יש חיסון. מה עכשיו? מדוע ה-S&P500 ופייזר ירדו בימים האחרונים?
האם המשקיעים יוכלו להמשיך לחלום על אנרגיה נקייה, רכבים חשמליים ומריחואנה לכל או שמציאות כלכלית קשה תכאב יותר מהחיסון? ועל מה חולם אל גור?
אם תהיתם מדוע דווקא כאשר החיסון אושר ה-S&P500 ומניית פייזר ירדו, ברוכים הבאים לוול סטריט. השווקים עלו על חלומות בדבר היום שאחרי וכעת, כשהחלומות צריכים להתממש, תמונת המציאות עשויה להיות פחות אופטימית.
תופעת החלומות אינה ייחודית רק לוול סטריט. היא מאפיינת את המין האנושי. אנחנו תולים הרבה תקוות וציפיות באירועים עתידיים (נסיעה לחו״ל, קנית רכב חדש, קנית דירה חדשה, חתונה, עבודה חדשה) וכאשר חצינו את קו התממשותם מתחיל המסע המשמעותי יותר של התנהלות מול המציאות שמרכיבים ממנה לא נכללו בחלום. בודהה דיבר על זה בשעור הראשון שלו על הסבל האנושי.
נתחיל ונאמר: טוב שיש חיסון ומשמח יהיה לשים את הקורונה מאחורינו. אבל, כשלא נעסוק בקורונה, במה תתמקד תשומת הלב? משבר האקלים? מלחמות סחר? החובות המפלצתיים של מדינות? אינפלציה? ואולי הפערים שהלכו וגדלו בין העשירים לעניים יהפכו להיות השיבוש העולמי הבא? נתונים מראים כי בשנה האחרונה העשירון והמאיון העליון שאבו יותר כסף מהעשירונים הנמוכים. אם תרצו, גל ההנפקות ששוטף את השווקים הוא אקורד הסיום של התהליך. העשירים מוכרים ל״עניים החולמים״ את מניותיהם במחירים מנופחים (אפילו מנכ״ל פייזר מכר מניות...), מעבירים עוד כסף לכיס שלהם ואז ישאירו למדינות לטפל באוכלוסיות החלשות. לא יודע אם אתם מתחברים למשפט האחרון או לא אבל זו תמונה שמצטיירת אצלי בתודעה.
מכל מקום, אם נחזור לגרפים, בינתיים החולשה של וול סטריט היא רק בגדר תסמין פוסט חיסוני. עצירה לחשוב רגע מה עושים עכשיו. הגרפים הם הכלי שישמש אותנו לחקור את הלך הרוח המתהווה.
נתחיל ב-VIX. הזכרנו אותו ביום רביעי ואכן הוא מרים ראש. כלומר, המשקיעים לא לקחו את החיסון כגלולת הרגעה.
ה-S&P500 חצה כלפי מטה את הממוצע הנע ל-10 ימים. לא סימן דובי דרמטי אבל בכל זאת סימן דובי ראשוני. המשך המעקב אחרי ה-S&P500 יהיה ברמות האלו:
3625: תמיכה לטווח קצר. בלימת ירידה מעליה תהיה סימן חיובי.
3500-3540: תמיכה לטווח בינוני - ארוך. מהלך מתחת לאזור הזה יהיה סימן דובי משמעותי.
3666: רמת ההתנגדות לטווח הקצר - יום שני. מהלך מעליה יכול להעיד על התחדשות מגמת העליה.
נעדכן על פי ההתפתחויות בטור הניתוח הטכני שיתפרסם ביום רביעי.
מנטאלית, יש לקחת בחשבון שדווקא התחלת מסע החיסונים תהיה התחלה של מסע מימוש רווחים. בכל מקרה זה יהיה מסע של השוואה ולמידה כמה העולם באמת השתנה בעקבות שנת הקורונה והאם כל התרחישים המקוונים, החשמליים, התעסוקתיים ואחרים שטופחו לגביו באמת מתממשים. הגילוי יביא מן הסתם להתאמות ותזוזות בין סקטורים.
אם בתרחישים עסקינן, מניות הרכבים החשמליים, שהיו מלהיטי שנת הקורונהֿ מעלות הילוך בכל הקשור לתנודתיות. למשל: FSR. שימו לב לגרף שלה המוצג להלן. מדובר בשיקוף של תודעת המשקיעים מחודש יולי. כך תוכלו להפנים את משמעות המשחק במניות מסוג זה. היא ביקרה פעמים באזור ה-22 דולר ובאותה תקופה גם ב-8.70. נראה שמעל 14 דולר אפשר לנסות לקחת אותה לסיבוב נוסף שכן כפי שתראו על הגרף, מדובר בתמיכת פיבונאצ׳י משמעותית שעבדה ביום שישי.
בשבוע שעבר התייחסתי להשקעות בסין וכתבתי שלמרות שהממשל הסיני מנהל תחרות מול תאגידים (וביננו, מדינות המערב מנהלות מלחמות זהות. פייסבוק עברה בשבוע שעבר מתקפת ארטילריה חזקה), משקיעי וול סטריט רואים את התמחור הנוח יותר של מניות סיניות וגם את פוטנציאל הצמיחה וההתאוששות של הכלכלה הסינית כפקטור חשוב. כמו כן ציינתי שרק השקעה בסין תורמת לפיזור התיק שכן בין כל שאר המדינות המתאם הוא קרוב ל-1.
היום אוסיף לארוחה הסינית שלנו גם חברת פינטק קטנה, TIGR, הנותנת שירותי מסחר מקוון ללקוחות סיניים. החברה מציגה צמיחה גבוהה ובאוקטובר הכריזה על פתיחת החשבון המליון. הגרף מראה תמיכה באזור ה-5.35 דולר, אזור טכני נוח ביותר לפתיחת פוזיציית רכש והגנה מתחתיה.
עוד הזדמנות סינית שאינה נמצאת כרגע במרכז השיח היא רשת המלונות HUAZHU Group. הסימבול הוא HTHT. טכנית יש פוטנציאל תמיכה ב-43.6 דולר. החברה מפעילה קרוב ל-6000 מלונות ומקנה חשיפה לתיירות המתחדשת בסין.
בטריטוריה הסינית, גם BIDU אחריה אנחנו עוקבים מתקדמת יפה ולאחר שפרצה התנגדות משמעותית יש לה עוד לאן לעלות. כדאי לשים עין גם על IQ עם תמיכה חזקה באזור ה-22 דולר, TCEHY שטרם ממשה את פוטנציאל הפריצה אליו התייחסתי אבל אמורה לממש אותו וגם ל-BABA שנתמכת יפה ב-260 דולר.
הנפקות או לא להיות
תחום ההנפקות בוול סטריט וגם בישראל מתחמם ואין להתפלא על כך. כשהמשקיעים רעבים למניות ומוכנים לשלם, חברות מנצלות זאת גם להנפקות ראשוניות וגם להנפקות משניות. ראו בכך עוד סימן לכך שהשוק קרוב לאזורי שיא.
אל LMND התייחסנו כאן זה מכבר והיא אכן מפתחת מגמת עליה. יותר ויותר כתבות והמלצות חיוביות מתפרסמות לגביה כך שנראה שאיסוף מעל 85-88 ואחזקה לטווח ארוך זו אסטרטגיה סבירה.
עוד מניה שהוזכרה כאן בחיבור לסקטור המריחואנה היא חברת הטיפול ״התודעתי״, מחומר המופק מפטריות, CMPS. מבחינה טכנית היא מתנהגת יפה מאוד, בדומה ל-LMND אם תרצו, ואחרי מחשבה שניה ושיחות בעניינה אני מבין שאומנם מדובר בחברת נישה אבל בתחום מאד מעניין ופוטנציאלי ולכן אפשר לחשוב ולתת למניה זו מקום מכובד בתיק.
בית ההשקעות האיכותי אופנהיימר פרסם המלצת תשואת יתר ל-FROG. מחיר היעד הוא 90 דולר. המניה נמצאת במצב טכני נחות בהשוואה ל-CMPS ו-LMND אבל אולי יש בכך משום הזדמנות. תמיכה מעל 65 דולר.
הצצה לראש של אל גור
הרבה עסקנו היום בעניינים של תודעה וידוע שתיק מניות הוא שיקוף תודעתו של המשקיע. לכן, מאמר שפורסם השבוע, שהציג את ההשקעות של קרן ההשקעות שאל גור הוא יושב הראש שלה, מהווה הצצה מעניינת לראש של האיש הזה שהולך להיות שחקן משמעותי עוד יותר בתחום המלחמה במשבר האקלים (מעניין שאחזקות עיקריות בקרן הן מסקטורים אחרים...).
לכדה את תשומת ליבי ההשקעה של הקרן ב-ASAN, Asana, שהונפקה לא מזמן. החברה מצטרפת למגוון החברות המונפקות מתחום עולם העבודה המקוון. נעקב אחרי הגרף שלה לראות איך המניה מתמקמת. הקרן גם פתחה פוזיציה בחברת הציוד הרפואי STE. בתחום זה מחזיקה הקרן גם ב-COO. טכנית COO נראית מעניינת מאוד. מעניין שבין שלוש האחזקות הגדולות של הקרן נמצאת חברת הברוקרים שוואב אליה התייחסנו בתחילת דרכו של בלוגסטריט. SCHW עלתה יפה מאז והעובדה שקרן ההשקעות של גור משקיעה בה סכום משמעותי נותנת מבחינתי רוח גבית להמשך ההתעניינות בפינטק.
סך הכל, רפרוף על אחזקות הקרן מחזק את ההבחנה שלנו מהשבוע שעבר בדבר היות סקטור הבריאות בעל פוטנציאל הובלה ליום שאחרי הקורונה ותומך גם בפינטק ובעבודה המקוונת. נראה לי שעוד אתעמק בפעילות הקרן. למשל, שמתי לב שהיא הקטינה אחזקה בגוגל וב-TWLO. האחרונה דווקא צוברת מומנטום בקרב משקיעים אחרים.
ימשיך להיות מעניין במרחב ההשקעות הוירטואלי שלנו.
כותב המאמר הינו זיו סגל, העוסק בתחום השווקים הפיננסיים, ניתוח טכני, מימון התנהגותי ואימון מנטאלי, בעל עיסוקים מגוונים בתחום באקדמיה ובפרקטיקה.
* אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
11.אין משבר אקלים הכל קנוניה (ל"ת)מומחה לקנוניות 24/12/2020 10:23הגב לתגובה זו0 0סגור
-
10.לדעתי בלבד:לטווח של 3 שנים...רק טבע!!!!ירון 18/12/2020 22:12הגב לתגובה זו0 0מניר מציאה...לדעתי גם ייקנו אותה בסוף...ונתפטר מהחלאה.סגור
-
9.זיו שלום. האם יש קרן סל סחירה שעוקבת אחרי הVIX? (ל"ת)שאלה לגבי VIX 15/12/2020 10:07הגב לתגובה זו1 1סגור
-
vxx (ל"ת)זיו סגל 15/12/2020 10:49הגב לתגובה זו0 1סגור
-
8.כל עוד הריבית אפס השוק בדרך למעלהתומר 14/12/2020 18:36הגב לתגובה זו1 0עם חיסון, בלי חיסון...לא מענייןסגור
- טען עוד
-
7.המקצועניםאלישע 14/12/2020 18:35הגב לתגובה זו4 0כבר עשו את הקופה ויוצאים...סגור
-
6.מישהו חייב לתת בוקס לשוק (ל"ת)כל יום בצהריים 14/12/2020 13:03הגב לתגובה זו4 1סגור
-
5.יש חיסון כולם חוזרים לעבודה אין חלתאין מובטלים הכל דבשח 14/12/2020 12:41הגב לתגובה זו7 2אפילו הבורסה עולה . כולם משקרים את כולם העולם נדפק וזאת רק ההתחלה .....סגור
-
4.אפילו טראמפ מפחד מהחיסוןי 14/12/2020 11:27הגב לתגובה זו6 2דונלד טראמפ הבהיר היום (שני) כי לדעתו עובדי הבית הלבן לא אמורים להתחסן נגד נגיף הקורונה ראשונים, אלא בשלב מאוחר יותר. "ביקשתי לעשות את התיקון הזה", צייץ טראמפ בטוויטר, וציין כי לא נקבע התאריך שבו יתחסן. "אעשה את זה בזמן המתאים".סגור
-
3.אין שום פרטים על החיסון.שלפו חיסון כדי להשתיק אותנ.הכלע 14/12/2020 11:12הגב לתגובה זו11 2פייק . לא יודעים אפילו לכמה זמן טוב החיסון .ו האם מי שעשה חיסון מדבק. האם יהיו תופעות לוואי ואיזה . .בקיצור פחד של חוסר ודאות מוחלט . העיקר להזריק חומר כימי ללא שום ידע . להריץ את הכלכלה ולהפסיק לשלם לאזרחים ולמפעלים . מטורף מי שיעשה זאתסגור
-
2.יש עוד חברות בבורסה חוץ מהsגלפ 14/12/2020 11:00הגב לתגובה זו0 0והחברות האלה רק באמצע הדרך למה שהיו לפני המשבר.. הכספים שהיו בחברות הגדולות והטרנדיות מתחילים לנזול חזרה ל*שאר הבורסה*....סגור
-
1.הבורסה כאן לא יקרה כמו בארה"ב, אולם ירידות שם יקרינו גםהבורסה בישראל 14/12/2020 10:37הגב לתגובה זו6 1הבורסה בישראל. אולם יתכן שהירידות כאן תהיינה פחות מאשר בארה"ב, כי הבורסה כאן מדשדשת כבר 10 שנים ויותר, וההתאוששות לאחר הנפילות תהיה כאן מהירה יותר. טוב שיש אנליסטים שמזהירים מפני ירידות ונפילות חזקות בבורסות. העליות לא תימשכנה לעד. השאלה מה יקרה לאחר הירידות. היכן להשקיע?האגח"ים יקרים, הדולר יורד, והזהב גם הוא לא עולה.סגור
-
היכן להשקיע?,לרון 19/12/2020 18:05הגב לתגובה זו0 0stock picking באירופה,במפולת תרד הרבה פחותסגור