רובינהוד בדרך ל-IPO ב-2021; אבל האם היא תצמח גם אחרי הקורונה?

הפלטפורמה החינמית המאפשרת לסחור בוול סטריט ומושכת סוחרים צעירים וחסרי ניסיון, מתכננת לבצע הנפקה ראשונית לציבור בתחילת השנה הבאה; האם החברה מנסה למכור את מניותיה לציבור כל זמן שהשפעות משבר הקורונה עדיין מורגשים?
 | 
telegram

פלטפורמת המסחר רובינהוד מרקטס שהתגלתה כפופולרית בקרב משקיעים צעירים, פנתה לבנקים שונים על מנת לבחון אפשרות של הנפקה ראשונית לציבור (IPO), כך על פי דיווחים בעיתונות הכלכלית בחו"ל. בכוונת החברה לצאת להנפקה כבר במהלך הרבעון הראשון של שנת 2021, אך כפי שקרה עם הנפקות שונות בעבר התוכניות יכולות להשתנות והיא עשויה להחליט שלא להתקדם עם ההנפקה, נאמר.

מי זאת רובינהוד
רובינהוד מתחרה בענף הפינטק המתהווה אך צומח במהירות, שם שחקנים מסורתיים וחדשים השקיעו מיליארדי דולרים כדי להעביר השקעות, בנקאות, ניהול כספים ושירותים פיננסיים אחרים לפלטפורמות דיגיטליות. בשנת 2013, רובינהוד הודיעה על כוונתה להפוך את המסחר באפס עמלה למרכז הפעילות העסקית שלה. היא תשיג זאת על ידי שמירה על הוצאות תפעוליות וניהוליות נמוכות.

רובינהוד תומכת במסחר של יותר מ-5,000 מניות, כולל מרבית המניות והקרנות (ETF) הרשומות בבורסות בארה"ב; חוזים עתידיים, אופציות; מטבעות קריפטוגרפיים כמו ביטקוין ואת'ריום; ותעודות פיקדון אמריקאיות ליותר מ-250 חברות הרשומות בעולם.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

>> רובין הוד סוחפת מיליוני אנשים להשקיע בבורסה בלי עמלות - איך היא תרוויח כסף?

החברה ששוויה נאמד בכמיליארד דולר בשנת 2017 מקבלת שווי של כ-12 מיליארד בספטמבר 2020?
משקיע הראשון היה יורי מילנר, המיליארדר הישראלי-רוסי שבאמצעות חברת ההשקעות שלו DST Global השקיע למעלה מחצי מיליארד תחילה ב-2017 בהערכה של 1.3 מיליארד לחברה ולאחר מכן ב-2018 בהערכה של 5.6 מיליארד כאשר בכל השקעה הצטרפה אליו קבוצת  Thrive Capital (של ג'ארד קושנר). 

בחודש מאי השנה נכנסה קרן ההשקעות היוקרתית Sequoia Capital והשקיעה 280 מיליון דולרים לפי שווי חברה של 8.3 מיליארד דולר כאשר כחודשיים וחצי לאחר מכן נכנסה Sequoia בעוד סיבוב השקעה והפעם לפי שווי חברה של 8.6 מיליארד. בסבב גיוס הון שנערך בספטמבר, העניקו לה הערכת שווי של 11.7 מיליארד דולר, בנוסף למשקיעים הקודמים הצטרפו ריביט קפיטל, אנדריסן־הורוביץ, אינדקס ונצ'רס ו-D1 קפיטל פרטנרס.

הכנסות וכמות משתמשי רובינהוד

מקור: businessofapps

הגידול בשווי מגיע על רקע גידול חד במספר המשתמשים וההכנסות החברה שהתחילה עם כחצי מיליון משתמשים ב-2014 וצמחה ל-6 מיליון משתמשים ב-2018. הנתונים מראים כי בניגוד לרושם שעשוי להתקבל לפיו החברה צומחת בעיקר בזכות משבר הקורונה, כפי שניתן לראות מספר המשתמשים זינק בכ-67% בשנת 2019 ואילו במהבלך שנת 2020 החברה חצתה את רף ה-13 מיליון משתמשים - כלומר צמיחה נמוכה יותר, של כ-30% בתקופת הקורונה.

גם גרף ההכנסות עולה בצורה חדה. אמנם ההכנסות לא ידועות באופן מדויק אך הערכות חסר בשוק שמתייחסות רק להכנסות שמקבלת רובינהוד מהברוקרים (כ-50% מהכנסות) ניתן לראות צמיחה חדה. מיליונים בודדים בתחילת דרכה קפצו ל-69 מיליון דולר ב-2018 ואילו במחצית הראשונה של 2020 הערכות אלו מדברות על הכנסות של 270 מיליון דולר.

האם רובינהוד תשבש את התעשייה הפיננסית?
עבור המשקיעים של החברה הציפיות הן מעבר לפלטפורמה הנוכחית של הכנסות ממסחר, אלא לגבי פוטנציאל של שינוי ומהפכה בעולם הפיננסי. למשל שהחברה תקבל רישיון בנקאות כדי שתוכל לספק ללקוחות שירותים נוספים, כמו חשבונות עו"ש ועוד. הנפקה מוצלחת של רובינהוד בשנה הבאה יכולה להצית את דימיון המשקיעים כפי שאנחנו חוזים בשינויים אחרים כעת וגם בעשור האחרון - דוגמת טסלה, אמזון, גוגל, אפל זום ועוד.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות