מכונית רכב ניו nio
צילום: צילום מסך אתר החברה

יצרנית המכוניות החשמלית פארדי מגיעה לנאסד"ק בשווי של 3 מיליארד דולר

תעשיית המכוניות החשמליות בסין פורחת והמשקיעים בוול סטריט יותר ממוכנים להשקיע בחברות לייצור רכבים חשמליים האם פארדי תהיה ניו החדשה שעלתה 1200% אחוז בשנה?                                                                                                                                                                                      
אלמוג עזר | (2)
נושאים בכתבה רכב חשמלי

Faraday Future, חברת רכבים חשמליים, בדרך לוול סטריט על ידי הנפקת SPAC. צפי ההנפקה של החברה עומד על 3.4 מיליארד דולר. סכום יחסית צנוע לענף הרותח ביותר כיום בניו יורק, כך שהרשו לנו לחזות כי החברה לא תישאר בשווי כזה לאורך זמן, תחת ההנחה כמובן שהמאניה תימשך. 

פאראדי פיוצ'ר היא חברת סטארט-אפ אמריקאית המתמקדת בפיתוח כלי רכב חשמליים. החברה נוסדה ב-2014 על ידי איש העסקים הסיני ג'יה יונטינג (Jia Yueting). החברה מצטרפת לשחקנים אחרים בענף שבחרו בסידור SPAC כדי להצטרף לנאסד"ק בינם פיסקר וניקולה קורפ (NIKOLA CORPORATION). על פי הנהלת פאראדי, העסקה נתמכת בהשקעה פרטית של 775 מיליון דולר. סימול החברה בוול סטריט יהיה FFIE.

יצרנית הרכב הסינית ג'ילי אמורה להיות משקיעת עוגן בהנפקה הפרטית. סין הופכת להיות שחקנית משמעותית בתחום הרכבים החשמליים. ניו, NIO INCחברה סינית לרכבים חשמליים, כבר נסחרת בשווי שוק של 90 מיליארד דולר, בעוד היא עדיין מציגה הפסדים ב-EBITDA של מיליארד דולר על הכנסות של 2 מיליארד דולר.  מניית ניו עלתה 1200% שנה לאחור.  

הרצון של פארדי להגיע לוול סטריט מגיע לאחר שמובילת התחום,  טסלה TESLA INC (סימול:TSLA) פרסמה את הדוח הרבעוני והציגה הכנסות רבעוניות של 10.7 מיליארד דולר. צמיחה של 46% לעומת התקופה המקבילה. טסלה בעיקר מציגה לתחום מה הוא גודל הפוטנציאל למסירת מכוניות והערכות שווי גבוהות. . 

החברה מסרה כי ההכנסות צמחו ״בין השאר, מצמיחה משמעותית במסירות הרכב״, החברה דיווחה על כ-180,667 כלי רכב שנמסרו, צמיחה של כ-61% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, אשר הונעו על ידי זינוק של 75% במכירות דגם 3. מחיר מכירה של רכב ממוצע ירד בכ-11% משנה לשנה, כאשר תמהיל הרכבים היוקרתיים מתחלף. 

פאראדיי מתכנן להקים בסיס חדש בסין ולגייס את ג'ילי כדי להגדיל את משלוחי הרכבים.  התחזקות משמעותית של סין עלולה להיות מבחן ראשון למדיניות החוץ של ג'ו ביידן. השבוע הוא כבר רמז כי הממשל האמריקני יסגור חוזים עם חברות מכוניות חשמליות שמיוצרות באמריקה. 

הנפקות SPAC הפכו לדרך הפופולארית לחברות המבקשות לצאת להנפקה עם פיקוח רגולטורי רך יותר וודאות גבוהה יחסית לגבי הערכת שווי בעת ההנפקה לעומת הנפקות מסורתיות יותר. בשלב הראשון, ספאק צובר נכסים נזילים והמחיר שלו מתקבע לפי שווי המזומן. בשלב השני יש הודעה על מיזוג ואז מעריכים לפי איזה שווי החברה תונפק וכמה היא צפויה לעלות בהנפקה, בשלב הזה הספאק מתאים את עצמו לצפי.

קיראו עוד ב"גלובל"

השלב השלישי זה המיזוג, הספאק קולט אחוז מסוים מהחברה שמנפיקה לפי שווי, האחוז הזה יהיה לפי שווי ההנפקה ואז יעלה בהתאם לשווי החברה, המחיר של המניה הוא המחיר שנקבע מראש בספאק. לדוגמה, בהנפקה של אינוויז, הספאק צפוי לקלוט אחוז מהחברה לפי שווי של 1.4 מיליארד דולר במחיר של 10 דולר למניה. כלומר הספאק של אינוויז היום מתמחר שווי של 2.1 מיליארד עד כה.

תגובות לכתבה(2):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    אייל 29/01/2021 12:21
    הגב לתגובה זו
    למי שייתן הסבר מה צריך לעשות כדי להשתתף בהנפקות בארהב , אלוהים יגמול בחסד רב.
  • 1.
    לרון 29/01/2021 09:08
    הגב לתגובה זו
    לא צריך כ"כ הרבה כלי רכב מכל סוג שנית,החשמליות עולות הרבה והעולם נהייה עני,בקיצור טרנד!!