ענקיות הטכנולוגיה מסין סובלות מהרגולציה המקומית
הממשל הסיני קנסאת ענקית הקמעונאות עליבאבא (סימול:BABA) ו-2 חברות בנות של Tencent. הקנס אומנם היה בסכום זעום, אך מהווה אינדיקציה לבעיות הרגולטוריות שעמם הולכות להתמודד חברות האינטרנט מסין. החברות מהמזרח קורצות למשקיעים אך מתמחרות רגולציה כבדה.
המינהל הממלכתי של סין לרגולציה בשווקים נתן קנס בסך 500 אלף יואן (כ-76,500 דולר), סכום קטן אך המירבי שמותר על פי חוקי האנטי מונופול, לעליבאבא ול-2 חברות סיניות נוספות. הטענה של הממשל היא כי החברות לא הגישו את הגילוי הנאות לרכישות עבר. הרגולטורים לא יסתפקו בכך והוסיפו שיבדקו עוד עסקאות נוספות. קנסות אלו מגיעים שבועות לאחר שהרגולטורים הסיניים חשפו דף הנחיות להגבלים עסקיים, שלדעת אנליסטים מוכוון לחברות האינטרנט הגדולות במדינה והם מצפים למהלכים רגולטוריים נוספים.
״הממשל הקומוניסטי הבין שהפינטק שגשג בתחום האפור הרגולטורי בין מימון לטכנולוגיה״ אמר כלכלן ב- TS Lombard. ״במקביל אנו רואים הכרה הולכת וגוברת לתופעות הלוואי השליליות על המונופולים הטכנולוגיים הגדולים. ההשפעות נעות בין תחרות, פרודוקטיביות וסיכונים פיננסים״.
המהלכים הרגולטוריים דומים לאלו שמנסים לכונן הממשל האמריקאי על ענקיות הטכנולוגיה המקומיות: גוגל, אמזון, פייסבוק ואפל, ותואמים את היוזמה הכלכלית הסינית. הרגולטוריים מסין מנסים למנוע מענקיות האינטרנט לחנוק את התחרות ואת הפעילות הכלכלית בסין, ובעוד שלממשל האמריקאי קשה לבצע זאת, לרפובליקה קל הרבה יותר.
״המוקד הנוכחי של הממשלה בסין היא לגרום לחברות קטנות ובינוניות להיות פעילים יותר ותחרותיים הרבה יותר, כך הם מקווים לייצר יותר משרות מקומיות״ הוסיפו בגוף המחקר. בנתיים המניות הסיניות ממשיכות במגמה שלילית כאשר עליבאבא נופלת בכ-2%, JD.com (סימול:JD) נופלת בכ-3% ומחקה המדד הסיני יורד בכ-1%.
באופן כללי, השינוי באקלים הרגולטורי הוא שלילי עבור חברות הטכנולוגיה הסיניות, שנהנות מכלכלה מקומית מתאוששת במהירות מהמגפה העולמית, הרבה יותר ממדינות אחרות ברחבי העולם. חברות האינטרנט הגדולות סובלות מתנודתיות בעקבות הרגולציה, בעוד ששווקים סיניים אחרים כמו ביטוח ופיננסים ממשיכים במגמה חיובית, כאשר אלו לא נמצאים בעין הסערה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.הסינים מתכוונים לכבוש את העולםליאור 15/12/2020 09:22הגב לתגובה זו0 0ולקחת אותנו כבני ערובהסגור