
הכלכלה ההודית תהפוך לענקית - איך תוכלו להרוויח מכך?
אז מה מריץ את השווקים כעת? עד כה הסבירו המומחים ש"השוק עולה בגלל טראמפ והפד" והבטיחו שתהיה מפולת אם השניים יפסיקו "להעלות את השוק". אבל כעת שניהם לא מעורבים והעליות נמשכות אז מדוע? אני חוזר על 2 הסיבות האמתיות שמעלות המניות מאז 2009, החלום הטכנולוגי שמתממש וחוסר האינפלציה שקשורה בכך. לא הפד' ולא טראמפ, למרות שטראמפ "עזר" מאוד להרגשה הטובה בתחום. ראיתם הוכחה השבוע לתגובת המשקיעים כשחלום אחד מתממש וזו רק התחלה, כך זה היה בכל המהפכות הקודמות וזו הגדולה מכולן. אז מה? לא יהיה מימוש? ועוד איך יהיה אבל לא בגלל הפד', טראמפ או ביידן אלא בגלל התלהבות היתר של המשקיעים, כרגיל. עכשיו תקראו על "הצעצוע" החדש של מאסק, על "החברה המשעממת" (Boring Company) שלו ותבינו שהחלומות רק בתחילת דרכם.
כדאי להשקיע בהודו? הגיע הזמן לפינה הודית בתיק ההשקעות: קרן המטבע הבינלאומית, ה-IMF, עדיין מגדירה את כלכלת הודו כאחת מ-162 המדינות בקטגוריית ה-Emerging and Developing Economy. מתחת לכלכלות המתקדמות (Advance Economies), 40 מדינות בראשות ה-7G (ארה"ב, קנדה, צרפת, איטליה, יפן ובריטניה). סין אגב, מבחינת קרן המטבע ונכון לאפריל 2020 וגם ישראל נמצאות בקבוצה זו כאשר רוסיה למשל, כמו הודו, משויכת ל-Emerging and Developing. גופי השקעה רציניים מתחשבים מאוד בקריטריונים של IMF ואם תעבור הודו לקריטריון ה-Advance יעלו סכומי ההשקעה בה משמעותית כפי שקרה בסין כשזו הועלתה לקבוצה המתקדמת בתחילת המאה. את סיכומי ה-IMF תוכלו לקראו כאן.
Mark Thirlwell, מנהל האגף הכלכלי במכון האוסטרלי היוקרתי - Lowy Institute for International Policy, שהוא צוות חשיבה לנושאים אסטרטגים וכלכליים בעולם, כתב, עוד ב-2004, את הספר - "India:the next economic giant". הוא טוען גם כעת שהודו מתקדמת בביטחון להפוך לכזו, אם כי לאט מידי לטעמו וזאת בשל סיבות היסטוריות, המבנה החברתי, המסורות ולא פחות בגלל הדמוקרטיה שמקשה קבלת החלטות כלכליות משמעותיות. "אבל הודו תגיע, ללא ספק, למעמד של מתחרה שווה כמעצמה כלכלית גלובלית לארה"ב, לסין ולאיחוד האירופי. אלא שהודו היא דמוקרטיה אמיתית שקשה מאוד לנהל"
עוד הוא אומר שמאז נבחר Narendra Modi, ב-2014, לראש ממשלת הודו וגם הצליח להוביל את מפלגתו לשליטה פוליטית מלאה הוא מצליח לבנות מחדש, בכישרון ובהצלחה, את כלכלת הודו בכיוון הפרטה וגלובליזציה ובאמצעות רפורמות ויצירה של סביבה עסקית חיובית" (להרחבה כאן).
- השוק בארה"ב מפגר אחרי אסיה ואירופה; איזה קרנות ישראליות מאפשרות חשיפה?
- רפאל מגדילה את הפעילות בהודו: תרחיב את השת"פ עם חברות מקומיות
כסף חכם מסכים עם דעתו של Thirlwell שדרכה של הודו להפוך למעצמה כלכלית מהשורה הראשונה נראית סבירה ביותר. יותר ויותר משקיעים מבינים שבין הרפורמות המוצלחות שמבצע מודי, למלחמת הסחר בין ארה"ב לסין, חולשת המטבע ההודי, עלויות השכר והייצור, התרבות הבריטית שיש בהודו והדרך שבה מנצל מודי את מגפת הקורונה להשקעות תשתית וטכנולוגיה, נוצרת בהודו כדאיות השקעה. ההשקעה בהודו גודלת בכול יום והתהליך הזה יימשך גם עם הממשל החדש בוושינגטון. בתחילת החודש דברו (בשתי וועידות זום) שני האנשים שהם הארכיטקטים המרכזיים במהלך השינויים בכלכלה ההודית, ראש הממשלה מודי והשר לענייני חוץ, ד"ר Subrahmanyam Jaishankar. השניים דיברו עם מנהלי השקעות מובילים בעולם (כמו יושבי הראש של פידליטי, UBS, וונגארד, בלקרוק ועוד). מומלץ לדעתנו לקרוא את דברי השנים. מודי מדבר על השקעת תשתית בתחום התקשורת הביתית, מה שנקרא “pioneering multi-modal connectivity infrastructure masterplan” שמבוצעת על מנת להגדיל הצריכה הפנימית בהודו ושאותה הוא מקדם דווקא בתקופת הקורונה ובהשקעה של 1.5 טריליון דולרים.
הצריכה בהודו, להבדיל מסין ובדומה לארה"ב, היא מנוע הצמיחה המוביל, 62% מהתוצר. Jaishankar מדגיש שהודו מנצלת את המגפה על מנת להחיש פרויקטים לאומיים. "זה העיתוי להשלים את הרפורמות". חשוב להבין שבהודו, שכ-40% מהאוכלוסייה עדיין עוסקת בחקלאות, מתבצע מזה זמן מעבר לכיוון תעשיות הטכנולוגיה ובמיוחד השירותים כאשר הסקטורים התעשייתיים למיניהם, במיוחד התקשורת, הרפואה והביטחון מתקדמים במהירות. השבוע הודיעה אמאזון שהיא מקימה את המרכז השני שלה לשירותי רשת (Amazon Web Services) לאזור אסיה פסיפיק במדינת Telangana בהודו ובהשקעה של 2.7 מיליארד דולרים. מדובר בשירותי רשת לעבודות תשתית טכנולוגיות שתשעה מסוגם מוקמים ברחבי אסיה, 2 בהודו וזו אחת מההשקעות הרבות שנכנסות בשנה האחרונה להודו ונדבר על כך בהמשך. ללא קשר לכול הנ"ל חשוב לדעת שהודו היא צרכנית הזהב הגדולה בעולם וצריכת הזהב של ההודים היא הגורם המשפיע ביותר על מחיר המתכת.
איך משקיעים? המדד המוביל בבורסת מומבאי (המרכזית) הוא ה-S&P BSE SENSEX (סימול: ^BSESN בניו יורק) שבנוי ולאורך זמן מתנהג בדומה ל-500S&P. סלים עוקבים אחרי המדד - SBI ETF Sensex (סימול: SBISENSEX.BO) וה-UTI Sensex Exchange Traded Fund (סימול: UTISENSETF.BO ) שנסחרים במומביי ברופיות.
- ההיגיון מאחורי השיגעון - מה טראמפ מנסה להשיג ולמה ייתכן שהנפילות ייעצרו?
- כשתשמעו שסין פולשת לטאיוואן - תמכרו הכול!
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
ויש גם סלים מובילים נוספים ה-INDA, EPI, ה-INDY וה Nippon India ETF Nifty. כל הסלים עלו חזק מאז מרץ. אבל אנחנו מאמינים שכדאי לעקוב מקרוב. הקונגלומרט ההודי, Reliance Industries שלמעשה מייצג את הטוב שבכלכלת הודו (החברה מייצגת סל שממוקד על החלקים החזקים של הכלכלה) מהווה לדעתנו השקעה מעניינת כי וול סטריט כולה עוקבת אחריו ונסביר מדוע.
Reliance Industries (סימול: RELIANCE.NS בניו יורק), היא יצירת הפאר של Dhirubhai Ambani, שייסד אותה ב-1965 כחברת טקסטיל. האיש נפטר ב-2002 ובנו Mukesh Dhirubhai Ambani שנטל את הפיקוד עוד בשנות ה-90 התגלה כמנהל בעל שיעור קומה והפך את החברה לאחת המובילות באסיה ובעולם. Ambani, כתוצאה מכך, הוא האיש העשיר באסיה (לפני ג'ק מא, מייסד עליבבא). Reliance היא החברה השנייה בגודלה בהודו מבחינת הרווחיות (אחרי ענקית ה-IT Tata Consultancy Services) אבל הראשונה מבחינת שווי שוק, 190 מיליארד דולרים. היא ממוקמת במקום ה-96 בשוויה בעולם. היא היצואן המוביל בהודו (8% מסך הייצוא של המדינה) ופועלת ב-108 מדינות.
Reliance מעורבת כמעט בכל תחום כלכלי בהודו ובלא מעט תחומים גלובלית. החברה היא הקמעונאית המובילה בהודו (חנויות פיסיות ומקוונות), ב-2006 (ובהדרכת וול מארט) בנתה החברה רשת קמעונית בכול רחבי הודו, 600 מרכזים ב-57 ערים וארגנה מחדש את מערכות השיווק בהודו כולה. החברה מובילה בתחומי גילוי והפקה של נפט וגז ומייצרת מוצרי הלוואי ובתחום זה בשותפות עם בריטיש פטרוליום. היא יצרנית הפטרו כימיקלים המובילה בעולם, מובילה בתחום ה biofuels (דלק אורגני) וקשורה בשותפויות עם ענקיות הכימיקלים והנפט דו-פונט האמריקאית ו-SIBUR הרוסית שמשווקות את מוצרי החברה בצפון אמריקה ובאירופה.
ב-1999 בנתה החברה, במדינת ג'מנאגאר שבהודו, את במערך התעשייתי הפטרו כימי הגדול בעולם וב-2001 הפכה החברה ליצרן מוצרי הנפט והפטרוכימיה הגדול באסיה ושנה מאוחר יותר גילתה את מאגר הגז הגדול בעולם דאז. בעשור האחרון נכנסה לתחום ה-IT והשירותים הדיגיטליים (בעלת "היהלום" Jio Platforms שעליו נרחיב בהמשך), מדעי החיים (בעיקר בתחום התרופות הביו טכנולוגיה שם היא חברת הביוטכנולוגיה התעשייתית המובילה בהודו ובמזרח, רפואה גנרטיבית, גרעינית ומולקולרית ומובילה בתרופות מצמחים). ב-2012 נכנסה החברה לתחום הביטחון, החלל והתעופה כולל חלקי חילוף בתחום ובאמצעות 2 חברות Reliance Aerospace Technologies ו-Reliance Security Solutions. החברה מייצרת חלקי חילוף לרכב, מובילה בתחומי האופנה, המדיה והבידור (כולל הפקה והפצה של סרטים) והיא חברת הערכת הנכסים והשמאות הגדולה באסיה ומובילה בייעוץ לוגיסטי לעסקים מתפתחים ועוד.
החברה סיימה את 2020 (אצלה בסוף מארס) עם מכירות של 80.4 מיליארד דולרים, רווח תפעולי של 8.93 מיליארד דולרים ונקי של 5.3 מיליארד. ב-2021 (אפריל 2020 למרץ 2021) תציג ירידות עקב סגרי הקורונה אבל הקונצנזוס של 35 אנליסטים שמכסים החברה ממליץ ב-BUY. בספטמבר הגיעה המניה לשיא של 2,369, ירדה עד 1,850 בתחילת החודש ומאז עלתה לסביבות ה-2,000 שזה בסביבת מחיר ה"תחתית" שקבעו האנליסטים. מאז מרץ השנה עלתה המניה ב-140% לערך ולא רק בשל ההתאוששות בכל השווקים אלא בעיקר בגלל ההשקעות הגדולות בחטיבת התקשורת והמדיה שלה וגם ב"עזרת" מצבו של המטבע ההודי.
היהלום שבכתר לאחרונה נחשבת החברה כאחת החברות המובילות במשיכת השקעות גלובליות ובעיקר של ענקיות ההי טק הגלובליות שמתחרות על כניסה לחברת הבת Jio Platforms. Jio היא חברה טכנולוגית שהוקמה ב-2019 והיא בעלת רשת האלחוט הגדולה בהודו. למעשה החברה נחשבת כרביעית בגודלה מבחינת הערך בהודו ונוצרה כחלק מרה הארגון שערך Ambani שכינס את כל הנכסים האלחוטיים, תקשורתיים ודיגיטליים תחת גג אחד ועם סיבה טובה. הוא הבין שעסקי הקישוריות הדיגיטלית הופכים מבוקשים ביותר וימשכו לחברה השקעות הון ענקיות מכול רחבי העולם וכך קרה. הוא גם ארגן את Jio בצורה שתאפשר הזרמות לכל אחת מחטיבותיה, האפליקציות, הפס הרחב, האלחוט, תכנון עסקי וכו. ועד כה השקיעו בחברת הבת החברות הבאות, פייסבוק, גוגל, אינטל, KKR, קוולקום, שותפות סילבר לייק האמריקאית, חברות ההשקעה של האמירויות ואבו דאבי ועוד כמה אחרות כ 18 מיליארד דולרים בפלטפורמה ( המובילות הן פייסבוק וגוגל, כ-6 מיליארד כ"א, כאשר חלק מההשקעות נעשו ישירות בחברת האם כדי שלא להפסיד שליטה. Reliance מחזיקה כעת מעל 67% בחברת הבת שמוערכת כרגע לפי כ-75 מיליארד דולרים). התקהלות גדולי עולם הטכנולוגיה לפלטפורמה היא אחת הסיבות להשקעה ב -Reliance עצמה. מה הגורם להתקהלות? מדובר במודל מונחה מינויים (די בדומה לפייסבוק) ששולט בכמויות דאטה אדירות עם הטכנולוגיות המובילות ששולט בשוק ההודי הענק, אבל שמסוגל להתחרות גם גלובלית. כקוריוז נזכיר שכול החברות הנ"ל נכנסו לאחר שקרן Softbank Vision (זרוע ההשקעות הטכנולוגיות של Softbank) החליטה (אומרים שבעקבות הנפילה ב WeWork) לוותר על הסכם השקעה של 100 מיליארד ב-Reliance, כנראה שאלת המזל הפסיקה לגעת במר סאן.
רבים מאמינים בהודו וכלכלתה מזה שנים ולמרות שבעשור האחרון, עד למגפה, אפילו צמחה מהר מסין, השקעות בסלים הודיים לא נשאו פירות כמקווה (למרות שמדדי הS&P500 של הודו וארה"ב נעו בצורה דומה מאז 2009) אם כתוצאה מחולשת הרופי או מחששות פוליטיות ואחרות בהודו. לנו אין כמעט ספק שמודי מוביל מהלך נכון. הפוטנציאל ההודי, לדעתנו, גדול בהרבה מהסיני והפער הוא תוצאה של המשטרים, מה שממשלה יכולה לעשות בסין היא מתקשה לעשות בהודו אבל הזמן, לדעתנו, פועל לטובת הודו ובגדול אנחנו מעדיפים השקעה ב-RELIANCE.NS על השקעה בסלים שהזכרנו אבל זו דעתנו האישית וגם לא במחירים הנוכחיים.
- 35.מה דעתך היום על השקעה בביטקוין? (ל"ת)שאלה לשלמה 19/11/2020 15:14הגב לתגובה זו
- 34.האם אפשר לקנות את המניה של reliance בבורסה בארה"ב ? (ל"ת)שמעון 17/11/2020 18:05הגב לתגובה זו
- שלמה גרינברג 18/11/2020 09:02הגב לתגובה זורק עשה לעצמך טובה, אל תקנה לפני שתבדוק לעומק
- 33.לידיעת שלמה 17/11/2020 16:47הגב לתגובה זונראה שטראמפ שביטל את הסכם הסחר הטרנס פסיפי של אובמה, ובא בדרישות לכל ידידות ארה"ב (=תחת הסיסמא" ארה"ב ראשונה") גרם נזק אדיר לכלכלת ארה"ב שגם לביידן יהיה קשה לתקן אותו
- לפי יאהו (ל"ת)שלמה גרינברג 18/11/2020 09:02הגב לתגובה זו
- 32.גל 16/11/2020 21:27הגב לתגובה זובגלל ביטול הנפקת אנט ירדה כלכך הרבה ?
- איני עוקב אחרי החברה (ל"ת)שלמה גרינברג 17/11/2020 09:06הגב לתגובה זו
- 31.אבי 16/11/2020 21:07הגב לתגובה זוהיא בבורסה ההודית האם תוכל לחוות דעה עליה ?
- לא מכיר (ל"ת)שלמה גרינברג 17/11/2020 09:07הגב לתגובה זו
- 30.לידיעת שלמה 16/11/2020 00:39הגב לתגובה זוהסכם הסחר הזה שכולל גם את יפן, דרום קוריאה ואוסטרליה, הוא כנראה הנזק הגדול ביותר שגרם טראמפ לכלכלת ארה"ב. טראמפ שביטל הסכם הסחר שאובמה ניסה לקדם, פתח במלחמת סחר אדירה נגד סין תוך ניסיון להדיר אותה...והתוצאה כנראה, בכיה לדורות (=טראמפ אולי צדק, אבל הוא רחוק מלהיות חכם)
- טראמפ בריון כלכלי 16/11/2020 23:48הגב לתגובה זוגם ביידן כמו אובמה, מבין הסכנה בהתעצמות של סין והעובדה שהיא מנסה לגנוב הון רוחני. אובמה הקים את ברית כלכלית עם כמה מדינות במזרח אסיה כדי לחסום את סין, אבל טראמפ ביטל השותפות הזאת. התוצאה סין יצרה את הסכם הסחר RCEP עם ידידות היסטוריות של ארה"ב, וארה"ב בינתיים בחוץ (=וגם הודו)
- העובדות אינן מתאימות לדברים שכתבת (ל"ת)שלמה גרינברג 17/11/2020 13:52
- דגן 16/11/2020 13:09הגב לתגובה זוביידן יסלול את דרכה של ניקי היילי אל הנשיאות ב2024. הסדר דאגה מלבך.
- שלמה גרינברג 16/11/2020 08:53הגב לתגובה זואז שלמה יודע וכאשר טראמפ יצא מהמו"מ אפילו עשיתי על כך כתבה ועדיין הוא בהחלט צדק, מבחינת ארה"ב . הסר דאגה מלבך, בכיה לדורות לא תהיה כאן
- קישקוש בלבוש (ל"ת)הופה 18/11/2020 09:24
- 29.יובל 15/11/2020 09:48הגב לתגובה זובשוק כמו הודו יש יתרון למנהלי אקטיבים על השקעות בסלים. יש לו מעט מנהלי השקעות (זרים לא ישראלים) שנותנים תשואות יתר על תעודות הסל UTI/PICTET/
- 28.שואל 15/11/2020 09:01הגב לתגובה זוישאראלית בשתפ הודי
- 27.[email protected] 15/11/2020 08:54הגב לתגובה זוהטיקר של מניות הודו בבורסת ניו יורק אינו מוכר בניו יורק , האם ניתן לקבל זאת ממך בעיקר את RELIANCE תודה
- שלמה גרינברג 15/11/2020 11:48הגב לתגובה זויכול לרכוש בכול הבורסות המרכזיות באירופה. תכניס את שם החברה באתר YAHOO FINANCE ותקבל כעשרה בורסאות בהן המניה נסחרת במטבעות שונים. מי אמר לך שבניו יורק לא מוכר? המחזור הממוצע כ 17000 מליון מניות Reliance Industries Limited (RELIANCE.NS) NSE - NSE Real Time Price. Currency in INR In watchlist Quote Lookup 2,002.30+22.30 (+1.13%) At close: November 14 7:15PM IST
- 26.צ 14/11/2020 23:26הגב לתגובה זוהיא אחת השחקניות הגדולות בהודו.
- שלמה גרינברג 15/11/2020 11:50הגב לתגובה זוFLIPKART חברת מכירות רשת סינגפורית בבעלות וול מארט מה הקשר לכתבה?
- צ 15/11/2020 22:44היא סטארטאפ הודי. הוקמה על ידי שני יוצאי אמאזון, ונקנתה רק בשלב מאוחר יותר על ידי חברות מחוץ למדינה. הרוב המוחלט של העובדים שלה יושב בהודו, והיא חברות האיקומרס כנראה הכי גדולה בהודו. הרכישה שלה על ידי וולמארט הציגה פה הבעת אמון מאוד חזקה בשוק ההודי.
- 25.גוזלי 14/11/2020 22:45הגב לתגובה זותרשמו שגוזלי ממליץ בחום על ebix
- שלמה גרינברג 15/11/2020 11:53הגב לתגובה זוEBIX חברה קטנה, אמריקאית ובינתיים הפסידה כ 2/3 מערכה בשלוש השנים האחרונות.
- 24.אריה 14/11/2020 08:37הגב לתגובה זומדינה פרימיטיבית מלבד הייטק קטן יחסית,בעלת אמונות תפלות ביזריות,שרפת מתים בגנגס נירוונה משונה,וכל זה למרות שבן גוריון נמשך אליה בעבוט קסם לפני שנים רבות
- עומד על הראש 15/11/2020 12:37הגב לתגובה זוואגב, היו שני גנראלים יהודים בצבא של מאו טסה טונג
- שטויות (ל"ת)שלמה גרינברג 14/11/2020 09:47הגב לתגובה זו
- 23.שמואל 14/11/2020 01:56הגב לתגובה זותודה על הכתבה ומקווה שהצליח לתפוס את הכלכלה ההודית בראשית דרכה. ורציתי לשאול ,האם פקודת מכירת המניות של מנכ״ל פייזר ,נעשתה לפני זמן מה ,מכיוון שזה החוק ,או שמותר היה לו למכור גם ,ללא הודעה מראש.כי הרי איך יכול להיות שמכר מניות וילד עם זה הודיע על הצלחה בניסוי. תודה מראש על תשובתך.
- הסבר פשוט 15/11/2020 12:40הגב לתגובה זויש הרבה מתחרים, ופייזר כבר התחייבה לתת חיסון חינם לתושבי ארה"ב.
- שלמה גרינברג 16/11/2020 08:56לא פייזר התחייבה, הממשל התחייב וישלם לפייזר
- תגולל ותבדוק (ל"ת)שלמה גרינברג 14/11/2020 09:48הגב לתגובה זו
- 22.גלעד 13/11/2020 23:36הגב לתגובה זואני למשל מחזיק מניה הודית AZRE בתחום של לוחות סולאריים ומרוצה מאוד
- 21.סין מענינת יותר 13/11/2020 22:45הגב לתגובה זווגם השלטון בסין יותר סמכותי, ומטפל בהחלטיות בכל נושא עם אג'נדות לטווח ארוך
- שלמה גרינברג 14/11/2020 09:50הגב לתגובה זו"השלטון הסיני סמכותי? ברור ש"סמכותי". אני הייתי משתמש במינוח "דיקטטורי מוחלט ואכזרי" אבל כתבתי זאת בכתבה
- רז 15/11/2020 12:20.
- 20.אחלה כתבה. תודה שלמה (ל"ת)עמית 13/11/2020 18:16הגב לתגובה זו
- 19.אולי פשוט לרכוש את מדד nifty35. עלה 30% החודש... (ל"ת)Xantippe 13/11/2020 17:12הגב לתגובה זו
- מי יודע מה יהיה עם המדד בחודש הבא? (ל"ת)מה שהיה היה 14/11/2020 17:58הגב לתגובה זו
- אברהם 15/11/2020 13:53לפני זמן היתה גם צניחת הניפטי ב 18% ביום אחד!
- החלטה שלך (ל"ת)שלמה גרינברג 14/11/2020 09:51הגב לתגובה זו
- 18.שמואל ברגר 13/11/2020 14:57הגב לתגובה זואבל השוק קולט בלי ירידת מחירים, והפד מעלה קצב כל הזמן. השאלה היא מתי הפד יגזים, וכמה מהר הוא יבין את זה ויעצור
- הפד מעלה קצב כל הזמן ??? (ל"ת)שלמה גרינברג 14/11/2020 09:33הגב לתגובה זו
- אריה 14/11/2020 08:38הגב לתגובה זוידיעותיך רבות שאלותיך לענין,רק דרושה הפנמה ש"הממזרים שינו את הכללים"
- 17.מושון 13/11/2020 14:42הגב לתגובה זומדובר בחברה עם בסיס הודי..אמורה להיות הסטרימר ההודי המוביל...האם מומלצת?
- לרון 14/11/2020 08:40הגב לתגובה זומסוכנת ותנודתית ולעת עתה דורכת במקום
- שלמה גרינברג 13/11/2020 15:52הגב לתגובה זולא עוקב, מה הבעיה לבדוק?
- 16.adi 13/11/2020 14:41הגב לתגובה זואדון גרינברג היקר. ההמלצות שלך בסוף כל כתבה שלך שהיא מאוד עמוקה ,המניות יקרות מאוד שווה לחכות. אז אולי תמליץ על משהו שמתחיל לעלות ושווה להשקיע עכשיו
- תגיד שלמה עובד אצלך ? (ל"ת)יוסי 13/11/2020 18:14הגב לתגובה זו
- שלמה גרינברג 13/11/2020 15:55הגב לתגובה זו1. שאני כותב שהמניות והסלים יקרים כרגע לטעמי 2. כש"המלצתי" על דברים שירדו התגובות היו שהחברות הנ"ל פושטות רגל, תחליט
- 15.שלמה למה אתה לו מדבר שאס אם פי מתפצץ מעליות (ל"ת)משה 13/11/2020 13:31הגב לתגובה זו
- שלמה גרינברג 13/11/2020 15:56הגב לתגובה זוהרי אני מסביר שוב ושוב שהשוק מאפשר לממש רווחים למי שבאמת חוזר בתיקונים
- מדבר או כותב..היינו אך. ואז מה? לא מעניין למעשה וחבל. (ל"ת)לשלמה 13/11/2020 18:56
- 14.רליינס נסחרת רק בבומביי, כך שההשקעה רק דרך שם וברופיות? אגב אתה מעדיף להשקיע בה במקום בסל משום שהביצועים שלה עדיפים על ההחסקות המובילות בסלים? (ל"ת)יואב 13/11/2020 13:10הגב לתגובה זו
- לא רק בבומביי (ל"ת)שלמה גרינברג 13/11/2020 15:57הגב לתגובה זו
- 13.עמי 13/11/2020 13:03הגב לתגובה זואולי TATA?
