התעשייה האווירית זכתה ב-3 מכרזים בדרום קוריאה ב-50 מיליון דולר

מדובר על שלושה מכרזים בהם זכתה החברה, בתחום השבחות כלי טיס בחצי האי הדרומי. סמנכ"ל התעשייה האווירית: "אנו צופים עסקאות ושיתופי פעולה נוספים בתחום התעופה"
 | 
telegram
(1)
מטוס מודיעין, התעשייה האווירית, צילום: יח"צ

התעשייה האווירית מפרסמת כי החברה זכתה במכרזים בדרום קוריאה בסך של כ-50 מיליון דולר. מדובר על שלושה מכרזים בתחום השבחות כלי טיס בחצי האי הדרומי, הכוללים השבחה של מערכות ב-3 כלי טיס שונים עבור חיל האוויר הדרום קוריאני.

תהליך השבחת אוויוניקה בכלי טיס כולל הסבת כלי טיס ותיק, תוך החלפת חלק, או כל, מערכת האוויוניקה הישנה של כלי הטיס במערכות חדשות ומתקדמות. כלי הטיס החדש הינו בעל ביצועים חדשים ואיכותיים יותר, במטרה להתמודד עם אתגרי התעופה הצבאית והאזרחית.

 

הצטרפו לעדכונים שוטפים על האירועים המשמעותיים היום בבורסה - בערוץ הטלגרם של ביזפורטל

כותרת ראשית

- כל הכותרות

 

סמנכ"ל התעשייה האווירית ומנהל חטיבת תעופה, יוסי מלמד: "הזכיות האחרונות במכרזים בדרום קוריאה הן ביטוי מובהק לאמון שרוחש משרד הביטחון הקוריאני לתעשייה האווירית. חטיבת תעופה שמה לה כיעד להרחיב את פעילותה בדרום קוריאה, הן כספק והן כלקוח - רק לאחרונה העברנו לדרום קוריאה את קו ייצור הכנפיים של מטוס המנהלים G280, ואנו צופים עסקאות ושיתופי פעולה נוספים בתחום התעופה".


כזכור, בנובמבר אישרה ועדת השרים להפרטה מהלך של הנפקת מניות מיעוט התעשייה האווירית - מהלך אותו החלה רשות החברות לקדם לפני כ-25 שנים. המהלך צפוי להתבצע במחצית הראשונה של 2021.

ההנפקה הצפויה התאפשרה לאחר שוועד עובדי החברה הסיר את התנגדותו למהלך בתמורה להבנות עם משרד האוצר לגבי ביטול הדרישה להחזר כספים מצד אלפי עובדים שזכו לשכר גבוה מדירוג השכר הממשלתי.

התעשייה האווירית היא חברה עסקית, אחת היצואניות הגדולות במשק (מכירות שנתיות של כ-14 מיליארד ש"ח, מהם כ-10 מיליארד ש"ח ליצוא לכ-90 מדינות ברחבי העולם), הפועלת בשוק בינלאומי תחרותי ביותר (שוק ה-Aerospace & Defense) בו פועלות חברות ענק כבואינג, לוקהיד מרטין ועוד. ברוב החברות הבולטות בתחומי פעילות החברה אין אחזקה ממשלתית ורובן חברות נסחרות.

בשנים האחרונות התעשייה האווירית עברה מהפך עסקי ובמסגרתו הציגה רווחי שיא וצמיחה, על אף משבר הקורונה. בכדי להמשיך מגמה זו וביסוס המשך צמיחתה של החברה ולהתמודד עם האתגרים העומדים בפניה בטווח הבינוני והארוך, יש צורך בהשקעה מתמדת במחקר ופיתוח, כניסה לשווקים חדשים, ורכישת חברות. כמו כן, נדרשת יכולת תחרותית לקלוט מועמדים איכותיים בלוחות זמנים קצרים ולקדם עובדים לרמות שכר תחרותיות בשוק. ההנפקה תשרת מטרות אלה ותרחיב את אפשרויות המימון של החברה.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    אלביט הפסידה במכרזים הללו?! (ל"ת)
    משקיע 04/01/2021 14:47
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות