הודו במיתון טכני: אבל מה ההשפעות ארוכות הטווח של הקורונה?

המדינה עם כמות הנדבקים השנייה בעולם, מקבלת מבנקי ההשקעות הגדולים תחזית יחסית אופטימית של צמיחה לשנתיים הקרובות, אבל ממוצע התמ"ג השנתי עד 2025 צפוי לרדת
 | 
telegram
(1)

בסוף השבוע האחרון הודו חצתה את רף ה-9 מיליון נדבקים מאומתים בקורונה, סך המיתות במדינה השנייה הכי מאוכלסת בעולם הגיעו ל-133,000 מתים. למרות זאת, המדינה מראה ירידה עקבית בממוצעי בהדבקה בחודשיים האחרונים, מה שמביא את בנקי ההשקעות, סוכנויות הדירוג הבינ"ל וגופים פיננסיים בינ"ל לשפר את התחזיות הכלכליות של המדינה לשנים הקרובות.

אבל המציאות הנוכחית, היא נאמר, לא משהו. עוד לפני המגפה, ב-2019 הייצור במדינה היווה רק 27.5% מהתמ"ג – הנתון הנמוך מזה 2 עשורים, שהפך את המדינה למדינה ה-3 מהסוף במדד היצרנות ביבשת אסיה.

מודע לנתונים האלה, בינואר השנה ראש הממשלה ההודי, נרנדרה מודי, אמר כי הוא רוצה להפוך את הכלכלה ההודית לכלכלה בגודל של 5 טריליון דולר עד 2024, לעומת 2.8 טריליון כיום. היעד היה שאפתני מלכתחילה וכרגע לא בטוח שניתן להשיגו – למרות שחלק מהתחזיות בהודו אופטימיות – אבל באחרונה מודי אמר כי הוא צופה שהמדינה תצליח להגיע ליעד שלה; כשהוא בונה על המשך היציאה המערבית מסין והעברת הייצור להודו.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בכל מקרה, רצונות לחוד ומציאות לחוד. נכון להיום, זה יהיה קשה מאוד. הבנק ההודי המרכזי פרסם תחזית הסופ"ש, לפיה הכלכלה ההודית, השלישית בגודלה באסיה – אחרי סין ויפן בהתאמה – נכנסה למיתון טכני. כלומר שני רבעונים של התכווצות כלכלית. ביום רביעי הבנק יפרסם את הנתונים הכלכליים המעודכנים, שסביר להניח רק יאשררו את התחזית שנתן.

כמו כן, לפי נתונים של קרן המטבע הבינ"ל וגם של אוקספורד אקונומיקס, הכלכלה ההודית תהיה מהכלכלות המתפתחות שנפגעו הכי הרבה מהמגפה – עם תחזית של התכווצות כלכלית של 12% ביחס לתקופה שלפני הנגיף.

"לחץ על המאזן ההודי, שנבנה עוד לפני הקורונה, קרוב לוודאי שיחריף", כתבה פריאנקה קישור, ראש המחלקה הכלכלית של דרום מזרח אסיה באוקספורד וקבעה כי הצמיחה הממוצעת עד 2025 תעמוד על 4.5%, הרבה פחות מרמה של 6.5% שהייתה צפויה לפני המגפה.

לטענתה, הלחץ הזה צפוי לפגוע בסקטור העסקי הלא פיננסי, בשוק התעסוקה ופחות או יותר לאורך ולרוחב כל הסקטורים. "הצלקות ארוכות הטווח, כנראה בין החמורות בעולם כולו, צפויים לדחוף למטה את טרנד ההתאוששות של הכלכלה ההודית", הוסיפה.

עם זאת, מרבית בנקי ההשקעות סבורים שהכלכלה ההודית תצליח להתאושש במהירות. סוכנות הדירוג הבינ"ל מודי'ס חזתה להתאוששות מסוימת וירידה להתכווצות של 10.6% לעומת 11.5% שחזתה לפני חודשיים. במודי'ס ציינו כי "חבילת התמריצים האחרונה, שמכוונת לסקטור היצרני, יצירת מקומות עבודה, קווי אשראי וחילוץ לסקטורים שנפגעו, יצרו אפסייד פוטנציאלי לצמיחה", כתבו מודי'ס ביום חמישי האחרון.

במכתב למשקיעים ששלחו מבנק ההשקעות מורגן סטנלי (MS), נכתב כי הבנק מצפה "לעלייה של 27% בהכנסות של תאגידים ב-2021 ביחס לתקופה המקבילה אשתקד" ושהצמיחה תגיע ל-10%. 

בטווח היותר ארוך, בברקליז צופים כי הכלכלה ההודית תצמח ב-8.5% ב-2022, לעומת 7% בתחזית הקודמת לאור "חזרה לשגרה מוקמת מהצפוי". בחודש שעבר קונצנזוס של כלכלני רויטרס צפה שכלכלת הודו תצמח ב-9% ב-2022. ימים יגידו.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    עם ישראל דורש צדק
    עם ישראל 23/11/2020 13:40
    הגב לתגובה זו
    1 0
    עם כל המיתון ותשע מיליון חולה קורונה ,הודו הולכים לעביר חוק נגד ג'יהאד ( love jihad )שהמוסלמים מנהלים נגד נשים הינדיות בה משקרים להם שהם הינדי יוצאים איתם ובכוח מאסלמים אותן ואם לא רוצחים אותן או אלימות קשה שנשים חובות כמו אצלנו מה שערבים מוסלמים עושים ליהודיות.הגיע זמן גם אצלנו.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות