אלקסיון מזנקת ב-30% במסחר המוקדם על רקע עסקת אסטרהזנקה

החברה הבריטית תשלם פרמיה של כ-45% על מפתחת התרופות למחלות נדירות בעסקה שתכלול רכיב מזומן ומניות; מנכ"ל אסטרהזנקה, פסקל סוריו: "הזדמנות אדירה להאיץ את הפיתוח שלנו של טיפולים אימונולוגים"
 | 
telegram

מניית חברת התרופות אלקסיון (ALXN) קופצת בכ-30% במסחר המוקדם בהמשך לדיווחים על רכישתה על ידי אסטרהזנקה ב-39 מיליארד דולר. החברה הבריטית שמפתחת גם חיסון לקורונה סימנה את היום שאחרי המגפה עם ההודעה בסוף השבוע על רכישת אלקסיון שמתמחה בתרופות למחלות נדירות.

העסקה תכלול רכיב מזומן ומניות, לפי שווי של 175 דולר למניית אלקסיון – מה שמשקף פרמיה של 45% על מחיר הסגירה שלה ביום שישי. עבור כל מניה של אלקסיון יקבלו בעלי מניותיה 60 דולר ו-2.1234 מניות אמריקאיות של אסטרהזנקה, כך שבסופו של דבר בעלי המניות הקיימים של הנרכשת יחזיקו ב-15% מהחברה הממוזגת. לצורך הרכישה, אסטרהזנקה תקבל הלוואה של 17.5 מיליארד דולר ממורגן סטנלי, ג'יי.פי מורגן צ'ייס וגולדמן זאקס.

האנליסט ג'פרי פורגס מ-SVB Leerink סבור שמחזיקי המניות של אלקסיון יוכלו לקבל כ-200 דולר עבור כל מניה. ההסכם אמור להיחתם סופים ברבעון השלישי של 2021 ובמידה ואלקסיון תירכש על ידי חברה אחרת, היא תצטרך לפצות את אסטרהזנקה ב-1.4 מיליארד דולר.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

מדובר בעסקה הגדולה ביותר של אסטרהזנקה מאז שנוסדה ב-1999 במסגרת מיזוג עם חברה שוודית, ודרך העסקה הנוכחית, החברה תהפוך לאחת מעשר הגדולות ביותר מבין יצרניות התרופות. כמו כן מדובר בעסקת רכישת השליטה הגדולה ביותר השנה, והעסקה הרביעית בגודלה בעולם השנה, לפי נתוני בלומברג.

באמצעות הרכישה, אסטרהזנקה תוסיף לפורטפוליו שלה טיפולים להפרעות נדירות הקשורות בדם ובחיסוניות, ממנו קיצצה במשך שנים מוצרים ישנים ופחות רווחיים במטרה להתמקד בטיפול בסרטן. אנליסט בלומברג סם פזלי העריך כי דרך הפיתוחים של אלקסיון תוכל אסטרהזנקה להגדיל את החדירה שלה לשוק הסיני, שנכון להיום מהווה חמישית מההכנסות שלה.

מנכ"ל אסטרהזנקה פסקל סוריו הגדיר את הרכישה כ"צעד חשוב בהיסטוריה של החברה", והוסיף: "זו הזדמנות אדירה להאיץ את הפיתוח שלנו של טיפולים אימונולוגים". סמנכ"ל התפעול מארק דונוייר ציין כי לעת הקרובה זוהי הרכישה האחרונה שתבצע החברה.

בשונה מהחיסון לקורונה, שפיתוחו נחשב לבעל רווחיות נמוכה, תרופות יקרות למחלות נדירות ("תרופות יתום") יכולות לגרוף הכנסות במיליארדי דולרים מכמות נמוכה יחסית של לקוחות. מדובר במנוע צמיחה בו השתמשו חברות גדולות בתעשיית התרופות. לפי אסטרהזנקה, ב-12 החודשים שהסתיימו ברבעון השלישי של השנה, אלקסיון מכרה ב-5.9 מיליארד דולר, צמיחה של 24% לעומת התקופה המקבילה אתשקד.

אסטרהזנקה נחשבה לחברה חמה בתחום הפעילות שלה עוד לפני הקורונה, עם גידול של 70% בשוויה תוך שלוש שנים, הודות לתרופות לסרטן שלה כמו לינפרזה, אימפינזי וטגריסו. מהזכויות שלה בתרופות ישנות דוגמת סרוקוול לטיפול בסכיזופרניה היא נפטרה, וכן עצרה תכניות פיתוח יקרות להן לא חזו בחברה הצלחה.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות