העולם שורי על סין ב-2021; סקטור ההייטק ימשיך להיות במוקד

למרות שסין מנסה להצטייר כמי שהתגברה על הקורונה, זו לא כל האמת. בבנק העולמי צופים צמיחה חזקה של 8% בשנה הקרובה, כשהשווקים הפיננסיים ימשיכו לרכז עניין וימשכו משקיעים מכל העולם
 | 
telegram
(6)

כמה אבסורדי הדבר שאיש לא באמת מאמין לנתונים שפרסמה סין בנוגע לוירוס הקורונה, שהחל דוגר בעיר ווהאן בנובמבר אשתקד. מהר מאוד העיר עם 11 מיליון התושבים ואחד ממרכזי התעשייה הגדולים בסין, הפכה לעיר רפאים של ממש בסגר, שהפך לסגר הגדול ביותר בהיסטוריה וששיבש את שרשרת הייצור והאספקה העולמית. עוד סיבות לא להאמין? בעשור הקודם הממשל האמריקאי טען שוב ושוב שסין מבצעת מניפולציה למטבע שלה, מה שהיטה את מגרש המשחקים בסחר בין המדינות לטובת הסינים. כמו כן, התמ"ג הסיני עלה במהלך 6 שנים ברציפות ב-7% כמו שעון. או איך אומרים במחוזותינו, "פה חשדתי".

בקיצור, למרות הרצון העז, קצת קשה להאמין למשטר הקומוניסטי הסיני, שאמנם נפתח לעולם ב-30 השנים האחרונות וביתר שאת במאה ה-21, אבל צריך לזכור תמיד שמדובר במדינה שנשלטת על ידי אדם אחד, ששולט במפלגה אחת, שמייצגת כ-90% מתושבי סין, הם בני שבט ההאן.

מצד אחד, המדינה רוצה להצטייר כמי שהתגברה לגמרי על השפעות הקורונה וחזרה לעסקים כרגיל. מצד שני, סובסידיות לעסקים קטנים ובינוניים אושרו רק בחודש האחרון. אם המדינה התגברה על המגפה, למה היא צריכה להמשיך ולתמוך בתושבים? כמו כן מדדי ה-PMI – מדד מנהלי הרכש שמעל 50 נקודות מראה על התפתחות כלכלית ופחות מעיד על התכווצות – היו חלשים מהצפי. תת המדד לבחינת פעילות העסקים הקטנים ירד ל-48.8 נקודות, מ-50.1 נקודות בחודש נובמבר.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

יתר על כן, רק אתמול (31.12.20) הבנק המרכזי הסיני (PBOC) נאלץ להזריק כמות לא מבוטלת של אשראי לשווקים, כדי למנוע לחץ על המטבע וקריסה של אג"חים לכל אורך ורוחב הסקטורים, כולל אג"ח ממשלתי. כמה כסף הוזרק? לפי בלומברג ב-5 השבועות האחרונים של 2020, הזריק ה-PBOC 20 מיליארד דולר וסך הכול 84 מיליארד דולר בשנה כולה. הסיבה? גל של פשיטות רגל שהובילה את הבנקים לקפוץ את ידיהם ולא לשחרר הלוואות לשוק. עכשיו, סוחרי האג"ח יכולים לנשום לרווחה.

אז גם אם השלטונות הסינים ימשיכו לנסות להציג מצג לעולם שהכול בסדר, המדינה עדיין מתמודדת עם השפעות המגפה. בכל זאת, ביחס להתמודדות המערב עם הנגיף והסגרים החוזרים והנשנים, יחד עם ביצועים חזקים של השווקים הפיננסיים, הכלכלה הסינית תהיה הסמן הימני להתאוששות העולמית בשל איתנותה היחסית עקב היחלשותו של הדולר. אב גם אם לא מאמינים למילה שיוצאת לסינים מהפה, מה בין זה לבין ניצול הזדמנויות שנוצרות לפנינו?

מה חושב הבנק העולמי על השוק הסיני?
אז בבנק העולמי העלו את התחזית לגבי הצמיחה של סין ל-7.9% ב-2021, לאחר שהציב יעד של צמיחה של 2% ל-2020; שנמוך מה-6.1% שצפו תחילה. כשמרבית העולם נמצא בטריטוריית צמיחה שלילית, זה לא פחות ממרשים.

התחזית מתבססת על נתוני מאקרו חזקים ביחס ליתר העולם, כמו גם הגידול המשמעותי במעמד הביניים במדינה והסתמכות עליו להגדלת הצריכה. לפי הדו"ח התנאים בשוק העבודה הסיני השתפרו, כמו גם עלייה ביצוא שיתמוך בהתאוששות.

"האווירה העולמית עדיין נמצאת במצב של חוסר ודאות גבוהה", אמר מרטין רייזר, ראש מחלקת סין בבנק העולמי. "המצב מצריך מסגרת מדיניות מוניטרית מסתגלת. מדיניות יציאה מוקדמת והצרה אקססיבית, יכולים לפגוע בהתאוששות", הוסיף ואמר כי "הירידה מהתמיכה צריכה להיות מדורגת, כשהפוקוס בהשקעות צריך לעבור מתשתיות מסורתיות, להשקעות בנושאי אחריות חברתית ואנרגיות מתחדשות".

בכלל מרבית בנקי ההשקעות הגדולים ויתר אנשי הפיננסים וההון צעבירים לא מעט הון לשוק הסיני שמגלה יציבות יחסית. כולם שוריים על השוק, אבל כדאי מאוד להיזהר בבחירת ההשקעות, כששוק האג"ח הנדל"ני במדינה חשוף מאוד לסכנות של חדלות פירעון של לא מעט חברות בנייה. 

בינתיים, כמו שכתבנו למעלה, הסינים מבינים וגם מצליחים להרגיע את השווקים, תמיד ברגע האחרון. כמו הפד' בארצות הברית, בכל פעם שה-PBOC לא מתערב, השווקים נלחצים. זה מעיד יותר מכל על השבריריות למרות תצוגת השרירים הסינית.

מה המדדים המרכזיים אומרים וההייטק ימשיך לרכז עניין
הביצועים של המדדים המרכזיים הסיניים לא רעים בכלל. מדד שנז'ן עלה ב-36.5% מתחילת השנה, מרמה של 10,638 נקודות לרמה של 14,470 נקודות. מדד שנגחאי (SSEC) עלה מ-3,085 נקודות לרמה של 3,473 נקודות. תשואה של 12.6%.

אבל הכי מעניין יהיה לראות איך יראה המסחר בבורסה בהונג קונג ב-2021. הונג קונג 50 אמנם עוד לא התאושש לגמרי מהמהומות המקומיות נגד החלת הריבונות הסינית על העיר – זו שקרתה גם קרתה – וגם מהקורונה. נכון להיום הוא בכמעט 5% חסר מאז תחילת השנה, אבל מאז ההשתלטות והזרמת יותר השקעות סיניות לעיר, שמסוף ספטמבר עלה ב-17%.

יש לא מעט סקטורים שיכולים למשוך למעלה, אבל השירותים והטכנולוגיה ימשיכו לרכז את מרבית העניין על רקע מלחמת הסחרטכנולוגיה בין סין לבין ארצות הברית. אבל יותר מהכול ישפיע הרגולטור הסיני, שהחל להיכנס ביתר שאת בסקטור הטכנולוגיה, בעיקר בענקיות הקמעונאות כמו עליבאבא (BABA) ג'יי די קום (JD) וטנסנט (TCEHY).

כרגע, בשל בכירותה, באבא חוטפת את מרבית האש, כשהמניה נופלת בשלושת החודשים האחרונים וכבר איבדה 116 מיליארד משוויה. נראה עד כמה חזק ילחצו הרשויות על החברות הללו ושווה לעקוב אחר חברות קטנות יותר, בהן פינדואדו (PDD), שצפויות להרוויח מהרגולציות הסיניות החדשות. 

בכל מקרה, סקטור הטכנולוגיה הסיני מורכב גם ממכוניות חשמליות, כשהבולטות שביניהן הן NIO) NIO) ואקספנג (XPEV). שתי החברות מציגות ביצועים יפים וגידול קבוע במסירות רכבים. סביר להניח שבמהלך השנה נמשיך להיחשף לעוד ועוד חברות שכאלה ושווה לעקוב אחרי הסקטור הטכנולוגי הסיני והמניות שבו - לא סתם הוא מפחיד את האמריקאים.

תגובות לכתבה(6):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 5.
    עדיין 80 מיליארד דולר זה כלום לעומת סין (ל"ת)
    נגד סין 05/01/2021 11:34
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 4.
    האיש החזק של עליבאבא נעלם ואיש לא יודע היכן הוא (ל"ת)
    ג'ק מא נעלם 03/01/2021 00:19
    הגב לתגובה זו
    0 1
    סגור
  • 3.
    הכוון צפונה
    אנטרנט סיני 01/01/2021 16:32
    הגב לתגובה זו
    2 0
    שימו לב מה הקרנות הקשורות עשו.....
    סגור
  • 2.
    CQQQ
    AAA 01/01/2021 11:32
    הגב לתגובה זו
    4 0
    CQQQ
    סגור
  • 1.
    מניות סיניות זה הונאה , הכל בשליטת המפלגה (ל"ת)
    לא מתקרב לסין 01/01/2021 10:06
    הגב לתגובה זו
    2 3
    סגור
  • טען עוד
  • אבל שים לב לתשואות. (ל"ת)
    אמת 02/01/2021 10:25
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות