ביידן ממנה ראש נציבות הסחר; טראמפ מגדיל את הרשימה השחורה

קתרין טאי ראש נציבות הסחר האמריקאי הנבחרת דוברת מנדרינית ומומחית לסין, צפויה להציג חזית קשוחה אל מול סין אך רחוק מטראמפ שמכניס את ענקית השבבים SMIC לרשימה השחורה: ובכל זאת, 30 חברות סיניות גייסו 11.7 מיליארד דולר השנה
 | 
telegram
(1)

נשיא ארה״ב הנבחר, ג׳ו ביידן בחר בקתרין טאי לראש נציבות הסחר האמריקאית, עמדה קריטית שתנהל בין היתר את המשא ומתן על הסכמי הסחר מול סין. טאי היא דוברת מנדרינית, מומחית לסין ועורכת דין המתמחה בסחר, וצפויה ככל הנראה להמשיך את הקו הנוקשה נגד בייג׳ינג, כך לדברי קליטי וילמס מנהל המשא ומתן  לשעבר של הנשיא טראמפ. 

טאי מילאה תפקיד מרכזי כיועצת מסחרית של וועדת Ways and Means, האחראית בין היתר על מיסוי, מכס, ביטוח לאומי ועוד. טאי הציגה חזית קשוחה ודחפה לחקיקות חזקות בתחום ההגירה והעבודה בהסכם ארה״ב-מקסיקו- קנדה (USMCA) . למרות השתייכותה לדמוקרטים, טאי זוכה לתמיכה דו מפלגתית חזקה, וכי הסנטור הרפובליקני רוב פורטמן אישר את מועמדותה. 

״לאנשים כמוני, שעבדו בממשל טראמפ יש המון כבוד כלפיה. אנחנו חושבים שהיא תעזור לנו להמשיך בקו הקשה כנגד סין״ אמר וילמס.  קליטי וילמס הוא יועצו של הנשיא לכלכלה בינלאומית ושימש כסגן מנהל המועצה הלאומית לכלכלה. לפני שהצטרף לבית הלבן בשנת 2017, עבד וילמס בנציבות הסחר של ארה״ב  (USTR) שם הוא וטאי טיפלו בחלק מן הסכסוכים מול סין במשא ומתן עם אירופה. ״היא איננה עלה נידף ויש לה יכולת לעמוד על האינטרסים של ארה״ב נגד מדינות כמו סין. המומחיות המהותית שלה תאפשר לה לוודא שידו של ה-USTR תהייה על עליונה בדיונים הנמרצים שצפויים להיות מול סין״ הוסיף. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

למרות שה- USTR מציג חזית קשיחה אל מול הרפובליקה הסינית, היא לא ניתנת להשוואה אל מול ממשלתו של טראמפ. בזמן כהונתו הנשיא לשעבר גינה את הארגון ובהעדיף להתמודד מול סין בעצמו. את זה הוא עשה כאשר הוא מנצל את כוחו ועוקף את סמכויות הארגון בכך שהוא מטיל אמצעי ענישה מוגברים, כמו מכסים גבוהים על סחורות סיניות, בטענה לביטחון המולדת.   

ביידן מצידו הודיע כי לא יבטל באופן מיידי את המכסים שהטיל טראמפ, אף הוא רוצה להתייעץ עם בעלות הברית לפיתוח ״אסטרטגיה קוהרנטית״ אל מול סין. ככל הנראה ביידן יציג חזק קלה יותר מאשר הנשיא טראמפ, ויהיה פתוח יותר להידברות מאשר עימות מול הממשל הסיני. טראמפ עדיין מנסה לנצל את ימיו האחרונים כנשיא, ומכניס גם את ענקית השבבים SMIC לרשימה שחורה. ארה״ב צפויה להוסיף להגבלות הסחר כ-80 חברות וחברות בנות, רובן ככולן מסין, בהן גם יצרנית השבבים. הרשימה המתארכת אוסרת על אזרחים אמריקאים לרכוש חברות הקשורות לצבא הסיני, החוק המופשט מאפשר לנשיא להוציא כמעט כל חברה טכנולוגית כמו וואווי או תאגיד ZTE.

ולמרות המתיחות בין המדינות, חברות סיניות גייסו השנה 11.7 מיליארד דולר, באמצעות 30 הנפקות ציבוריות בארה״ב. זה גיוס ההון הגדול ביותר שגויס מאז שנת 2014, אז גייסו 16 חברות סיניות סכום כולל של 25.7 מיליארד דולר. עליבאבא היוותה את עיקר הגיוס של אותה השנה, כהנפקה הגדולה ביותר של חברה סינית עד כה. 

בין ההנפקות הסיניות הגדולות השנה, הייתה את חברת הפינטק Lufax (סימול:LU) ואת פלטפורמת הנדל״ן  Ke (סימול: BEKE). שתיהן מדורגות בין עשר ההנפקות הציבוריות הגדולות ביותר בארה״ב השנה. לצידם הייתה את חברת משלוחי המכולת שוול-מארט (סימול:WMT) משוקעת בה, דאדא (סימול:DADA). וכמובן, יצרניות הרכבים החשמליים Xpeng (סימול: XPEV) ו-Li(סימול:LI).

יצרנית הרכב החשמלי הסיני XPeng מתחילה למכור את רכבי ה-Xpeng P7 שלה בנורבגיה, ולמעשה זה יהיה השוק הראשון שלה מחוץ לסין. עבור התעשייה הסינית, ותעשיית הרכבים החשמליים בפרט מדובר באבן דרך משמעותית. האם Xpeng מתחילה להוות איום משמעותי על טסלה? (לכתבה המלאה)

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    אידיוט עד הרגע האחרון
    גור 19/12/2020 13:21
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כנ"ל
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות