמה הטיפוסית בשוק - כך שישקף את הסיטואציה בה אנו נמצאים ובמטרה לוודא כי תיהיה אליו גישה נרחבת סביב העולם. אני מצפה שיהיה מחיר דיפרנציאלי באזורים מסויימים של העולם".
נזכיר כי ביולי האחרון סיכמה פייזר עם הממשל האמריקאי כי תספק לו 100 מיליון מנות של החיסון במחיר של 39 דולר ל-2 מנות, עם אופציה למכירה של עוד 500 מיליון מנות בתנאים אחרים. תמחור זה חשוב להדגיש, היה לפני שהחברה הוכיחה כי החיסון יעיל.
האם פייזר וביונטקס ידעו לתרגם את ההישג לתזרים מזומנים משמעותי? עוד מוקדם לדעת. ומי שמשקיע במניות בגלל ההצלחה חשוב שידע כי כרגע אין דרך להעריך את השווי הכלכלי של ההצלחה.
הדילמה של המשקיעים בפייזר וביונטקס קטנה ביחס למשקיעים בשאר החברות המתחרות במירוץ לחיסון. אותם משקיעים מתמודדים גם עם חוסר הוודאות בנוגע לסיכויים להגיע לקו הסיום בזמן (אם בכלל).
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.כתבה טובהמאיר 11/11/2020 18:32הגב לתגובה זו0 0שאפו לכותב הכתבה. בחיי למדתי כלל: שבעלי ענין מוכרים -מיד מכרתי . הצעד הזה מוכח כהכי טובסגור