- תבדוק ותחליט, אולי להמתין? (ל"ת)שלמה גרינברג 13/11/2020 15:58הגב לתגובה זו
- 12.רונן 13/11/2020 12:19הגב לתגובה זובכל פעם אתה ממליץ על משהו, אבל בסיום תמיד אתה כותב "לא במחירים הנוכחיים". אז אולי פעם אחת תוכל להמליץ על מנייה טובה טרם עלייתה ולא בדיעבד ?
- תגיד שלמה עובד אצלך ? (ל"ת)רונז 13/11/2020 18:15הגב לתגובה זו
- היה מת לעבוד אצלו. (ל"ת)רונז 13/11/2020 18:58
- מעולם לא המלצתי על כלום (ל"ת)שלמה גרינברג 13/11/2020 15:58הגב לתגובה זו
- שקר גס?? (ל"ת)לשלמה 18/11/2020 09:26
- 11.הענק הירוק 13/11/2020 11:51הגב לתגובה זוותודה כמובן על הכתבה המעניינת כתמיד
- אמרתי (ל"ת)שלמה גרינברג 14/11/2020 09:35הגב לתגובה זו
- 10.חברים יש קבוצה שמריצה את הבורסה כסף כל עושים על הציבור (ל"ת)הננמי 13/11/2020 10:34הגב לתגובה זו
- ולבטח תוכל לומר מיהי הקבוצה (ל"ת)שלמה גרינברג 14/11/2020 09:35הגב לתגובה זו
- מוריץ וטוכלר ומאיר חן (ל"ת)הקבוצה 18/11/2020 09:27
- נאור 15/11/2020 13:57שיש אנשים המריצים מניות ככלל ולא התכוון לספציפיות
- 9.כולם בוכים אין כסף לו עובדים חניות סגורות והבורסה רק עו (ל"ת)הננמי 13/11/2020 10:32הגב לתגובה זו
- לרון 14/11/2020 08:45הגב לתגובה זוקשורה לריבית,כשריבית האג"ח תעלה מתי שהוא הבורסה תרד
- 8.הבורסה טנגו 3 קדימה 1 אחורה ושוב למעלה 3600 לו קרה (ל"ת)יוסי 13/11/2020 10:30הגב לתגובה זו
- 7.זה לו אומר שאים כסף לו תכין נכנס לבורסה בלי ביקורת חייב (ל"ת)יוסי 13/11/2020 10:28הגב לתגובה זו
- 6.הליכוד הבולשביקי 13/11/2020 10:27הגב לתגובה זורק הם יוכלו לסבול את ביבי כי הם רגילים ללכת על מסמרים וגחלים ביבי קטן עליהם . בסוף ימכור להם את אוצרות הטבע העילאיים האשלג מים המלח כי זה ממש אוצר ואין לאף אחד בעולם אוצר כזה בגלל זה ביבי סרב למכור ומאז רק הרויח המניה הגיעה מ 80 שח ל1.2. שח בקושי .
- 5.גל נפש מה שקורה בנסדק חצי מדינה בקורונה והבורסה חוגגת ע (ל"ת)חיים 13/11/2020 10:20הגב לתגובה זו
- תחגוג גם אתה. מי שיכול שיחגוג. למה לא לפרגן? (ל"ת)ג 13/11/2020 16:15הגב לתגובה זו
- 4.יש לחקור את פקחי הבורסה שהם מעלימים עין ונתנים לבורסה ל (ל"ת)משה 13/11/2020 10:19הגב לתגובה זו
- 3.אבי 13/11/2020 10:12הגב לתגובה זוהיום מריצים מניות אפו שטוב להם לו יכול להיות שכול המניות באס אם פי עלו מתחיל השנה כולם פי 3 בגלל המכונות סים כסף וזה רץ
- שלמה גרינברג 13/11/2020 16:00הגב לתגובה זוהבדיקות היום עמוקות הרבה יותר
- 2.מרתק (ל"ת)תודה 13/11/2020 10:11הגב לתגובה זו
- 1.פו הכול מכונות ולו שוי שוק מכניס כסף המכונה מתבלבלת ורצ (ל"ת)אבי 13/11/2020 10:08הגב לתגובה זו