ה-ECB צפוי להגדיל מחר את היקף רכישות האג"ח ב-500 מיליון אירו נוספים

מחר תתכנס מועצת ה-ECB וקונצנזוס ההערכות מדבר על הארכת תוכנית רכישת האג"ח עד לסוף 2021 והרחבתה באופן משמעותי; בשבוע הבא מתכנס ה-FOMC לישיבה שנתית אחרונה
 | 
telegram
(5)

מחר תתכנס מועצת ה-ECB לישיבה אחרונה לשנת 2020. שבוע לאחר מיכן צפויה להתכנס ועידת השוק הפתוח ה-FOMC לישיבתה האחרונה לשנת 2020.

קונצנזוס ההערכות מדבר על כך שמחר ה-ECB ייתן את האות להרחבה מוניטרית חדשה ומסיבית כדי להתמודד עם משבר הקורונה. ההערכות מדברות על כך שהבנק האירופי המרכזי יאריך את תוקף תוכנית רכישת האג"ח שלו (הן הממשלתי והן הקונצרני) בשנה נוספת ויקצה לטובת העניין 500 מיליארד אירו כך שבסך הכל תסתכם רכישת האג"ח שלו לשנים 2020 ו-2021 בקצת יותר מ-1.8 טריליון אירו.

באשר לארה"ב ההערכות הן שונות ומגוונות. מחד, דו"ח התעסוקה האמריקאי לימד שקצב תוספת המשרות בארה"ב נמוך מידי ושוק העבודה שהוא השוק המרכזי אליו מכוונים הכל את כלי הנשק שלהם עשוי להידרדר במהירות ולכן יש צורך לעודד אותו. מאידך, הזרמה מסיבית של דולרים באמצעות רכישות אג"ח, ללא תוכנית פיסקלית משלימה עלולה להביא לכך שהכסף לא יגיע למקומות הנכונים או לכל הפחות לא ייצר צמיחה ברת קיימא.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בסך הכל כולם די אופטימיים ביחס לאישורים להפיץ את החיסון לקורונה ואם אכן החיסון יתגלה כיעיל ואם אכן היענות הציבור תהיה משביעת רצון הרי שניתן יהיה לחזור לתוכניות כלכליות יעילות יותר, גם אם הן יכללו הדפסה מסיבית של כסף.

פרופ' יעקב פרנקל אמר לא מזמן כי הניתוח הכלכלי הנכון הוא כזה: המשבר שאנחנו נמצאים בעיצומו, הוא קודם כל רפואי ורק אחר כך כלכלי.

אם ננסה לנתח את דבריו של פרנקל ולהציב אותם ביחס לפעילות של הבנקים המרכזיים בעולם הרי שעד שתושלם מלאכת החיסון העולמי, הרי שהבנקים המרכזיים (יחד עם הממשלות ובחירת ביידן מעודדת את הגישה הזו) צריכים להתמקד בשמירה על הקיים, כלומר להזרים כמה כסף שצריך כדי לצמצם קריסה של כלכלות.

בשלב השני, לייצר תוכניות ברות קיימא להשיב את הכלכלות לתפקוד כמה שיותר נורמלי ואולי, רק אולי בעוד שנתיים להתחיל לחשוב על איך מצמצמים את המאזנים המפלצתיים של הבנקים המרכזיים ואיך חוזרים להוריד את היקף החוב העולמי.

כדאי לזכור, נכון לסוף נובמבר הסתכם מאזן הפדרל ריזרב על יותר מ-7 טריליון דולר כשמאזן ה-ECB נושק ל-7 טריליון אירו. צמצום של המאזנים המפלצתיים הללו עלול להיות הרסני לכלכלות ארה"ב וגוש האירו בשלב הזה ולכן מרבית הכלכלנים מעריכים שרק בסוף השנה הבאה, בהנחה שוירוס הקורונה ימוגר, ניתן יהיה להתחיל לדבר על החזרה של הכלכלות ל"נורמלי החדש".

תגובות לכתבה(5):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 5.
    אין לאן לברוח,הכול יקרוס ביחד,משבר עולמי (ל"ת)
    שי.ע 10/12/2020 11:33
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 4.
    דירה=קורת גג=צורך בסיסי של האדם (ל"ת)
    דירה=קורת גג 10/12/2020 10:20
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 3.
    לברוח מהר מהקזינוכל עוד אפשר (ל"ת)
    יוסי 10/12/2020 00:31
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 2.
    האירו צפוי להתמוטט. (ל"ת)
    שש 10/12/2020 00:13
    הגב לתגובה זו
    3 0
    סגור
  • 1.
    $
    מלחמת מטבעות בפתח 09/12/2020 23:38
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כל הכלכלות יתחילו להחליש את המטבע המקומי כמה שיותר רק אצלנו נותנים לו להתחזק אבל נקווה שהבנק המרכזי יתן ביס לספקולנטים ולשורטיסטים בקרוב מאוד
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות