למי יש יותר אפסייד – למניית פורד או GM?

במורגן סטנלי מאמינים שאסטרטגיית הרכבים החשמליים של פורד לא מספיק טובה ומשאירים את המניה בהמלצת "החזק" ובמחיר יעד נמוך ב-1% ממחיר השוק; מה הם צופים למניית ג'נרל מוטורס?
 | 
telegram
(2)

העתיד של התחבורה הוא רכבים חשמליים. כולם יודעים את זה וכולם מנסים, בדרך זו אחרת, לפתח יכולות בתחום, הכוללות גם טכנולוגיה של סוללות. אז כשכל העולם, כולל חברות הרכב הוותיקות, מתממשק עם המציאות, בבנק ההשקעות מורגן סטנלי (MS) טוענים כי האסטרטגיה של פורד (F) להתמודד בשוק המפתח והמתפתח הוא לא ברור.

"אנחנו מאמינים שלפורד יש תחושת דחיפות בנוגע לרכבים חשמליים, אבל האסטרטגיה שלה לא ברורה לנו לחלוטין", כתב האנליסט אדם ג'ונאס. "בטווח הארוך, אנחנו זהירים מאוד בקשר לערך הכלכלי של הרכבים ההיברידיים שלהם", הוסיף.

בתחום הרכב החשמלי פר אקסלנס, פורד נמצאת בשיתוף פעולה עם פולקסווגן (VOW), כשלאחרונה החלה החברה למסור רכבים מסוג מוסטאנג מאך E, מכונית ספורט שהיא חשמלית לגמרי. בקרוב החברה תשווק גם ואן מסחרי - טנדר מסוג F-150 חשמלי.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

פורד יכולה לעשות את המעבר, אבל זה לא יעבור חלק
"אנחנו מאמינים שבסוף, פורד יכולה לעשות את המעבר המלא לייצור רכבים חשמליים, אבל צפויים לה קשיים רבים במוצרים איכותיים מתחומי הבערה הפנימית", כתב.

אנליטסים רבים צופים שדווקא השוק המסחרי יעבור מהר יותר לרכבים חשמליים, בעיקר בשל הצורך לחדש ציי רכבים, אבל גם בכדי לייצר חיסכון בעלויות לטווח הארוך, שכן הוצאות על דלק הן משמעותיות מאוד כשיש צי גדול. זה דווקא יכול לפעול לטובת פורד, שיכולה לייצר אלטרנטיבות מעניינות לשוק הרכבים המסחריים עם פוזיציה חזקה בתחום המשאיות.

ג'ונאס נתן למניה מחיר יעד של 9 דולר, 1% פחות ממחיר השוק והעניק לה המלצת החזק, כשבתרחיש השורי, המניה צפויה לעלות ב-33% לרמה של 12 דולר למניה. נכון לכתיבת שורות אלה, מתחילת השנה המניה נמצאת בתשואת חסר של 2% בלבד. אגב, ג'ונאס הוא לא היחיד שפרסם המלצה הכוללת תרחיש "שורי" ו"דובי" למניות בנוגע לשוק הרכב החשמלי. נראה שזו הגישה המועדפת על וול סטריט להתמודד עם חלק מחוסר הוודאות לגבי עתידה של התעשייה.

בנוגע לג'נרל מוטורס (GM), ג'ונאס מותיר המלצת קניה ונותן לה מחיר יעד של 53 דולר, שמהווים אפסייד של 16.5% על מחיר השוק. זאת בשל העובדה שהבנק והמשקיעים משוכנעים כי החברה יכולה להוות שחקנית משמעותית בטווח הארוך ברכבים החשמליים.

האם סין מנסה לרסן את שוק הרכבים החשמליים?
אתמול דווח כי הוועדה הלאומית לפיתוח ורפורמה של הרפובליקה הסינית, הגוף הבכיר ביותר בממשלה לתכנון כלכלי, החלה בסקירה ארצית על פרויקטים של התאגיד הסיני EV. הוועדה התמקדה בחברת Evergrande Auto, חברת הבת של התאגיד המייצרת רכבים חשמליים, וביקשה למסור נתונים על השקעות וייצור במהלך חמש השנים האחרונות. 

האנליסטים רואים בפעולה הממשלתית אות לכך שבבייג׳ינג רוצים לרסן את השוק הסיני הפורח אך בעייתי, וזאת לאחר שפעילות יצרניות הרכבים החשמליים התרחבה במהירות. בתמיכת סובסידיות ממשלתיות, העיריות מיהרו לקדם פרויקטים של התאגיד EV, תאגיד הנדל״ן והאחזקות מהגדולים בסין, וכתוצאה מכך נוצרו נורמות מפוקפקות במדינה. לדוגמא, קיימות חברות אשר מסתמכות אך ורק על סובסידיות ממשלתיות ואחרות מצליחות לקנות קרקעות במחירים נמוכים מאד. 

תאגיד Evergrande לבדו הוציא עשרות מיליארדי דולרים במהלך השנתיים האחרונות, במטרה להפוך למעצמה בקרב חברות יצרניות הרכבים החשמליים הסינים, ונראה שהממשל הסיני לא מתלהב מהתעצמות של גופים פרטיים. על רקע הדברים, מניות חברות הרכבים החשמליים בכל העולם נבצעו באדום (הרחבה כאן).

האם מנוע הבעירה הפנימית הוא בעצם הסוס המודרני?
באיזו מהירות העולם יאמץ את הרכבים החשמליים היא השאלה הקריטית עבור תעשיית הרכב החשמלי בעשור הקרוב, כאשר על פי הערכות חדירת הרכבים החשמליים תעלה מכ-3% ממכירות הרכבים החדשים בעולם לכ-10% עד 2025.

ענף הרכב עבר שינויים מסוג זה לפני יותר ממאה שנה. בשנת 1902 היו 23,000 מכוניות בדרכים אמריקאיות ו-17 מיליון סוסים. חדירת המכוניות לניידות אישית הייתה 0.1% בלבד. בשנת 1912 היו 900,000 כלי רכב רשומים. עד 1922 היו 10 מיליון. מכירות הרכב צמחו בכ-35% בשנה בממוצע לדור.

בשנת 1922 הסוס איבד למעשה את עבודתו לטובת מכוניות ועגלות חשמליות. אם זה יקרה למנוע הבעירה הפנימית, מכירות הרכב החשמלי יצמחו בכ-25% בשנה בממוצע במשך עשור לפחות. מעטים בוול סטריט מאמצים את התרחיש הזה, אך הם מוכנים לפרסם מה תהיה ההשפעה של צמיחה כזו על תעשיית הרכב החשמלי (הרחבה כאן).

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    לא זו ולא זו..
    רועי לוי 27/11/2020 04:34
    הגב לתגובה זו
    0 0
    במבט מהיר בדוחות אתם תראו שהחוב של חברות הרכב האמריקאיות רק גדל ולא נראה שהן מצליחות לגבות חובות בצורה טובה. רוב המכירות אם לא הכל זה בחוב והנחות ענק.. ואני לא בטוח שרוב החייבים גם ישלמו את הכל. פורד וGM לא מצליחות לעשות רווח מחוץ לארהב, GM שנים לא עשו רווח באירופה ומכרו את אופל שהם החישבו כצרה לפזו, שנה אחרי זה אופל כבר עשו רווח של כמה מיליארדים. פשיטת רגל היא רק עניין של זמן
    סגור
  • 1.
    למתלבטים
    מוני 26/11/2020 19:03
    הגב לתגובה זו
    4 0
    יש קרן סל טובה -- למעשה היחידה בשוק בארה"ב: CARZ -- שברשימת אחזקותיה נכללות מניות של רוב יצרניות הרכב הגדולות בעולם, ובהן פורד, ג'נרל מוטורס, טויוטה, הונדה, דאימלר, פולקסווגן, BMW, רנו, קיה, יונדאי ועוד רבות, וגם כ-2% חשיפה למניות יצרנית האופנועים הרלי דייווידסון. משום מה לא נכללת פיט קרייזלר...
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות