הקטר לא עוצר: הכלכלה הסינית צמחה ב-2.3% ב-2020, אבל...

בעוד מרבית העולם התכווץ כלכלית, הנתונים של סין מרשימים במיוחד עם צמיחה ברבעון האחרון של 6.5%. אבל הצרכן הסיני, שאמור להיות המנוע של הכלכלה שם, מקרטע
 | 
telegram
(3)
סין, צילום: unsplash

זה נכון שסין נכנסת עכשיו לסבב סגרים נוסף בשל התפשטות מחודשת של נגיף הקורונה בכמה מחוזות, אבל בכל הקשור לצמיחה, סין משאירה לעולם אבק. בעוד מרבית מדינות העולם מדברות על צמיחה שלילית שנעה בין 5% ל-10%, ברבעון האחרון של 2020 התמ"ג הסיני צמח בשיעור של 6.5%. ב-2020 כולה צמחה הכלכלה הסינית ב-2.3%. לא פחות ממדהים.

אם ניזכר איך החלה השנה הזו אז המספרים בכלל מדהימים. בסוף 2019 נגיף הקורונה החל מתפשט בשטחה של סין במחוז ווהאן. לאחר שהסינים התעלמו מאזהרות הרופאים, הם הבינו עם מה יש להם עסק ובינואר השנה פשוט סגרו למעלה מחצי מדינה בניסיון למגר את התפשטות הנגיף.

זה יצר את השבר הכי גדול בהיסטוריה המודרנית של שרשרת האספקה העולמית. הצמיחה ברבעון אגב עמדה על מינוס 6.8%. אבל אחרי ההלם הראשוני, ברבעון השני הכלכלה חזרה לצמוח, בתמיכת המערך היצרני במדינה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

המספרים המצוינים האלה הכו גם את תחזיות האנליסטים, שצפו שהכלכלה תצמח בקצת למעלה מ-2%. בסקר אנליסטים של רויטרס, הקונצנזוס סבר שהתמ"ג הסיני ברבעון הרביעי יעמוד על 6.1% בלבד. יתר על כן, אנליסטים בשוק צופים שהצמיחה תעלה ב-12% ביחס לרבעון המקביל אשתקד, בבנק ההולנדי ING, העריכו כי הכלכלה הסינית תצמח ב-7%, למרות שהקונצנזוס סבור שהכלכלה הסינית תצמח ב-8.4% ב-2021.

אבל כמובן שיש אבל. מדדי ה-PMI – המדדים שעוקבים אחרי מנהלי רכש, כש-50 נקודות ומעלה מראה על התרחבות כלכלית ופחות מכך מראה על התכווצות כלכלית – של החודש האחרון מקרטעים, כשהמדד שעוקב אחרי עסקים קטנים ירד מתחת ל-50 נקודות בדצמבר. אבל זה לא הדבר היחיד.

כמו שכתבנו, סין נכנסת לסבב סגרים חדש, שנכון לכרגע אמנם לא נראים חמורים כמו אלה שראינו בתחילת 2020, אבל עדיין, לא באמת יודעים איך ובכמה הם ישפיעו על הכלכלה שם. שלישית, ההוצאות של הצרכנים הפרטיים ירדה. למרות שהממשל הסיני דוחף לצמיחה המבוססת על צרכנות פנים, מכירות הקמעונאים ירדו ב-3.9% ב-2020 ביחס ל-2019. כמו כן, אשתקד הצכרנות הפרטית עמדה על 54.3% מהתמ"ג לעומת 57.8% מהתמ"ג ב-2019.

זה מעיד על כך שהצרכנים בסין לא אופטימיים כמו המספרים שהממשלה מנסה לשדר. ידתר על כן, רק בחודש שעבר הזריקה הממשלה הסינית 20 מיליארד דולר כדי למנוע מחנק בשוק האג"ח הסיני וגם הוסיפה סובסידיות לעסקים קטנים.

בכל מקרה, כמו לפני המגפה, ככל שהכלכלה הסינית מבשילה, כך נתוני הצמיחה שלה, שבמרבית העשור הקודם נעו סביב צמיחה של 7% בשנה, ירדו. אבל הירידה תמשיך בשל המדיניות הסינית להגברת הצרכנות הפרטית, מה שיוביל לירידה בהשקעות הבינ"ל במדינה – יחד עם חוסר הוודאות שהובילה היעלמותו של מייסד עליבאבא (BABA) ג'ק מא, שסיפורו ודאי ירתיע לא מעט משקיעים זרים מלעשות עסקים בסין.

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    סין משאירה לעולם אבק ......בשקרים. פחחח (ל"ת)
    לא מאמין להם בשיט 18/01/2021 14:20
    הגב לתגובה זו
    3 1
    סגור
  • 2.
    הכתבות שלכם לא עולות , רק הכותרת
    אנונימי 18/01/2021 14:14
    הגב לתגובה זו
    2 0
    הכתבות לא עולות
    סגור
  • 1.
    דחפו לכל העולם את הקורונה
    ברור 18/01/2021 14:13
    הגב לתגובה זו
    3 0
    המחלה שהנדסו ע"מ להשתלט על העולם כלכלית.הרי זה ברור לכולם ממזמן...
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות