בג׳יי פי מורגן מעדכנים תחזיות: אירופה IN, ארה״ב OUT
למשקיעים אשר מצפים שגם בשנה הבאה תמשיך הצמיחה המשמעותית בארה״ב, אולי יהיה מזל, אבל שנת 2021 מוקדשת לשוק הגלובלי. ג׳י פי מורגן (סימול:JPM) עברו להמלצה של ״תשואת יתר״ (שוק שורי) במניות היפניות ובאלו של גוש האירו, על חשבון השוק היקר בארה״ב, שעבר להמלצת ״ניטרלי״. ואם מסתכלים על התמונה הגדולה, בבנק ההשקעות מצפים שהשווקים המתפתחים (EM) ישלטו על השווקים המפותחים (DM).
״מניות השווקים המתפתחים עדיין לא מסמנות קנייה חזקה לעומת השווקים המפותחים, אך הם פחות תובעניות מהם״ הוסיפו בבית ההשקעות. דלילות המשקיעים בשווקים המתפתחים יכולה לגרום לחזרה של הקרנות אל אותם שווקים, ציינו ג׳י פי מורגן, והוסיפו כי השווקים שהקרנות מעדיפות הם השוק הברזילאי, אינדונזי, רוסי, דרום קוריאני והתאילנדי .
באשר ליריבות בין ארה״ב לאירופה, ב-JPM העדיפו את השוק האמריקאי במהלך שלוש השנים האחרונות, ונראה שעשו החלטה נכונה. בשנת 2020, גוש האירו הציג ביצועים חלשים יותר בכ-16%, כאשר מדד אירופה 600 ירד ביותר מ-6% בשנה שעברה, לעומת רווח של 12% ב-S&P 500.
אך כעת, JPM מעדיפים את השוק האירופאי גם בגלל התשואות הנמוכות שהציג עד כה, שכן יש יותר מקום לעליות, אך הסיבה העיקרית היא החשיפה הכבדה למניות הערך בשוק האירופי. ההשקעה הנרחבת במניות הערך האירופאית נועדו כדי לשפר את הכלכלות המדשדשות, אך כעת הן מהוות יתרון על רקע התאוששות כלכלית וחדשות חיוביות בנוגע למגפה העולמית.
״גוש האירו נוטה להציג תשואות גבוהות יותר כאשר מניות הערך משיגות ביצועים טובים, בעוד שבארה״ב הסגנון נוטה יותר לצמיחה״ אמרו בבנק. ״ טענו בתחילת נובמבר כי העליות בשווקים יתרחבו גם אל שווקי מניות הערך, מה שאמור לתמוך בביצועים טובים יותר בגוש האירו לעומת ארה״ב״. האסטרטגים אמרו כי ריבאונד במניות הערך נותן יתרון למדינות כמו ספרד ואיטליה, מדינות בהם הבנקים שולטים. במסגרת התיק בגוש האירו, הם שדרגו את ההמלצה לתשואת יתר.
יתרון נוסף לאירופים וליפניים הוא שהזרמות ההון במהלך השנתיים האחרונות אל עבר השווקים הללו היו משמעותיות, מה שאומר שהם עשויים לחזור שוב. הערכות השווי באירופה משקפות הנחה של 22% לעומת ארה״ב היקרה יותר, כאשר החישוב בוצע על בסיס מכפיל רווח (מחיר מניה לחלק לרווח למניה) בטווח של 12 חודשים. האסטרטגים מאמינים כי בשנת 2021, אירופה תראה צמיחה כפולה ברווח לעומת ארה״ב, כאשר הפער בהחזר על ההון בין השווקים צפוי להגיע לשיא.
״גם על בסיס מגזרי, המתאים את משקלם הלא פרופורציונלי של מגזרים זולים יותר כמו בנקים, לעומת מגזרים מנופחים כמו הטכנולוגיה, גוש האירו נסחר בהנחה גדולה מהרגיל לעומת ארה״ב״ אמרו.
בינתיים, כלכלת אירופה נראית במצב יותר לעומת ארה״ב, בטווח הקצר. הסגרים באירופה מניבים שיפור בשיעורי ההידבקות, מה שצפוי להוביל להתאוששות מהירה יותר בשנת 2021. בארה״ב נרשמים בכל יום נתוני שיא על מספר הנדבקים והחולים מהנגיף, מה שככל הנראה יפגע בה לפחות ברבעון הראשון של השנה הבאה.
נקודה נוספת לשוק האירופי מגיעה מכיוון הבנקים המרכזיים. מאזן הבנקים בארה״ב ״הגיע לשיאו״, לעומת גוש האירו, ומאזני התאגידים בארה״ב מציגים את המינוף הגבוה בהיסטוריה, ואת המינוף הכי גבוה בעולם. ב-JPM מציינים כי המינוף הגבוה עלולה להוות סיכון גדול יותר, עם כניסתו של ג׳ו ביידן לתפקיד בינואר קרוב.
באשר ליפן, גם כאן המשחק נוטה יותר לטובת מניות הערך, אשר צפויים לספק ביצועים טובים יותר בשנת 2021. גם את השוק היפני שדרגו ג׳י פי מורגן להמלצת תשואת יתר בתיק הגלובלי. בדומה לגוש האירו, המאזנים התאגידיים החזקים של החברות היפניות, לצד הירידות החדות במחיר מניות הערך מהווים יתרון לשוק היפני. בנוסף הבנק היפני ממשיך לרכוש מניות על מנת לתמוך בשווקים, מה שעלול להוות מקדם צמיחה נוסף.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.בדין יחזיר את השוק המניות לפי שוי שוק בחזרה ולו בלון נפ (ל"ת)vbbnh 01/12/2020 09:48הגב לתגובה זו0 0סגור
-
1.אתם לומבינים שומדבר. זאת נבלה וזאת טריפה וזאת טראמפמת (ל"ת)ילדודס 30/11/2020 23:15הגב לתגובה זו1 0סגור